Forum7. Sanat-ÝzmirSinema  Yeni Konu 

ARKADAÞIMIN AÞKI-KATE HUDSON

27 Mayýs 2009

deepblueeagle

MY BEST FRIEND’S GIRL-KATE HUDSON 

Müzikseverler bilir. 70’lerde þarkýcý/gitarist Ric Ocasec The Cars adlý grubu kurmuþ ve 1978’de “Let the good times roll” ve “My Best Friend’s Girl” adlý iki hit þarký çýkarmýþtý. Film ilhamýný bu þarkýdan almýþ ancak þarkýyý film biterken dinliyoruz. 80’lerde de Supertramp “Another man’s woman” þarkýsý ile benzer konuyu iþlemiþti. Bir erkek, en iyi arkadaþýnýn sevgilisini sever. Çapraþýk bir konu. Ama bu filmde oldukça eðlenceli, romantik bir tarzda iþlenmiþ. 

Tank (Amerikalý komedyen Dane Cook) yakýþýklý bekar bir erkektir, kendisine sevimli bir meslek edinmiþtir. Sevgilileri tarafýndan terk edilen erkeklere yardým eder. Terk eden kýzlarla çýkar, önce onlarý kendisine aþýk eder, ondan sonra da öylesine kaba davranýr ki, kadýnlar illallah diyerek eski sevgililerine dönerler, onlarýn deðerlerini anlarlar. Ýðrenç, kaba, duyarsýz davranmasýna raðmen aslýnda kendisi tam bir romantiktir, ama bunu iyi gizler.

Ev arkadaþý Dustin (Jason Biggs) ise iyi ama iliþkilerde beceriksizdir. Bir kadýnla olmayý becerememektedir. Ýþ arkadaþý Alexis’e (Kate Hudson) aþýktýr. Alexis, güçlü karakterli, akýllý, güzel ve isyankar bir kýzdýr. Onun da iliþki deneyimi fazla deðildir. Dustin, yaklaþýk 5 haftalýk bir görüþmeden sonra Alexis’e onu sevdiðini söyler. Alexis ise onu bir arkadaþ olarak sevmektedir, yani Dustin’i görünce kalbinde kelebekler uçuþmaz.

Dustin, Tank’e baþvurur, yardýmýný ister, Alexis ile çýkmasýný, ona berbat bir flört yaþatmasýný ister. Sonunda Alexis onun kollarýna atýlacaktýr. Alexis ise kendi ev arkadaþýnýn öðüdüyle çok sayýda erkekle çýkmaya karar verir. Prensini bulmadan önce çok sayýda kurbaða öpecektir. 

Tank hoþ bir mizansenle Alexis ile tanýþýr ve birlikte olurlar. Ancak aralarýnda müthiþ bir çekim olur ve sürekli birlikte olmaya baþlarlar. Ýliþkileri seks üzerine kuruludur. Ancak Tank, bunu Dustin’den saklar, onu incitmemek için. Baþlarda Alexis, çok sayýda erkekle çýkma kararýndan dolayý Tank’e seks dýþýnda sýcak davranmaz, evinde uyumamasýný ister, birlikte görünmek de istemez. Tank’in alýþýk olduðu durumdur bu. Ancak, Alexis ile Tank birbirini sevmiþtir aslýnda.

Baþtan çýkarma ve yaralayýp terk etme uzmaný Tank Alexis’i sever. Alexis de Dustin’i deðil Tank’i istemektedir. Ama Tank ile Dustin gerçekten de iyi arkadaþtýrlar. Tank onca kabalýðýna raðmen iyi kalpli ve duyarlý bir insandýr. Kabalýðý zaten iþi içindir. Tank arada kalýr. Alexis ile devam etsin mi yoksa onun Dustin’e dönmesini mi saðlasýn. 

Tank babasýna (Alec Baldwin) baþvurur, ondan öðüt ister. Ancak babasý öðrencileri ve asistanlarý ile yatan, skor peþinde koþan bir profesördür. Kadýnlarý seks aracý olarak görür. Oðluna da bu yönde yardým eder. Baba oðul birbirine benzememektedir. Zaten baba, oðluna onun aslýnda annesine benzediðini söyler. Annesi bir melektir. Ve baba, acaba ben annene layýk miydim der. Filmin kýrýlma noktasý da budur. Tank acaba Alexis’e layýk midir. Onunla ýssýzlýðýný býrakacak mýdýr. 

Filmin bu noktadan sonrasý tam bir komedi. Sürekli olarak gülüyorsunuz. Alexis aslýnda Tank ile evlenmek istemektedir. Tank ise Alexis, Dustin’e dönsün diye uðraþmaya çabalar. Dustin ise Alexis’i kazanmak için Tank gibi umursamaz, duyarsýz davranmaya baþlar.

Alexis’in kýzkardeþinin düðünü ile tansiyon yükselir. Alexis, Tank’in düðüne gelmesini ister. Ailesi ile tanýþtýrmaktýr amacý. Ama Alexis’in kýzkardeþinin eþ adayýna Tank bir süre önce yardým etmiþtir. O nedenle kýzkardeþ, Tank’ten nefret eder. Tank, birbirinden kötü, iðrenç davranýþlarda bulunur ve o güzel günü rezil etmeye çalýþýr. Bu arada Dustin de gelir ve o da Alexis’i kazanmak için kabalaþýr. Sonunda Alexis kalbi kýrýk olarak Tank’ten kopar. 

Ancak Tank unutamaz. Dustin de aslýnda Tank ile Alexis’in birbirini sevdiðini anlamýþtýr. Ve iyi bir arkadaþtýr. Tank’e Alexis’in gönlünü tekrar kazanmasýný istediðini söyler. Tank’in babasý da ayný þeyi söyler. Tank Alexis’e gider ama o yakýn davranmaz. 

Aylar sonra bir restoranda karþýlaþýrlar. Tank bir kýzla yemek yemektedir. Alexis gelir ve restoranda herkesin duyacaðý þekilde Tank’i rezil eder. Kavga etmeye baþlarlar. Ama sevgi iþte. Film çok romantik ve sevimli biter.

Dustin ise Tank’in babasý Alec’ten çapkýnlýk dersleri alýr ve sonunda bir kýz arkadaþ bulur. Sevgilisi de týpký kendisi gibidir.

Ýyi bir romantik komedi. Maço baba rolünde Alec Baldwin bir karikatür gibi. Ve ne kadar þiþman iri yarý bir erkek olmuþ jönümüz. Kate Hudson birkaç yýl önce izlediðimiz, baþrolü Matthew Mc Conaughey ile paylaþtýðý sýcak romantik komedi “Bir erkeði 10 günde nasýl elinizden kaçýrýrsýnýz-How to lose a guy in 10 days”’de olduðu gibi yine çok þirin. Jason Biggs’i ise Amerikan Pastasý 
(American Pie 1-2) filminden anýmsarsýnýz. 



Filmin en komik sahneleri bir pizzacýda geçiyor. Tank, dindar bir kýzý, yine onu kendinden nefret ettirmek için pizzacýya götürüyor. Pizzalar haç þeklinde ve pizzalarýn adý “Cheesus Christ”. Peynirli Ýsa yani. 








VÝZYONDAKÝ DÝÐER FÝLMLERLE ÝLGÝLÝ BÝLGÝ ALMAK ÝÇÝN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

HANNAH MONTANA-SMILEY MILEY 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1667

MELEKLER VE ÞEYTANLAR-TOM HANKS 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1657

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0