8 Kasım'da 'Yerel Seçimler ve Yerinden Yönetim'i İkMM'de konuşalım

06 Kasım 2013 15:01  

 

8 Kasım'da 'Yerel Seçimler ve Yerinden Yönetim'i İkMM'de konuşalım

İzmir Küçük Millet Meclisi Kasım toplantısında 'Yerel Seçimler ve Yerinden Yönetim'in yanı sıra ‘Kadın dostu’ olarak bilinen İzmir'in kadın adaylar konusunda nasıl bir politika üreteceğini ele alacak. Kolaylaştırıcılığını Pervin Mısırlıoğlu E.'nin yapacağı toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz katılacaklar.

İzmir Küçük Millet Meclisi 8 Kasım 2013 cuma günü Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde toplanıyor. Kolaylaştırıcılığını gazeteci Pervin Mısırlıoğlu E.'nin yapacağı toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz katılacaklar.

Genel konunun 'Yerel Seçimler ve Yerinden Yönetim' olduğu toplantıda yerel konu 'Kadın dostu’ olarak bilinen İzmir, kadın adaylar konusunda nasıl bir politika üretecek?' olarak belirlendi.

Yerel seçimler arifesinde olan ülkemizde; 30 Mart 2014’de yapılması ön görülen seçimlerde yerel yönetimler belirlenecek. Küçük Meclis de işte bu gündem doğrultusunda pek çok soruya yanıt arıyor...

Her bir yerleşim biriminde mahalleden başlayarak orada yaşayanların, kendi ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yönetime ve kararlara katılabilecekleri “yerinden yönetim düzenine” geçmemiz gerekiyor mu?

Yerellik merkeziyetçilikle – yerinden yönetimle beraber sağlanabilir mi?

Ademimerkeziyetçi örgütlenme neyi ifade eder?

‘Kadın dostu’ olarak bilinen İzmir, kadın adaylar konusunda nasıl bir politika üretecek?’

2009 yerel seçimlerinde Türkiye ortalamasında kadınların yerel yönetimlerdeki oranı %1’i bulmuyordu. Sonuçlara göre 26 kadın belediye başkanından; 2’si il, 17’si ilçe; 7’si belediye başkanı olarak görev aldı. 2014 yerel seçimlerinde bu adaletsiz ve eşitliksiz oran değişikliğe uğrayabilecek mi?

Kadın adayların temsili nasıl arttırılır?

Yerel seçimlerde ‘Kadın dostu’ olarak bilinen İzmir, kadın adaylar konusunda bir farklılık yaratabilecek mi?

İzmir küçük Millet Meclisi'nin, yerelleşme ve yerinden yönetimlerin yapılanması üstüne düşüncelerini ifade etmek ve tartmak için her zaman olduğu gibi kapıları herkese açık. Önyargılı olanlar hariç.

---

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu E. (Gazeteci)

Katılacağını beyan eden vekiller: AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ve CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz.

Tarih: 8 Kasım 2013, Cuma

Saat: 10:00

Yer: Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No:1/A - Çankaya/İzmir

Son Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013 19:47

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0