Eyvah, 10. Yýl Marþý da gitti

11 Eylül 2014 21:35 / 1061 kez okundu!

 

 

Selçuk’ta Büyük Taarruzun baþladýðý 26 Aðustos için bir anma etkinliði yapýldý. Ertesi gün CHP ilçe baþkaný bir basýn açýklamasý yaparak, ‘’Sivil Toplum Örgütleri ve Partimiz tarafýndan düzenlenmesi planlanan 26 Aðustos Büyük Taarruzu anma etkinliði, katýlacak olan Sivil Toplum Örgütlerinin bilgisi ve rýzasý dýþýnda emek hýrsýzlýðý ile Selçuk Belediyesi etkinliði haline getirilmiþtir’’ açýklamasýnýn ardýndan da kendilerine göre gerekçeler bulup bu anmayý düzenleyen ‘’emek hýrsýzý’’ Selçuk Belediyesini kýnadý.

 

Baþka il ve ilçelerden de okuyucularým olduðu için, belediye baþkanlýðý konusunda bir açýklama yapayým. Þu an ki belediye baþkaný yani sözünü ettiðimiz töreni düzenleyen Baþkan, son yerel seçimde AKP’den seçimi kazanan Belediye Baþkanýdýr. 25 senedir, özelliklede son 15 sene yönetimde bulunan CHP’li baþkana karþý 13 oy farkla AKP den Belediye Baþkanlýðýný kazanan Zeynel Bakýcý, CHP tabanýndan da büyük destek alarak 2004 yerel seçimlerinden beri CHP ile AKP arasýndaki 5-6 bin oy farkýný kapatarak seçilmiþtir.

 

Deðerli okuyucular, sizler, bir ülkenin kurtuluþ gününü bir grubun, bir partinin, bir toplum örgütünün biz kutlayacaktýk onlar kutladý, bu bizim hakkýmýzdý, bu ritüeli bizim dýþýmýzdakilerin kutlama hakký yoktu veya bu anlama gelecek açýklamalarda bulunan, diðer kutlayýcýlarý kýnayanlarý duyduðunuz, gördüðünüz, bildiðiniz oldu mu? Hiç zannetmiyorum. Bu tür törenler için kim daha önce izin aldý, kim kamuoyuna önce açýkladý kim açýklamadý, kimin hakkýydý, kimin hakký deðildi gibi önceliði sonralýðý olabilir mi?

 

Ama burada baþka bir þey var. Hazýmsýzlýk, yetersizlik, açýlýmsýzlýk, beceriksizlik. Eðer sadece karþýtlýk üzerinden, ayrýþtýrýcýlýk, öteleme üzerinden politika üretirseniz varacaðýnýz yer burasýdýr. 26 Aðustos kurtuluþ mücadelesinin en önemli ve son ataðý olan Büyük Taarruzun baþladýðý gün için yapýlan etkinlik bir siyasi partinin, bir kuruluþun, sivil toplum örgütünün tekelinde olabilir mi? Bugün hala tüm partilerde özellikle de CHP de 1900 yýllardan kalan ittihatçý, tekelci, gelenekselci, vesayetçi, statükocu bir damar var. Bu damar biraz da ülkenin, halkýnýn yapýsýna uygun olarak varlýðýný sürdürüyor. Böyle bir durumun en olumsuz ve kötü yaný demokrasi, barýþ, özgürlük, için partiye girmiþ, gelmiþ veya izleyen gençleri sadece bir takým kutsallarý, kutsadýklarýný, deðerleri öne sürerek ince bir þekilde vesayetçiliði, statükoculuðu öðreterek etkilemeleridir. Saf, tertemiz duygularla politikaya giren bu gençler nasýl oluyorsa partilerin bu ittihatçý, vesayetçi geleneðinin huyunu suyunu hemen kapýveriyorlar, bu yapýlaþma bir kültür olmuþ bu kültüre uymayan ya dýþlanýyor ya da yalnýzlaþtýrýlýyor veya öteleniyor. Bu statükocularýn en büyük korkularý da arkasýna sýðýndýklarý bu deðerleri baþkalarýnýn da sahiplenmesidir. Çünkü gelecekle ilgili hiçbir görüþü, düþüncesi, projesi olmayanlar tekellerinde tuttuklarý, ritüel haline getirdikleri deðerleri kaybettiklerinde baþka diyecekleri hiçbir þeyleri olmadýðý için aðzýndan emziði alýnmýþ çocuk gibi aðlamaya baþlamalarý da bence doðaldýr. Yalnýz þu unutulmamalýdýr ki bu statükoculuk, ayrýþtýrma, öteleme, tekilci zihniyet, anlayýþ ve alýþkanlýklar deðiþmedikçe aðýzla kuþ tutulsa iktidar olunamaz. Çünkü böyle yapmakla toplum ayrýþtýrýlýyor, öteleniyor daha önemlisi iktidar öteleniyor.

 

30 Aðustos zafer bayramý nedeniyle Selçuk Belediyesince düzenlenen gecede Onuncu Yýl Marþý da çalýndý ve tüm katýlanlarla marþ birlikte söylenildi. CHP ilçe yönetimi aslýnda CHP ilçe yönetimi demek pek doðru deðil birinin yandaþlarý olan küçük bir grup, Selçuk Belediyesi  10. yýl marþýný kutlamalarda çaldý, söyledi diye kýnama bildirisi yayýnlarsa hiç þaþýrmayalým.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

02.09.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014 15:18

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.