ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

İzmir Güzelbahçe'de öğretmen açığına imam çözümü

20 Kasım 2008

hurkus



İzmir Güzelbahçe’de beş cami imamının din ve ahlak kültürü dersleri için görevlendirilmesi, veli ve öğrencilerin tepkisini çekti. Kaymakam Büyükata ise atamanın yönetmeliğe uygun olduğunu söyledi

İzmir Güzelbahçe’de beş cami imamının boş saatlerinde din ve ahlak kültürü derslerine girmek için görevlendirilmesi, veli ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bakanlığın “öğretmen ihtiyacının formasyon aranmaksızın ilgili branşta yüksekokul mezunu” olma şartını bu branşta uyguladığı ortaya çıktı. Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata ise “Her şey yönetmeliklere uygun” dedi.

Güzelbahçe’de kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle beş okula cami imamları görevlendirildi. İzmir’de din dersi öğretmeni norm kadrosu 1208 olmasına karşın, sadece 587 öğretmen görevlendirildiği belirtildi. Açıklar din dersi öğretmenlerinin kendi okuluna yakın okulda derslere girmesiyle, okulun Türkçe, felsefe, sosyal bilgiler gibi branş öğretmenlerince ya da ücretli ders veren ilahiyat fakültesi mezunlarınca karşılanmaya çalışılıyor.
Ancak İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde buna uyan öğretmen bulunamayınca beş okula Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vermek üzere çeşitli camilerin imamlarının ders ücreti karşılığı öğretmen olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Ali Bayırlar, Vali Kâzım Paşa, Hakkı Oğuz Tabaoğlu ve Hamdi Dalan ilköğretim okulları ile İMKB Endüstri Meslek Lisesi’nde imam öğretmenler namaz saatleri dışında, okullarda görev yaparken, bu uygulama velilerin tepkisine yol açtı. Ali Bayırlar İlköğretim Okulu velilerinden birisi, bu uygulamadan endişe ettiklerini belirterek “Formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesi doğru değil” dedi. Ayrıca bazı veliler ve öğrenciler, okulun internet sayfasındaki ziyaretçi defterine yazdıkları yazılarla tepkilerini dile getirdi. Bir öğrenci de “Biz okula mı camiye mi gidiyoruz” diye sordu. Bazı öğrenci velileri de kaymakamlığa başvurarak uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Velilerin şikâyet dilekçeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce değerlendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun, Ali Bayırlar İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde görevlendirilen Yalı Camii imamı Hikmet Demir’in Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programı mezunu ve ilçe Müftülüğü imam- hatibi olduğunu, bakanlığın ilgili kararına uygun olarak, Kaymakamlık oluru ile ilgili branşta öğretmen ataması yapılıncaya kadar geçici olarak görevlendirildiğini açıkladı. Akkoyun, okula gönderdiği yazının altına şikâyetçi velilerin isim listesini de verip, yazının dilekçe sahiplerine tebliğ edilmesini istedi.

Kaymakam Büyükata, Yalı Camii imamı Hikmet Demir’in açık öğretim Fakültesi İlahiyat Bölümü mezunu olduğunu belirterek “Başka imamlar da gidiyor. En azından bunlar ilahiyat mezunu. Bu görevlendirmelerde konusuyla ilgili yüksekokul mezunu olmak esastır. Yönetmelik ‘Kamu kurumlarında çalışanlar sekiz saate kadar derse girebilir’ diyor. O kişi de kamuda çalışan bir memur. Unvanı imam olur, polis olur. Vasıfları uygun bulunduğu için atadık” dedi.


20.11.2008
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0