Forumİzmir'in Köpüleri  Yeni Konu 

"SENİ YARATTIM"

28 Eylül 2008

hurkus



Bu yıl, Aliağa Belediyesinin çağdaş girişimi ile bizler için son derece sevindirici gelişmelere yelken açtığımız haberi ile yazıma başlıyor ve bu çalışmaların en kısa zamanda neticeye varmasını dileyerek,

Gazete haberlerinde hergün bizler dehşete düşüren haberlere rastlıyoruz. Anneannesini öldüren torun, annesini bıçaklayan kızlar, iki kuruş emekli maaşı için yaşlı bir kadını yerlerde sürükleyen adamlar, tecavüzler ve daha nice tüyler ürpertici suçları işleyen insanlar.

Yıllardan beri toplumun dikkatini çocuklarımıza çekmeye çalışıyoruz. Israrla söylüyor, ebeveynler ve öğretmenlerimize sesleniyoruz.

Yapılan araştırmalara göre hayvana eziyet yapan kişi ya ailesinde eziyet görmekte, ya da ailesine eziyet yapmaktadır. Hayvanlara yapılan eziyetin cinayet dahil tüm suçlarla bağlantılı olduğu saptanmıştır. Ve yine araştırmalara göre hayvanlara yapılan eziyetin kaynağı her eziyet ve vahşette olduğu gibi isteğidir.

Çocuklarımıza sahip çıkalım, hayvanlara eziyet eden, öldürenleri belirleyelim ve pimi çekilmiş bomba gibi aramızda dolaşmalarına izin vermeyelim.

Dünya insanoğlunun tekelinde değildir. Bizlere bahşedilmiş olan üstünlüğü bizlerden zayıf canlılara karşı kullanmaya bizlerin hakkı yoktur. Bizler insan olmanın erdemlerini unutmaya başladık. Hayvanların doğasında bozulmadan, saf bir şekilde barındırdıkları kendine yettiğinden fazlasını bırakmak, paylaşmak, hırslı olmamak, sabır, sevecenlik gibi meziyetleri onları gözlemleyerek de hatırlayabilir, kazanabiliriz.

Hayvan hakları için yıllardan beri savaş veren bizler, karşılaştığımız üzücü olaylar karşısında her zaman" neden?" sorusunu sorarız. Uğraşmışısızdır, didinmişizdir ancak her zorda kalan hayvana yetişememenin verdiği çaresizlikle kahrolmuşuzdur. Aşağıdaki anekdotu okuduğumda, "neden?" sorusuna cevabı aldığımı hissettim ve hayvanlar için misyonumuzun duraksamadan, sabırla devam etmesi gerektiği inancım pekişti.

Hayvansever bir insan, zulüm görmüş ve bakımsız hayvanların yanından geçerken "Tanrım, neden yarattığın bu canlılar için birşey yapmıyorsun?" diye haykırır. Tanrı'nın cevabı ise, olur.

Saygılarımızla,


T.C.İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi

Yönetim Kurulu adına
Baskan Yardimcisi
Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0