ForumDuygu Müzesi  Yeni Konu 

'' Hayat Denklemi ''

20 Şubat 2009

Esra Cihaner



       Ah..ahhh..Heyhat ''Hayat'' ne cilvelisin..Kimi zaman karanliklar ardindan baktiran, kimi zaman ise gunesi ile gozleri kamastiran. Parfumeri gibidir hayat, her kokusunu duymak istersin kendine en uygun olanini bulabilmek icin. Fakat en sonunda okadar cok koku almissinizdir ki..artik koku alamaz duruma gelirsiniz.
     Kimi zaman oylesine eser gecer gunler aylar yillar..kimi zaman da oyle bir ruhani durumda buluverirsiniz ki kendinizi, tek bir saliseyi atlatabilmek icin kivranir durursunuz aciyla, kanatlari kopmus yada koparilmis bir kelebek gibi. Bazen oturur sorular sorariz, sorgulariz hayati. Nesin sen? Neden bunlari yasatiyorsun bana gibi, ardindan da yaslara gomulur buzusturursunuz avcunuzda siktiginiz yorgani. Ama nafile alamazsiniz hic bir cevap, sizi oylece 
kivrandirir ve bundan zevk duyar, cunki hayat ben en gucluyum der ve kurulur tahtina.
Kimimiz icin bu malubiyet gecerli olsa da, kimimiz de tirnaklarimizla tutunmasini bilmisizdir hayata. Farkinda degildir bizden caldiklariyla guclendirir bizi oysa..her acidan bir tecrube, bir zirh edindirir bize. En zalim yani ise bizden sevdiklerimizi de alir zaman zaman..hic sormadan, hic danismadan..hazir miyiz degil miyiz..bir elveda dahi dedirtmeden. O anda insanin ici o denli yanar kavrulur ki, sessiz cigliginiz, haykirislariniz arsa cikar. Kendinizi yerin dibindeymiscesine hisseder fakat feryadiniz doruklardadir. Evet almasini ustaca bilir hayat.
     Bazi zamanlarda ise hayat tipki asik bir Gentlemen gibi bonkor davranir insan ogluna akliniza gelemeyecek, hayalinize sigamayacak kadar buyuk sunumlar hazirlar insana. Guzelligi ile bas dondurur, oylesine etkiler ki sarhos gibi olursunuz, sanki elinizde bir sise yakut sarapla yasarsiniz. Kikirdar durursunuz...sonu kahkalarla biten yildizlar altinda..doner durur hayat atli karincada, uzerinde seker yigen cocuklar gibi...
     Iste boyle birsey hayat dedikleri..toplasaniz da, bolseniz de, cikarsaniz da, carpsaniz da..kac ettigini 
bilemezsiniz...
 
23 Şubat 2009

deepblueeagle

çok duyarlı ve bilgece yazmışsın. açıp açıp severek okuyorum. işte hayat. c'est la vie. insanlık hali. insanlık halleri. balzac, insanlık komedyası diyordu. hayat böyle bir şey gerçekten de. basit ama gizemli. coşkulu ama hüzünlü. yaşamak çok güzel. duyarak, farkında olarak yaşamak. yaşamda, neşe ile keder birbirlerini nötrlüyor. eşit. bir yerde biri üzülürken, başka bir yerde bir başkası gülüyor. biri yaşamın sırrını çözdüğünü düşünürken, diğeri hiç anlamadığını düşünüyor. biri heyecan ve coşkuyla yaşarken bir diğeri zoraki yaşıyor. ama hayat devam ediyor. şov sürüyor. sorgulasan da, detaylara insen de, sorgulamadan yaşasan da hayat geçip gidiyor. seneca, bu dünyada güneşi görmeye hak kazanmayan çok insan var ama güneş her gün doğuyor, demişti. tutunan da yaşıyor tutunamayan da. koklayan da koklamayan da. herkesin bir öyküsü var. tolstoy'un dediği gibi, mutlu insanların öyküsü yok. ama, şekspir'in dediği gibi hayat bir oyun sahnesi.

hep yaz. olumlu bir yazı. moral veriyor. motive ediyor. thanx. 

 

23 Şubat 2009

Esra Cihaner

sevgili, coskulu shakespeare..hayat bir oyun sahnesi ve biz de oyunculariyiz.. cok naziksin, tesekkur ederim yorumun icin. Sana katiliyorum, hayat tamamiyle paradoks'lardan ibaret. Terazinin 2 kefesi gibi. Kendimi yazi yazdigim zaman Goethe gibi hissediyorum, ''Genc Werther'in acilari'' adli romanindaki gibi, tek fark benim bir kisiye degil, bircok kisiye yaziyor olmam..
elbette yazacagim, dur-durak yok artik.  Je pense, donc je suis...:) 

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0