Forumİzmir'de günlük yaşam  Yeni Konu 

Ege'de organik tarıma teşvik

11 Ağustos 2008

hurkus



TARAF/Fikret Karagöz
11.08.2008

Egeli tarım üreticileri, tarlalarda üretilen ürünlerde hiçbir kimyasal maddenin kullanılmaması ve İzmir’e içme suyu sağlayan Tahtalı Havzası’nın korunması amacıyla, havza genelinde ‘organik tarım’ı özel olarak teşvik ediliyor.

Bugüne kadar Efemçukuru, Yeni Bulgurca ve Yeniköy’de organik tarıma geçiş sözleşmesi imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğançay, Değirmendere, Çatalca, Şaşal, Payamlı ve Kavacık köylerinde çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü, son olarak Ataköy’de 20 üreticiyle ‘organik tarım’ sözleşmesi imzaladı.
Sözleşme imza töreninin öncesinde Büyükşehir Belediyesi ve sertifikasyon kurumu Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyonu (ETKO) görevlileri, üreticileri bilgilendirdi. Organik tarıma yapan üreticilere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmetinin yanı sıra, ücretsiz fidan dağıtımı yapan ve toprak analizi gerçekleştiren, ayrıca organik ürünlere pazar bulmak için çeşitli girişimlerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticileri organik tarım yapmaya teşvik ediyor.

Belediye yetkilileri böylece hem su havzasının korunmasına hem de sağ-lıklı ürünlerin elde edilme- sine imkan yaratıldığını belirtirken, üreticiler de ürünlerin tefeciler elinde yok olmasını önlemek amacıyla kooperatif kurmaları gerektiğini vurguladı.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0