ForumGüncel Politika - Ýskender'in Düðümü  Yeni Konu 

ÝÞADAMI MEHMET BETÝL: TARAF ÝÇÝN RÝSK ALMAYA HAZIRIM

19 Ocak 2009

hurkus

17.01.2009

Borusan Holding Ýcra Kurulu üyesi iþadamý Mehmet Betil, Zaman'a konuþtu: Taraf'a destek olmak bana gurur veriyor. Medya deneyimim yok ama birbirimizi tanýma aþamasýndayýz. Sonraki adým, daha detaylý bir analiz olacak...


Taraf Gazetesi, uzun süredir yaþadýðý maddî sýkýntýyý Borusan Holding Ýcra Kurulu üyesi iþadamý Mehmet Betil'in gazeteye ortak olmasýyla çözecek.

Betil, kasým ayýndan bu yana maaþlarýn daðýtýlamadýðý gazeteye daha önce de maddi yardýmlarda bulunmuþtu.

Ortaklýk görüþmelerinin sürdüðünü söyleyen Betil, "Taraf'ýn yazar ve yönetici kadrosu, maaþ alamamalarýna raðmen varlýklarýný ortaya koyuyor. Taraf için deðerler çok önemli. Bunu saygýyla karþýlýyorum. Gazete için risk almaya hazýrým." diyor.
 

Kendisini 'düþünce özgürlüðüne takýntýlý biri' olarak tanýmlayan iþadamý Betil, buna hizmet eden Taraf'a destek olmanýn kendisine gurur verdiðini ifade ediyor. Medya deneyimi olmayan Betil, "Birbirimizi tanýma aþamasýndayýz. Sonraki adým, daha detaylý bir analiz olacak." diye konuþuyor. Ortaklýk için bir tarih vermekten kaçýnan Betil'in gazeteye yönelik þu tahlilleri, anlaþmanýn çok yakýnda olacaðýna iþaret ediyor: "Taraf, daha geniþ kesimleri kapsayacak, her kesimin ilgisini çekecek haber ve yorumlara yer vermeli. Düþünce özgürlüðünü esas alan, yanlýþ uygulamalara karþý çýkabilen, daha geniþ kitlelerin okuyabileceði bir gazete olmalý." Taraf'ý 'solcu' bir gazete olarak nitelendiren Betil, gazetenin 'sert' yayýn yaptýðýyla ilgili eleþtirilere ise karþý çýkýyor: "Taraf'ýn söylemini sert görmüyorum. Belgeye dayalý, fark edilebilir bir habercilik söz konusuysa bu gazetenin yayýn politikasýdýr, üsluptur. Ýnsanlar düþüncelerini özgürce söylemeli. Yeter ki, yalan ve yanlýþ olmasýn."

Fatih Vural
ZAMAN


Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0