ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Hellim Peynirli Patlıcan

26 Mayıs 2009

ALEV YILMAZ

Malzemeler:
 
2 ad. küçük boy bostan patlıcanı
2 ad. domates 
1 küçük paket hellim peyniri 
3 diş sarımsak 
1 ad. paprika (etli kırmızıbiber) 
10 ad. Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1)
1 ad. Zeytinyağı 

Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 
... er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini
yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun,
havanelinde dövün ve zeytinyağı ile karıştırın.
Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini (ben porselen kullandım) bir fırçayardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun



Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0