Seviyeye, üsluba, niyete bakýnýz!..

30 Ocak 2013 11:40 / 1641 kez okundu!

 


"Esir iken mümkün müdür? Ýbadet
Yatýp kalkýp Atatürk’e dua et
Atatürk olmasaydý sen yine doðardýn
Ama baban kim bilemezdin be þerefsiz oðlu þerefsiz..."


Bu þiiri, Tansu Çiller ve Mesut Yýlmaz baþkanlýðýnda kurulan hükümetlerde devlet bakanlýðý görevini yapmýþ DYP'den milletvekili seçilen Ufuk Söylemez okudu. Þiirin tamamýný not alamadým. Ufuk Söylemez, devamýnda ‘’Dürzü, satýlmýþ, hain gibi ifadelerin geçtiði bu þiiri 26 Ocak 2013 günü Selçuk’ta yapýlan ‘’Selçuk Milli Anayasa Forumu’’ toplantýsýnda yaptý. Bu toplantýya, Ufuk Söylemezin yanýnda, Oturumu yöneten Milli Anayasa Forumu Ýzmir Baþkaný Av. Erdoðan Özer, Ýþçi Partisi Genel Baþkaný ve Ýzmir Ýl Bþk. Av: Tugay Þen, Eski CHP Ýzmir Milletvekili, Av Kemal Anadol, Eski ANAP Milletvekili Metin Öney konuþmacý olarak katýldý.

Konuþmacýlarýn hepsinin birleþtiði konu, Cumhuriyetin büyük tehlikede olduðu, bir aydýn ihaneti ile karþý karþýya olunduðu, þu anda yeni bir anayasa yapmak için TBMM de kurulan Anayasa Komisyonunun yasal olmadýðýný, ilk dört maddenin deðiþtirilemeyeceði, deðiþiklik teklifi bile verilemeyeceðini, bu anayasanýn bölünme anayasasý olduðu, kendilerinin de ülkede ki akil insanlarla ayrý bir Anayasa Komisyonu kurduklarýný, sað, sol, ýrk ayýrýmý yapmadýklarýný belirttiler.

Konuþmacýlar ülkedeki son durumlarý öyle anlatýyorlar ki, sanki kendileri hiçbir politik süreçte bulunmamýþ, yeni politik bir hareket olarak ortaya tertemiz, vatansever, birleþtirici görüþ olarak çýktýklarý havasýndalar. Sanki bugünler tepeden baþkalarý tarafýndan oluþturuluvermiþ. Oysa bu politikacýlar, bu ülke de 12 Eylül darbe dönemini yaþayýp, ondan sonra yaþanan ve kurulan hükümetler döneminde ki süreçte yer almadý mý? Özelliklede Süleyman Demirel’in Cumhurbaþkaný olduðu, Tansu Çiller’in Baþbakanlýðýnda Ufuk Söylemez’in de Devlet Bakaný olduðu dönemde sizler politikanýn içinde deðil miydiniz? En büyük yolsuzluklarýn, bankalarýn içinin boþaltýlmasý, IMF’nin kapýlarýnda üç dolar için dilenci vapuru gibi dolaþýlmasý, 17 bin faili meçhul cinayetlerin iþlendiði, derin devletin, Alevilerin kendilerine baðlý kalmasýný saðlamak için Sivas’ta þeriatçýlarý kýþkýrtýlmasý, sonrada askeri 7 saat otelden uzak tutarak kalabalýðýn daðýtýlmadýðý orada 35 kiþinin cayýr cayýr yanmasý hangi dönem de oldu?

‘28 Þubat sürecinde trafik polisliði yapan Süleyman Demirel’e, Cumhur Baþkanlýðý seçiminde, partilerinizin baþkanlarýna 326 þartýný getiren derin devlete karþý sizler Milletvekili olarak þimdi anlattýklarýnýzý sorup politika yapabildiniz mi?

