Forumİzmir'in Köpüleri  Yeni Konu 

SU KUYUSUNA DÜÞEN YAVRU KÖPEÐÝ AKUT KURTARDI

04 Kasým 2008

hurkus



Olay Niðde-Bor yolu üzerindeki Gökkuþaðý sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, site sakinlerine ait olmayan ancak zamanla tüm site sakinlerinin sevgisini kazanan sokak köpeðine ve 7 yavrusuna yemek vermek isteyen vatandaþlar, tüm aramalarýna raðmen yavru köpeklerden köpeklerden 5'ini bulamadý. Gelen havlama sesleri üzerine sitenin yapýmý aþamasýnda açýlan su kuyusunu içini kontrol eden vatandaþlar içeride köpek yavrusu olduðunu fark etti.

Durumu Ýtfaiye ekiplerine bildiren site sakinleri, olay yerine gelen ekiplerin müdahale edemeyeceklerini söylemeleri üzerine kendi imkanlarýyla tuttuklarý kepçe ile su kuyusunun yanýndan 8 metre derinliðinde çukur kazmaya baþladý.

Bu sýrada AKUT'u arayan vatandaþlar, olay yerine gelen AKUT Niðde Birim Baþkaný Nedim Urcan, Zafer Yýldýz, Dursun Þimþek ve Arif Öztürk'ten oluþan kurtarma ekibinin çalýþmalarýný meraklý ve heyecanlý gözlerle izledi. Açýlan 8 metrelik çukurun içine giren kurtarma ekip 35 santimetre geniþliðindeki su kuyusuna ulaþabilmek için çukurun içinde yeniden çukur açtý.

Uzun ve zorlu çalýþmanýn ardýndan yaralý yavru köpeði düþtüðü su kuyusundan çýkarmayý baþaran AKUT uzun süre site sakinleri tarafýndan alkýþlanýrken, minik köpek þantiye binasýndaki sobanýn yanýnda ýsýtýlmaya çalýþýldý.

Vatandaþlar yavru köpeðe "AKUT" ismini verirken, AKUT Niðde Birim Baþkaný Nedim Urcan, köpekte olsa bir can kurtarmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný söyledi. Urcan, "Saat 15.30'dan itibaren kocaman bir iþ makinesi saatlerce çalýþmýþ.

Yaklaþýk 8 metreye kadar derin bir çukur açýlmýþ. Çünkü düþtüðü yer 30-35 santimetre geniþliðinde çok dar bir yer. Ýnsanlar bu kadar çalýþmýþken bu hayvaný oradan almadan rahat edemezdik.

Muhtemelen sonuna kadar uðraþacaktýk. 4 saatlik bir uðraþýn ardýndan çýkartmayý baþardýk. Þu anda saðlýðý iyi görünüyor. Bakalým ilerde yaþadýðý bu olayý hatýrlayacak mý?" diye konuþtu.

Kayýp olduðu belirtilen diðer 4 yavru köpeðe ulaþýlamazken, ilk aramada bulunan ve kafes içerisinde korumaya alýnan iki yavru köpeðin birbirine sokularak bekleyiþi görenleri þaþýrttý.



http://www.iha.com.tr/haber/Cevre/40507-H-758/Yavru-kopegin-4-saatlik-yasam-savasi

http://www.nigdehaberci.com/haberdetay.asp?ID=121

--
http://felclikarakizyuruyecek.blogspot.com/
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0