'3700+1 kişi aynı suçu işledi!..'

29 Nisan 2011 17:32  

 

'3700+1 kişi aynı suçu işledi!..'

Dr. İsmail Beşikçi’ye destek amacıyla İzmir’den başlatılan bir aylık kampanya süresince toplanan 3700 imza bugün, İsmail Beşikçi’ye Destek İnisiyatifi üyeleri tarafından; Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

12.30’da Cumhuriyet Meydanındaki Pasaport Postahanesi önünde bir araya gelen İnisiyatif üyeleri adına açıklama yapan Mete Hüsünbeyi; yazdığı kitaplar ve düşünceleri nedeniyle ömrünün 17 yılını cezaevinde geçiren Beşikçi’nin son olarak "Ulusların Kendi Geleceğini Tayin Hakkı ve Kürtler" başlıklı yazısı nedeniyle 15 ay ceza aldığını belirterek, düşünce suçunu kınadıklarını söyledi.

"Eğer İsmail Beşikçi'nin söz konusu yazısı suç ise, yazısının altına imzamızı atarak aynı suçu işlediğimizi bildiriyoruz." denilen imza kampanyasının http://ismailbesikciyedestek.com adresinden devam ettiğini belirten Hüsünbeyi’nin konuşmasının ardından, kampanya metnini ve imzacıların isimlerini içeren listeler söz konusu kurumlara postalandı.


Halen devam ettiği bildirilen imza kampanyasının metni şöyle:

Kamuoyuna

Dr. İsmail Beşikçi, Çağımızda Hukuk ve Toplum dergisinin, kış-2010 tarihli sayısında çıkan Ulusların Kendi Geleceğini Tayin Hakkı ve Kürtler başlıklı yazısı yüzünden 15 ay ceza almıştır.

Ne yazık ki ülkemizde düşünceyi açıklamak hala suç.

Hala milyonlarca insanın kullandığı anadili yok sayılıyor.

Hala KCK davasında Kürtçe olduğu düşünülen bilinmeyen dil ibaresi kullanılarak bir dilin varlığı inkar edilmeye çalışılıyor.

Biz,

Fikirlerin yasaklanmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz.

İnsana karşı devleti koruyan zihniyetin terkedilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

İsmail Beşikçi'nin şahsında, insanların düşünceleri yüzünden yargılanmasını, ceza almasını kınıyoruz.

Eğer İsmail Beşikçi'nin söz konusu yazısı suç ise, yazısının altına imzamızı atarak aynı suçu işlediğimizi bildiriyoruz.


Haber: Gönül İlhan

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0