Bu dünyayý cennete çevirmezsem namerdim

09 Þubat 2013 01:05 / 1792 kez okundu!

 


Madem ki devrimcisin, ilericisin, madem ki kendine aydýn demokrat diyorsun, o zaman düþ önüme, aydýnlat yolumu. Geleceðe doðru yol almak istiyorum. Geleceðe dair kaygýlarým var. Mutluluðun, sevginin, kardeþliðin, paylaþmanýn yaþandýðý bir dünya müjdele. Dünyayý cennette çevirecek týlsýmlý cümleler söyle.

Sana þüphesiz inanýrým, her söylediðini ayet sayar, ardýndan sorgusuz sualsiz gelirim. Yeter ki yarýnlardan müjdeler ver. Yeter ki beni gecenin karanlýðýndan gündüzün aydýnlýðýna çýkar. Yeter ki yüzünde bir zerre nur göreyim. Ardýna takýlýp gelmezsem namerdim.

Batmýþ güneþi anlatma sakýn, sen bana doðacak güneþten haber ver. Ýçinde günah yazmayan bir kutsal kitaptan, cehennem ateþi olmayan zebanisiz bir öteki dünyadan haber ver. Umutlarýmý çoðalt, yaþama þevkimi arttýr. Sevgi hormonlarýmý çoðaltmama yardým et. Aðlatýlmýþ yüzümü güldür. Sudan çýkan köpek gibi geçmiþin kin ve düþmanlýklarýndan silkinmek istiyorum. Kötülüklerimden arýnmak için yýlan gibi derimi soymak istiyorum. Bir eþeðin özgürlüðüyle anýrmak istiyorum. Kulaklarýma giren sesimle kendimi tanýmak istiyorum. Beni "var ile yok"un arasýnda götürüp getirme. Bir ileri bir geri adým attýrma. Sallanýr dururum zaten, bir ileri bir geri yapa yapa yýllardýr olduðum yerde beklerim. Madem ki aydýnsýn, ilericisin, tut ellerimden, ileriye götür beni. Bana babamdan, dedemden söz etme, ecdadýmýn masallarýyla oyalayýp, aklýmý hapsetme, ardýma bakarak ileri gidemem, sen bana gelecekteki torunlarýmýn gülüþlerini müjdele. Bana yeni bir þeyler söyle. Zaten ninnilerle büyüdüm. Yaþanýlýr bir gelecek inþasýnýn mimarlýðýný öðret… Bu dünyayý cennete çevirmezsem namerdim.

Kimin kimi öldürdüðünden bana ne? Padiþahlardan, krallardan, kahramanlýklardan bana ne? Hepsi kanlý elleriyle gömüldüler topraða. Bana geçmiþi anlatacaksan, Tolstoy’u anlat, Dostoyevski’yi ve daha nice sanat adamlarýnýn söylediklerini anlat. Onlar bugünleri görebilecek kadar aydýndýlar. Sen gece gündüz tarih dersi verirsin, tarihte yaþanan insanlýk dramlarýný anlatarak bilgelik taslarsýn. Soykýrýmlardan, cinayetler, zulümlerden söz edersin. Aklýmý fikrimi kin, nefret ve düþmanlýklarla doldurursun. Geçmiþin yaralarýný deþip durursun. Ülkemin fesat sever halkýný aldatmaya devam edebilirsin, eðer söyleyecek baþka sözün yoksa ben seni “çakma aydýn sayarým” Senin gibi aydýný kabul edemem. Aklýn fikirlerin senin olsun, yeter ki önümden çekil, baþka ihsan istersem namerdim.


Þakir KADAN

09.02.2013, Ýzmir

Son Güncelleme Tarihi: 09 Þubat 2013 01:18

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.