ForumYeni kitaplar  Yeni Konu 

Dediği gibi hâlâ genç

16 Ağustos 2008

hurkus



Önce “İhtiyarlığımda çekilmez bir adam olacağım hakkındaki iltifatına teşekkür ederim. Ama bu tahminin doğru çıkmayacak sanırım. Çünkü ihtiyarlayacağımı kim söyledi. Hep genç kalacağım” diye başlıyordu mektubuna ve hep de genç kaldı. Trakya dağlarında öldürüldüğünde de gençti, şimdi de genç ...

Türk edebiyatının en iyi öykücüleri arasında gösterilen yazarın mektupları Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından Hep Genç Kalacağım başlığıyla kitap haline getirildi... Sabahattin Ali’nin ailesine, arkadaşlarına ve iş ortaklarına yazdığı mektuplarla, yazara Nâzım Hikmet, Esat Adil Müstecaplıoğlu, Mehmet Ali Aybar, Mehmet Ali Cimcoz, Aziz Nesin, Melahat Togar, Samim Kocagöz başta olmak üzere arkadaşları ve öğrencileri tarafından gönderilen, Markopaşa ve Yeni Dünya’nın kuruluşunda yazılan mektuplar bulunuyor.

’da biraraya getirilen mektuplar sadece Sabahattin Ali’nin hayatına tanıklık etmekle kalmıyor, Cumhuriyet’in ilk on yılı, II. Dünya Savaşı’nın yarattığı ortam ve solcu avı gibi pek çok olayla ilgili tanıklıklara da yer veriyor.


15.08.2008
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0