ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

21 Mayıs 2009

ALEV YILMAZ

Zeytinyağlı Baklalı Enginar 



Karaciğer dostu enginar ve mevsimin en güzel sebzelerinden iç baklanın muhteşem buluşması...

Malzemeler:

4 adet soyulmuş enginar
500 gram iç bakla
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı:

Enginarları yarım limon suyuyla ovun.
Soğanı yemeklik doğranır
Baklanın kabuklarını soyulur.
Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizilir.
Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırılır.
Karışımı tencereye dökülür.
Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirilir.
Kısık ateşte baklalar yumuşayınca kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Not: Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0