Bu riyakarlýk, bu ikiyüzlülük ne zaman bitecek?

24 Ekim 2014 14:40 / 1102 kez okundu!

 

 

Hani bayramlar barýþtý, kardeþlikti, dostluktu. Hani küslerin barýþmasý, dargýnlýklarýn sona ermesi, büyüklerin küçükleri affetmesiydi? Bayram süresi dört gün bile yapmacýkta olsa, geçicide olsa bu sahte barýþ çaðrýlarýna, kardeþlik söylemlerine ne oldu? Kim ülkeyi, bölgeyi bu hale getirdi? Bu bölgelerde yaþayan, bir lokma ekmek için emeðini satan, çalýþan, bir göz odada oturan, suya ekmeðe muhtaç insanlar mý?  Ýktidar uðruna ikbal uðruna her yol mubahtýr diyen muktedirler mi? 

Petrol uðruna, deðerli madenler uðruna, iktidar uðruna, din uðruna halklarý birbirine düþüren, günahsýz, çýkarsýz, ekmek parasý uðruna görev yapanlarý, çocuklarý, kadýnlarý öldüren zulmeden, halklarý yalanlarla, dolanlarla, ikiyüzlülüklerle yönetilen dünyada gerçekler nerede? Ayrýk otu eken çiçek toplayabilir mi? Toplumlarýn, halklarýn birbirinin gözünü oyma politikasý ekenler iþte ektiklerinizi biçmiyor musunuz?

Dini, dili, etnik kökeni, siyaseti, parayý pulu, ahlaký bir kenara býrakalým, hiç mi vicdan kalmadý, hiç mi vicdanlar sýzlamýyor, hiç mi doyum noktamýz yok, hayvanlar kadar bile olamaz mýyýz? Hiçbir þey düþünemiyorsak, mutlaka bu ölümlerden, zulümden, kandan, þiddetten bir yakýným, eþim, dostum hatta kendi çocuðum bugün olmazsa yarýn maruz kalýr diye, Gözümüzü o kadar mý kan bürüdü, yüz yýllardýr bu dünya insanlarý daha önce bunlarý yaþamadý mý? Kim kazançlý çýktý? Ýnsanlýk mý? Ölüm mü? Ölüm kutsanýr mý? Ölümden zevk alýnýr mý? Ölümden zevk almak bir marazlýk, bir hastalýk deðil midir?

Artýk insanlýk, merhametin içinde zorbalýðýn, mazlumun içinde zalimliðin, modernite maskesi altýnda barbalýðýn yeþerdiðini insanlýðý körleþtirdiðini görmeli. Sözüm ona her þey insanlýk adýna, din adýna, ýrk adýna yapýlýyordu hani nerde? Kimse, din uðruna dil uðruna, ýrk uðruna, cinsiyet uðruna, siyaset uðruna hiç bir þey yapmasýn, yapýlmasýn, ‘’gölge etmesinler yeter’’. Doða yeter, doðanýn güzellikleri yeter, insanlýk yeter, insanýn güzelliliði yeter, hayvanlar yeter, hayvanlarýn güzelliði yeter, sanat, edebiyat yeter, gezegenler yeter, evren yeter, insan olmak yeter.

Ey cennetin müteahhitliðine soyunanlar, ikbal uðruna, iktidar uðruna, para uðruna televizyonlarda saatlerce kurduklarý sahte dünyalarý ballandýra, ballandýra anlatanlar, insanlarý koyun yerine koyup kaval dinletir gibi nutuk atanlar, mutlaka bir gün ikiyüzlülüðünüz, riyakarlýðýnýz ortaya çýkacak, o zaman bunlarýn hesabýný nasýl vereceksiniz, hiç utanmayacak mýsýnýz? Çoluk çocuðunuza ne diyeceksiniz?

Tüm bunlarýn karþýlýðý, insanlýk, vicdan, doða ve demokrasi olduðunu siz de bir gün kavrayacaksýnýz ama çok insan ölecek, çok kan akacak hem de bunlar sizlerin bizlerin en yakýnýmýzdakilerin olacak. Yazýk bizlerin, sizlerin hepimizin insanlýðýna yazýk inançlarýmýza yazýk, düþüncelerimize yazýk, ideolojilerimize yazýk. 

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

11.10.2014

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.