Tüm CHP üyelerinden özür diliyorum

29 Aðustos 2012 15:47 / 1827 kez okundu!

 


Bayram öncesi, bölge milletvekilimiz Musa Çam, Ýl kadýn ve gençlik kollarý yöneticileri hem bayramlaþma, hem sorunlarýmýzý dinlemek için bir toplantý düzenledi. Milletvekilimiz Ankara’da ki geliþmeleri anlattý, olacaklarý, olabilecekleri söyledi, sonra da, soru, düþünce ve önerileri almak için toplantýya katýlan üyelere söz hakký verdi.

Baþtan biraz sert sorular gelse de ortam yumuþadý, birlik, dirlik beraberlik havasý hâkim oldu. Toplantýnýn baþýnda bulunmayan Vefa Ülgür, toplantý sonunu doðru her zamanki gibi son konuþmacý olarak söz aldý. Vefa Ülgür, Musa Çam’a ve ilçe yönetimine gelen soru ve eleþtirileri sözüm ona cevaplamak adýna, aðzýna geleni o hýrçýn, saldýrgan, agresif tavýrlarýyla cevapladý. Vefa Ülgür o kadar seviyesiz ve düzeysiz eleþtiriler yaptý ki, ister istemez biz oradakilere cevap hakký doðdu.

Üç saate yakýn süren toplantý sonrasý ve son konuþmacý olmasý sebebiyle oturumu kapatan ilçe baþkanýna, cevap hakký doðduðunu, 23 Aðustos'ta yapýlacak toplantýya katýlma isteðimi bildirmeme raðmen yönetimden böyle bir çaðrý gelmedi.

Merkezi iktidarýn son bir yýlda olaðanüstü yanlýþlarý nedeni ile tam derlenme toparlanma ve seçimlere hazýrlanma döneminde iken, basýn önünde yapýlan bu toplantýda Vefa Ülgür’ün ortaya konuþur gibi yaparak aslýnda muhalefet edenlere karþý söylediklerine cevap hakký olan bu yazý bazýlarýnca partiyi yýpratma olarak algýlanacak ve propaganda edilecek. Bu toplantýyý yazýp yazmama konusunda vicdan muhasebesi yaparak, yazmamayý içime sindiremedim, sonuç ne olursa olsun yazmaya karar verdim özürüm bundandýr.

Bir kere Musa Çam ve ilçe yönetimine yönelen soru ve eleþtirileri cevaplama hakkýný Vefa Ülgür‘e kim verdi? Onun da bizim gibi sade bir üye olarak toplantýya katýldýðýný zannediyorum. Ýlçe kongresinin demokratik olmadýðýný söyleyen üyeye ilçe yönetimi cevap verememe acizliðinde mi? Ama bu durum bir þeyi ispatlýyor. Tabi ilçe yönetimini, Vefa Ülgür belirlerse, bir önceki kongrede olduðu gibi kongre de ‘’bu liste seçilmez ise pazartesi günü kapýma gelmeyin’’ gibi dolaylý tehditler yapýlýrsa ilçe yönetimi de kendini suyun akýþýna býrakýverir demektir. Son ilçe kongresinden sonra, CHP SELÇUK ÝLÇE DELEGESÝ Hüseyin Taþyakan’ýn kaleme aldýðý, Efes'ten haberlerde yayýnlanan ‘’SELÇUK’TAKÝ RECEP TAYÝP’’… Baþlýklý yazý her þeyi daha açýk anlatýyor. Bu yazýyý yazdý diye adamýn bir dövülmediði kaldý.

Vefa Ülgür ‘’AKP’lilerle kol kola olacaksýnýz, sonra da köþe yazýlarýnýzda eleþtirel yazýlar yazacaksýnýz, halk bunun karþýlýðýný verir, sizi Kamil Subaþý gibi tasfiye eder’’ diyor. Sayýn Vefa Ülgür bir fiil sen beni dört yýldýr tasfiye etmeye çalýþýyorsun, dershanemizi mühürledin, ruhsatý iptal ettin, su saatlerini söktürdün, yeni taþýnacaðýmýz, binayý inþaat yasaðý gerekçesi ile mühürledin, en son da, 309 liralýk otopark ödemesi ve yol katýlým payý bir ay gecikti diye ticari itibarýmý düþürmek için hiç bildirim yapmadan icra gönderdin. Ben düþüncelerimi anlatarak katký koymaya çalýþýyorum, sen ise baþkanlýk koltuðunu kullanarak beni tasfiye etmeye çalýþýyorsun. Ama ben halkýmýza güveniyorum. Halkýmýz o mühürün altýndan geçerek o sene 300 kayýt yaptýrdý. Çocuklar dershanemiz kokmasýn diye tuvaletlere girmedi. Ýptal ettiðin dershane ruhsatýnýn mahkeme kararý ile iadesi kararý çýktý. Ben bu ülkede yaþayan herkesle konuþur iliþki kurarým. El ele kol kola konuþtuklarýma sorun bakalým, düþüncelerimden bir gram taviz vermiþ miyim? Eðer kimin tasfiye edileceðini öðrenmek istiyorsanýz, o koltuktan ayrýlýn, eþit koþullarda halka inelim, bakalým kim tasfiye olacak?