NATO’ya karþý olduðunuzu, Patriyotlarýn ülkeye getirilmesini hainlik olarak açýklýyorsunuz. Bizler zamanýnda NATO’YA HAYIR yürüyüþleri yaparken Lideriniz Süleyman Demirel, ‘’yollar yürümekle aþýnmaz’’ deyip üzerimize ‘’Frukolarý’’ salýyordu. Gerçekten bu ülkeyi NATO’ya kim üye etti? Süleyman Demirel’in devamýný sürdürdüðü D.P üye etmedi mi? 60 yýl sonra mý aklýnýza geldi NATO’ya hayýr demek.

Mevcut yasalarla seçilmiþ, milletvekillerinden oluþan T.B.M.M'de kurulan Anayasa komisyonunun yasal olmadýðýný söylerken hiçbir hukuki temeli olmayan tekaüde ayrýlmýþ insanlarla kurduðunuz sizin, Milli Anayasa Komisyonu çok mu yasal? Çocuk mu kandýrýyorsunuz beyler. Son seçimde sizlerde listelere girip milletvekili seçilseydiniz ayný þeyleri yapar mýydýnýz merak ediyorum. Hala birbirlerine ‘’bakaným, baþkaným’’ diyen bu konuþmacý beþli, sanki bazý anayasa maddelerinin vahi ile indirildiði havasý vererek dokunulamayacaðýný savunuyor. Siz hangi anayasayý savunuyorsunuz? Savunduðunuz anayasa 12 Eylül’ün faþist darbe anayasasý deðil mi?

Ülke insanlarýnýn tarafýný belli etmesini isteyerek, oluþturduðunuz ‘’milli cepheye’’ katýlmasýný istiyorsunuz. Ýnsanlarý cephelere ayýrmak asýl bölücülük bu deðil mi? Bu ülke 1978- 1979 yýllarýnda Süleyman Demirel’in baþkanlýðýnda kurulan Milliyetçi Cephe iktidarlarýnda neler olduðunu yaþamadý mý? Önce sokaklar, mahalleler, sonra iller ve bölgeler bölünmedi mi? Kurtarýlmýþ bölgeler oluþturulup her gün onlarca insan öldürülmedi mi? Maraþ, Çorum olaylarý bu dönemde olmadý mý? Bu günler unutuldu sanki. Siz halký balýk hafýzalý zannediyorsunuz ama balýk hafýzalý olan sizlersiniz. Merak etmeyin halk tarafýný en aklýselim, en mantýklý olarak tarafýný belirler. Þimdiden DYP ve ANAP’ý politikanýn kenarýna itiverdi, Ýþçi Partisi de % 0,02'ler de dolaþýyor.

Eski CHP milletvekili Kemal Anadol, Hitlerin faþist kamplarýnda ölümden kurtulup Türkiye’ye gelen bir Alman Yahudi’sinin, ülkeye yerleþtikten sonra yetkililerden pasaportu aldýðýnda ‘’Ne Mutlu Türküm’’ dediðini örnekleyerek, ulusçuluðu anlatýyor. Ne mutlu Türk’üm demekte ne varmýþ! Ülkede kan gövdeyi götürüyor, bunlar hala iþin ciddiyetini anlamamýþlar, bu tür toplantýlarý laflarý buralarda edebiliyorlar, bu ülkede 25 ilde bu tür toplantý bile yapamazlar. Bu durumu bir empati olayý ile açýklayabiliriz. Almanya’da 3- 3,5 milyon Türk insanýmýz var. Bu insanlarýmýzýn bir çoðu üçüncü nesil olarak Almanya doðumlu ve Alman vatandaþý. Almanlar bu Türklere sabahlarý okullarda ‘’Alman’ým doðruyum, çalýþkaným.. Ne mutlu Alman’ým’’ dedirtse ne yaparýz? Müsaade eder miyiz? Haklý olarak ortalýðý ayaða kaldýrýrýz. Kim ne derse mutlu oluyorsa onu söylesin, zorla veya baský ile insanlara hele de etnik kimlik üzerinden bu saatte baþka kimlikleri söylettirebilir misiniz?

