ALEV YILMAZ
|
Zeytinyağlı Baklalı Enginar
.jpg)
Karaciğer dostu enginar ve mevsimin en güzel sebzelerinden iç baklanın muhteşem buluşması...
Malzemeler:
4 adet soyulmuş enginar
500 gram iç bakla
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
Enginarları yarım limon suyuyla ovun.
Soğanı yemeklik doğranır
Baklanın kabuklarını soyulur.
Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizilir.
Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırılır.
Karışımı tencereye dökülür.
Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirilir.
Kısık ateşte baklalar yumuşayınca kadar pişirilir.
Afiyet olsun 
Not: Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
|