Ülgür, Selçuk'a þans mý, talih mi?

22 Þubat 2014 20:10 / 1344 kez okundu!

 

 

H. Vefa Ülgür geçtiðimiz günlerde, Belediye Meclis salonunda gençlerle buluþma adý altýnda bir toplantý yaptý. Gençlerin ve basýnýn sorularýna verdiði yanýt dehþet verici. Recep Tayyip Erdoðan’ý dinlerken tüylerim diken diken oluyordu þimdide H.Vefa Ülgür’ü dinlerken olmaya baþladý. Bu toplantýda H.Vefa Ülgür olaylarý saptýrýyor, doðrularý maniple ediyor, insanlarý ayrýþtýrýyor, öteliyor, itibarsýzlaþtýrýyor. Tüm bunlarý da sosyal demokratlýk, cumhuriyetçilik, laiklik adýna yaptýðýný söylüyor.  

Bu toplantýda gazeteci bir genç, söz alarak Baþkandan, Selçuk Gençlik Spor Kulübü Baþkanýnýn, kulübe üye olan çocuklarýn antrenman yapmak için yer bulamadýðýný, tarlayý kazdýrýp burada çalýþtýrdýðýný bu çocuklara yer verilmesini rica ettiðinde, Belediye Baþkaný H.Vefa Ülgür, dilinin ucuyla gözlerini önündeki notlara bakarak, ‘’yeterli olmayabilir ama onlara da yardým ediyoruz’’ diyor, ama hemen bilinçaltýndaki cevap aklýna gelerek, vücut dilini de kullanarak ‘’kulübün baþkaný zannedersem AKP'den meclis üyesi adayý deðil mi? diye sorarak “sorun burada” diye cevaplýyor. Yani mealen diyor ki; bu kulübün baþkaný AKP’li olduðu için bu çocuklarý cezalandýrýyorum, yer vermiyorum diyor.

Býrakýn sosyal demokratlýðý, dünyanýn en otoriter, en tutucu, en komplocu politikacýlarý dahi böyle bir cevap veremez. Sosyal demokrat bir belediye baþkaný herkesimin, her görüþün Belediye Baþkaný deðil midir? Babalarýnýn veya velilerinin farklý politik görüþleri nedeni ile çocuklara ayrýþtýrýcý davranarak cezalandýrabilir mi? Çocuklarýn günahý ne? Bu çocuklar bu farklý davranýþý anlamayacaklar mý? Nedenini öðrendiklerinde kimin yanýnda yer alacaklar. Þimdiden bu çocuklarýn nefret tohumlarý arasýnda yetiþmeleri doðrumudur? Hele de salonda, gençlerin aralarýna oturtulan yandaþlar vasýtasýyla olayý kavrayamayan masum gençlere bu söylemi alkýþlatmak daha da dehþet verici. Gençliðe yazýk ediyorsunuz Baþkan, sizinde fidan gibi pýrýl pýrýl oðlunuz var, ilerde torunlarýnýz olacak, ister misiniz sizin torunlarýnýza da böyle nedenlerle ayrýcalýk yapýlsýn. Ýþe alýmlarda da ayrýcalýk yaptýðýnýzý söylüyorsunuz, ‘’oyunu kuralýna göre oynamak gerekir ‘’diyorsunuz. Bu dediðiniz eski devirlerde doða kanunudur, güçlü olan zayýfý ezer. Nerede kaldý sizin demokratlýðýnýz, Cumhuriyetçiliðiniz, adaletçiliðiniz, eþitçiliðiniz. Bir Belediye Baþkaný olarak insanlara böyle ayrýcalýklý davrandýðýnýzý sizi atayan parti yetkililerine gönderir misiniz? Hani adaylýk sürecinde bizim hakkýmýzda gönderdiðiniz yazýlar gibi. Sizin bu davranýþýnýzý sizi atayanlarda onaylýyorsa onlara da yazýklar olsun. Böyle yapanlar yüzünden bu ülke gericilerin, çýkarcýlarýn, kincilerin, dincilerin, yolsuzluk, usulsüzlük yapanlarýn kucaðýna itildi, itilmekte.  

Biz bunlarý söyledik, yazdýk diye bize “Truva Atý” diyorsunuz. Aday adaylýðýna baþvuruda bulunan ve yasanýn seçilme kriterine sahip her aday eþittir. Ve de onaylanan bu adaylýk sürecinde eþitler arasýnda diðerlerini öteleyen, itibarsýzlaþtýran, infial yaratan sizsiniz. Yani aðzýnýza gelen her þeyi söylemek size hak bize müstahak mý? CHP Ýl baþkaný, aday adaylarýyla yaptýðý görüþmede, ben size muhalefet ettiðimi, sizi hem yazýlarýmla hem sözlü eleþtirdiðimi söylediðimde, Ýl Baþkanýnýn yanýnda “evet hoca bizi eleþtiriyor, eleþtirilerinden faydalanýyoruz kendisine teþekkür ederim” dediniz mi demediniz mi? Þimdi niye arkamýzdan “Bazýlarý Truva atý” diyorsunuz? Buna halk dilinde ne denir?

Geçen seçimde “kuyruðu zor kurtardýk” diyerek acý itirafý yapýyorsunuz, bu dördüncü dönemde de bu anlayýþ ile düþünce yapýsý ile adaylýðý hak ediyor musunuz? insanlarýn iletiþimsel duygularýný, algýlarýný körelterek Selçuk’un ve geleceðinin önünü kestiðinizi düþünmüyor musunuz?Unutmayýnýz ki Selçuk halký bugünlerde Selçuk’un bu talihsiz, kadersiz, þanssýz durumunu sorgulamakta ve makus talihi bu halk tarafýndan mutlaka da aydýnlatýlacaktýr. 

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

21.02.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 26 Þubat 2014 23:54

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.