TBMM'deki partilerden oluþan milletvekillerinin yeni anayasa için masaya oturmalarýný, neredeyse satýlmýþlýkla, hainlikle suçlayýcý ifadeler kullanan beþli kendilerini devrimci, birleþtirici, millici göstermekten de geri kalmadý. Ayrýca ýrkçý olmadýklarýný söylerken ‘’satýlmýþ, yandaþ’’ medya olarak gördükleri, Habertürk ve CNTÜRK’e ironik gönderme yaparak isimlerini HABERKÜRT ve CNNKÜRT olarak deðiþtirmelerini önerdiler. Çok þükür ýrkçýlýk yapmadýlar bir de yapsalardý ülke ne hale gelirdi kim bilir.

Konuþmacý beþlinin her biri bölücü olmadýklarýný söylediler. Bu ülkede ilk defa devrimci hareketi, 1970 yýllarýnda Beyaz Aydýnlýk, Kýrmýzý Aydýnlýk diye bölen Doðu Perinçek grubu olmuþtur. Sonra Mao’nun askerlerine, daha sonra Arnavut lideri Enver Hoca’nýn Askerlerine, sonrada PKK askerlerine selam duran bu grup en sonda çaresizlikten çýkarcýlýktan eski bölücü huyundan vazgeçmeyerek þimdi de ‘’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’’ demeye baþladýlar. Bu toplantýda iþçi partisi adýna konuþan yetkili de 29 Ekim Ulus eylemlerini, 10 Kasým eylemlerini, Silivri önü eylemlerini çok ince þekilde telmih yaparak, yani anlatýlmak istenen þeyi söz arasýnda imalý olarak belli ederek açýkça söylemeden sahiplenmiþtir. Ülke gündemine düþen son olaylardan da anlaþýlýyor ki niyet belli, hadi hayýrlý olsun. Bakýnýz hala kurnazlýk ve bir takým oyunlar devam ediyor. Anlaþýlan sýra da CHP’yi boþaltma eðilimleri baþlýyor. Halka açýk bu toplantýda daha giriþte üst yazýsý olmayan sayfaya katýlanlarýn isim ve imzasý alýnýyor. Nerede görülmüþ böyle toplantýlara imza verilerek girildiði. Ne malum bu imzalarý atanlarýn rýzasý dýþýnda baþka yerlerde kullanýlmayacaðý.

Tamam, siyasetin demokratik olmasý gerekiyor. Tamamen farklý düþüncelere de düþüncelerini açýklayýcý ortamlar saðlanmalý. Geçenlerde buna benzer konuþmalarý Banu Avar ayný salonda yaptý, Kemal Kýlýçtaroðlunun ne Sarozculuðu kaldý, ne TESEV ciliði kaldý neredeyse Amerikanýn adamý diye lansa edecekti. Bunlar görüþ deðil saldýrý. Bizim Belediye Baþkanýnýn ketumluðu, inatçýlýðý bize, bu salonlarý bunlara ne adýna neden ve nasýl verdiðini anlayamýyorum.

Atatürk’te birleþtik diyen beþli, Atatürk üzerinden ulus, milliyet tanýmlarý yaparak kavram karýþýklýðý yaratýyor. Yýllardýr Atatürk’ün arkasýna sýðýnarak politika yapanlar artýk buda yetmeyince küfürlü þiirlerin içine aþikar olarak Atatürk’ün adýný da kullanarak sözüm ona politika yapmaya baþladýlar, bu küfürlerle, bu söylemlerle bu ülkede barýþý, demokrasiyi, eþitliði, özgürlüðü, uzlaþmayý saðlamayý mý umuyorsunuz? Bu seviye, bu üslup, bu niyetle devam edin bakalým sonu ne olacak.


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

20.01.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.