Hadi bana söylemek istediklerinizi bir yana býrakalým, ama orada olan tüm insanlara, ilkokul öðrencisine hitap eder gibi ‘’Çalýþacaksýnýz, çalýþacaksýnýz’’ emir cümleleri kurma gücü nereden geliyor? Hepimizin orada eþit olduðu ortamda kim kime emredebilir? Hele de, belediyenin mutat iþlerinden baþka, 8 yýldýr þehir efsanesine dönen iki tane binadan oluþan hiçbir teknik özelliði olmayan tarým-sanayinin dýþýnda 13.5 yýldýr Selçuk’a çivi çakmayan baþkanýn ‘’çalýþýn, çalýþacaksýnýz’’ emrine ne denir? Elimizi vicdanýmýza koyalým. Selçuk kent belleðine 13,5 yýl ilçeye çivi çakmayan baþkan olarak geçeceksiniz.

Sayýn Vefa Ülgür ‘’AKP Selçuk’a ne yaptý’’ diyor. AKP’nin örgütlenmesi için bir þey yapmasýna gerek yok sayýn Ülgür, sizin yaptýklarýnýz, Selçuk’ta AKP’yi örgütlüyor. AKP’nin yönetim kadrosuna, üyelerin çoðunluðuna, meclis üyelerine hatta belediye baþkan adayýna bakýnýz, çoðunluðu CHP kökenli. Hele de Zeynel Bakýcý için söyledikleriniz tam demagoji, adam "týp doktoruyum" mu dedi de, konuþmanýzda ‘’Zeynel Bakýcý hayatýnda hiç iðne vurdu mu? Aþý yaptý mý?’’ diye soruyorsunuz . El insaf, bari tutarlý eleþtirin. Zeynel Bakýcý kendini savunmada aciz deðil, bana düþmez ama bir durumu anlatmak istiyorum. Yüksek Öðrenimi Destekleme Derneði'nde, Zeynel Bakýcý ile birlikte çalýþýrken Zeynel Bakýcý, Vefa Ülgür’e dolaylý da olsa, sitemli de olsa üyelerden gelen eleþtirileri susturur, bütün çalýþmalarýmýzý Baþkan Vefa beye aktarmamýz gerektiðini söyler idi. Hatta yüksek okul iþini belediye baþkanýnýn yüklenmesini, bizim ona destek vermemizi Ýfade ederken, bizim baþkan ise olur olmaz yerde Zeynel Bakýcý’yý acýmazca hem de demagoji yaparak ‘’hayatýnda hiç iðne yapmýþ mý?" diye eleþtiriyor, iþte fark burada. Zeynel Bakýcý'ya halk AKP’li diye oy vermedi; insan diye verdi.

Asýl, Vefa Ülgür’ün konuþmasýnýn en can alýcý noktasýna gelelim. Konuþmasýnýn sonlarýna doðru Vefa Ülgür, "ADAY DEÐÝLÝM; BEN ADAY OLMAZSAM NE YAPACAKSINIZ" diyor. Ýþte Vefa Ülgür’ün bütün halet-i ruhuyesi bu cümlede. Demek kendi dýþýndaki CHP’lileri Vefa Ülgür sinek gibi görüyor. Bu tüm partililere hakarettir. O kadar üyeden bu parti bir aday çýkaramaz mý? Bir çekilin Vefa bey de, analar neler doðurmuþ görün bakalým. Ben þuna inanýyorum ki, CHP’in herhangi bir üyesi aday olduðunda sizden çok oy alacaðý gibi, sizin baþkanlýðýnýzdan da çok daha iyi baþkanlýk yapacaktýr. Yeter ki insanlara insanca davransýn. Bir günden bir güne ‘’Arkadaþlar bizim de hatalarýmýz oldu, istemeden gönül kýrdýk, gün birlik dirlik günü" dediðiniz oldu mu? Ýlçe yönetimi de Vefa Ülgür’ü çaðýrýp ‘’Neler diyorsun Vefa Ülgür, biz yönetim olarak kendimizi savunuruz’’ diyemiyor. Diyemez de, nedenleri malum. Bu yazýdan sonra yine ayný þeyleri yapacaðýnýzdan adým gibi eminim, bu huy olmuþ artýk. Nasýl Ýzcioðlu’nun, nasýl Ahmet’in, Mehmet’in açýðýný bulurum? O koltuðu kullanarak, indirme bindirme yaparým diye günlerce kafa yoracaksýnýz. Ama ben seviyesi düþük örnek olarak verdiðiniz maymun misali ölçtüm. Sýra sizde.


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

29.08.2012



 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.