|
ALEV YILMAZ
|
Malzemeler:.jpg)
2 ad. küçük boy bostan patlıcanı
2 ad. domates
1 küçük paket hellim peyniri
3 diş sarımsak
1 ad. paprika (etli kırmızıbiber)
10 ad. Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1)
1 ad. Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan
... er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini
yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun,
havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın.
Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini (ben porselen kullandım) bir fırçayardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun 
|