Selçuk'u da, Parti'yi de bitirdin Vefa Ülgür

01 Mart 2014 20:09 / 1851 kez okundu!

 

 

Geçtiðimiz günlerde H. Vefa Ülgür “Gençlerle Buluþma” toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, “Biraz megalomanca olacak ama ben Selçuk’un bekçisiyim” diyor. Bu tamamen doðru bir tesbit. Bekçi filmindeki Murtaza gibi “yasak hemþerim” mantýðý ile koltuðun verdiði gücü tek baþýna kullanarak, Selçuk’ta 15 yýldýr deðiþime, geliþime, atýlýma, yatýrýma, sanata geçit vermeyerek bekçilik etti. 

Son on beþ yýlýn dört yýlýný Büyük Þehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu ile kavga ederek sokmadý. Dört yýlýný da o dönemin Turizm Bakaný Ertuðrul Günay ile kavga ederek geçirdi, arada kaymakamlarla tartýþtý bazýlarý ile yýllarca küs durdu. Kendi atadýðý, seçtirdiði dýþýnda hiçbir sivil toplum örgütüyle, meslek örgütleriyle, odalarla, muhtarlarla iþbirliði, güç birliði yapmadýðý gibi görüþme gereði bile duymadý. Bu yýl seçime yakýn, göstermelik olarak bazý kuruluþ ve muhtarlarla yemek yemenin dýþýnda eriþilemez bir havada kimseyle baðlantý kurmadý. Sadece seçimden seçime bazý gariban vatandaþlarý, diðer partilerden insanlarý seçimden sonra iþten atacaðýný saklayarak, iþe alacaðý vadiyle görüþmenin dýþýnda kimseyi insan yerine koymadý. Sonuç, sanayide halkýn “Vietnam çukuru” dediði, yýkýntý neden ile 15 milyonun topraða gömülmesi, tüm yatýrýmlarýn, anlaþmalarýn, sözleþmelerin durmasý oldu.

Bunun yanýnda, 15 yýl belediyenin kapýsýnda parti içinden veya dýþýndan kim olursa olsun kendisine muhalefet eden, kaþýnýn üzerinde gözün var diyen herkesin, iþi düþtüðünde nasýl engelleyebilirim diye nöbet tutulmasý, hala da devam edilmesi bu bekçilik görevleri arasýnda mý? Bilmiyorum, ama bazen arada kötü “bekçilik” de yapmakta. Yoncaköy’ü Menderes Belediyesi'ne vermesi, milyonlar harcayarak, Pamukçak’ta izin almadan göletin etrafýnýn çevrilmesi, yarým milyon (yarým trilyon) harcayarak aldýðý gemiciklerin suyun derinliðinden yüksek olmasý nedeni ile bataklýða gömülmesi, pamuk toplama makinesinin çürümeye terk edilmesi, Pamucak bölgesinin zengin golfçulara açýlamamasý, AKP ile anlaþarak, güneþli inþaat þirketinin arsalarýný Belediyeye devredilip TOKÝ ile de anlaþýp evlerinin yapýlamamasý gibi. (TOKÝ’yi ben def ettim diyor tamamen yanlýþ mahkeme kararý ile durdurulmuþtur, daha sonra bu konuyu açýklayacaðým) Turyap’a, Biltur’a karþýyým deyip, tarým sanayi bölgesinde 15 bin metre kare yeri üç milyona verip bunlarýn yapacaðý iþletmeler  nedeniyle çevrede ne kadar derici, hediyelik eþya satýcýsý, restoran iþletmesini iflas ettireceði gibi sekiz yýldýr yapmaya çalýþtýðý soðuk hava deposu yýllarca zarar ederek Selçuk halkýnýn üzerine yük getireceði de caba.

15 yýlýn, 12 yýlýnda sadece hal binasý yapan Ülgür’ün tek eseri bu. Kent Belleði binasý Kamil bey zamanýnda tahsis edilmiþtir. Selçuk’taki üniversitelerin kuruluþ aþamasýnda da Vefa Ülgür’ün zerre kadar katkýsý yoktur. Bu konuyu ayrýntýlý olarak daha sonra ele alacaðým. Tüm bunlara ek olarak Belediye Dershanesi olarak açýlan dershane yaklaþýk 800 bin lira borçla batýp, çalýþan öðretmenler maðdur olurken, bizim kurduðumuz dershaneyi de Recep Tayip Erdoðan'dan önce Türkiye'de ilk defa Vefa Ülgür mühürlemiþ, su saatlerini söktürerek 300 öðrencinin tuvalet ihtiyacýný bile engellemiþtir. Daha sonra dershane ruhsatý, Bölge Ýdare Mahkemesince tarafýmýza iade edilmiþtir.  

Partide de “bekçiliðe” devam eden Ülgür’ün etrafýna bir bakýnýz yola çýktýðý arkadaþlarýndan bir kiþi dahi yanýnda kaldý mý? Son aday adaylýk sürecinde bile ayný partideki Baþkan Aday Adaylarýna, Meclis Aday Adaylarýna, “onlara ihtiyacým yok, AKP’ye, gitsinler, Truva atlarý, yeteneksizler, kabiliyetsizler, bunlarýn kovalarýnýn dibi delik, nefes aldýrmayacaðým, fitil fitil hesap soracaðým” diyen Vefa Ülgür, tüm bunlarý basýnýn önünde söylüyor, bir de arkadan söyledikleri yenir içilir þeyler deðil. Bu insanlar partinin her kademesinde görev almýþ insanlar. Bu insanlarý bu kadar öteleyeceksiniz, itibarsýzlaþtýracaksýnýz sonra da ihanet ediyor diye partiden attýrmaya kalkacaksýnýz. Yapmazsanýz hatýrýnýz kalýr.

Hazýrladýðý Yerel Meclis listesine bakýnýz meðer, bizim parti, “ben zenginleri severim” diyen rahmetli Özal’ýn partisi olmuþ. Listede gençler, kadýnlar, Alevi, Kürt temsilcileri nerede? Nerede sosyal demokratlar? Bu listeye bir tek kadýnýn oy vereceðine inanmýyorum, sebebini de sayýn Ülgür çok iyi bilir. Hala halkýn parasýyla çýkarýlan belediye gazetesinde “Taraf olmayan bertaraf olur” diye halký tehdit ediyor. Bu ifadeyi ilk önce Recep Tayip Erdoðan kullanmýþtý. Þimdi bu durumda Parti’de, belediyede böyle bir “bekçi” varken insanlar nasýl oy versin, AKP’liler nasýl bu partiye gelsin. Selçuk bitmiþ, Parti bitmiþ.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

01.03.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014 15:06

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.