Forum7. Sanat-ÝzmirSinema  Yeni Konu 

TETÝKÇÝ 2-YÜKSEK VOLTAJLI EKÞIN CEYSIN

09 Mayýs 2009

deepblueeagle




CRANK 2: HIGH VOLTAGE-JASON STATHAM


Bir Jason daha geri döndü. Bu kez Jason Statham. Alemin en sert erkeði. Kiralýk katil Chev Chelios rolünde bir kez daha. Ýlk filmde damarlarýna zehir verilmiþti ve saatleri sayýlýydý. Bu kez de kalbini alýp yerine plastik kalp takýyorlar. Ve kalbini bulup yerine takmak için Los Angeles’i daðýtýyor, yumruklarý ile, silahlarý ile, önüne geçeni deþerek, kýrarak, dökerek, baðýrýp çaðýrarak, hipodromda seviþerek (ilk filmde cadde ortasýnda yapmýþtý), helikopterden düþerek, yanarak vb. Baþrolde Jason yanýnda her türlü elektrik aleti ve yüksek gerilim hatlarý, polislerin elektrik þok cihazlarý, araba çakmaðý, her türlü þarj aleti de Jason’dan rol çalýyor. Çünkü Jason ölmemek için takma kalbini sürekli olarak þarj etmek durumunda. Alet bulamazsa insanlara sürtünüyor hatta seviþiyor. Ve sonunda kalbine kavuþuyor. Bu arada filmlerdeki Los Angeles’in (melekler þehri ya) uyuþturucu, fuhuþ, eþcinseller, fahiþeler, beyaz, zenci, Çinli manyak katiller, hýrs, açgözlülük dolu sefih hayatýný da bir kez daha görüyoruz.

Film aynen ilki gibi dur durak bilmeyen ve çok hýzlý, çok sert bir aksiyon filmi. Aksiyon severler ve Statham hayranlarý için mükemmel bir seyirlik. Filmin içinde serpiþtirilmiþ çok farklý sekanslar da var. Bazý aksiyon sahneleri video oyunu þekilde çekilmiþ, araya röportajlar giriyor, hatta yazýlar, ünlemler, küfürler giriyor arada. Çizgi roman ve sessiz sinema tekniðinin girdiði bölümler de var. Bu bölümler filme mizah da katýyor. Yýllar önce Adam West’in oynadýðý Batman ve Robin TV dizisindeki animasyon ve illüstrasyon teknikleri çok sevimli bir þekilde kullanýlmýþ. Aksiyon severler kaçýrmamalý. Ýlkinden daha hýzlý.

Chev Chelios’un kalbini çalýp kendine takan ve fahiþelerle eðlenen de David Carradine. Eskilerin sert erkeði. Sert erkekler siyah giyse de Carradine (Çin üçlüsü Triad’larýn lideri Poon Dong) açýk renkler içinde ve Çin suç çetesinin ölmeye yakýn lideri rolünde çok komik. Eski günlerinin maskarasý halinde.

Statham ise Lee, Chuck, Arnold, Sly, Van Damme, Lundgern, Seagall, Chan, Li sert erkekler kuþaðýnýn en acýmasýzý. 2000’lerde sadece Bank Job filminde duvarlara týrmanmamýþ ve ciðer sökmemiþti. Bu arada Statham’ý yakýnda bir efsanenin yeniden çevriminde izleyeceðiz. Mekanik. Charles Bronson’un taþ yürekli kiralik katili oynadýðý ve çömezi Jan-Michel Vincent’e profesyonelliði öðrettiði bir kara film klasiði. Charles Bronson’u Mr. Majestyk ve Death Wish’lerle kim unutabilir.

Bu arada film bir aksiyon klasiðini, Wes Craven’ýn Shocker’ýný (Þok) anýmsatýyor. Bu unutulmaz filmde seri katil Horace Pinker (Mitch Pileggi) elektrikli sandalyeden kurtuluyor ve elektrikten, güç kaynaklarýndan yardým alarak cinayetlerini iþliyor, fiþlerden prizlerden geçip rüyalara giriyordu. Sonunda Horace’ý televizyona hapsediyorlar, kanallar arasýnda gezdiriyorlar ve sonunda televizyonun fiþini çekip öldürüyorlardý. Ah þu hayalgücü.

Sinemayý sanat olarak deðil endüstri olarak düþünürsek Tetikçi 2 iyi bir aksiyon filmi. 

11 Mayýs 2009

sultan

Ahhh bu Tetikçi bizi de öldürdü dün. Hem de ciddi bir katliam yaptý. Öteki dünyadan yazýyorum duygularýmý. Sadece ben deðil 5 kiþi daha benim durumumda. 10 Mayýs Anneler gününün en büyük aksiyonu olarak tarihe geçti. Kalbimiz çýktý yerinden ve yapay kalp takanýmýz yok.Annem ve babam þimdiki vizyon filmlerini "budur" zannetti. Bizde endüstri býrakmadý walla. Bir de içeriye sanki kiralýk katiller doluþmuþtu. Neri demeli kulaðýndan saç fýrlamýþ tüm tipler oradaydý. Biz de uzay gemisinden yanlýþlýkla oraya terkedilmiþ garip altýlýydýk. Biri kafa kol kesiyor durmadan öbürü kalbini þarj etmek için ne bulursa kendini cereyana veriyor Babam neredeyse bizi de boðazlayacaklardý diyor. Dereden tepeden, damdan, balkondan dýþarýya fýrlatýlan çýrýlçýplak fahiþeler sürüsü ve striptiz sahneleri ise annemin kulaðýný, gözünü kapatmasýna neden oldu. Ben gülme aksiyonuna tutuldum. Ama arada tetikçinin þoklarý ile kendime geldim. Babam durmadan "kimin fikriydi bu sinema iþi?" diyordu. Filmin ilk yarýsý bitmeden dýþarýya çýktýðýmýzda babamýn kaþlarý aþaðýya düþmüþ, adeta küçücük bir adam olmuþtu. Annem kendileri yüzünden "güzelim" filmi izleyemediðimizi düþünüyordu. 
Ahhh...ah bu Tetikçi bizi öldürdü Gökhan Bey. Size Allah uzun ömürler versin.
Sana ceza olarak anneni Tetikçi ye götür desem ...Kýyamam. Neyse unutalým gitsin. Biz en iyisi Erkekler ne söyler  kadýnlar ne anlar? a gidelim
14 Mayýs 2009

deepblueeagle

:))) babalar gününde de küçük kadýnlar'ý veya aþk ve gurur'u izlersiniz. veya çaresiz ev kadýnlarý da olabilir. neyse en ufak bir býçak darbesi almadan kurtulabilmiþsiniz buna da þükür. aile filmi sandýnýz herhalde. :) tamam yýlbaþý akþamý da terminatörü izleyin bari. bu da ailenizin ritüeli olsun.:)  
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0