Bakalým kimin yüzü kýzaracak? (1)

12 Eylül 2012 18:18 / 1479 kez okundu!

 


Bayram öncesi parti binasýnda basýna açýk yapýlan toplantýda Vefa Ülgür’ün parti üyelerini hiçe sayan, ‘’Ben aday deðilim, aday olmazsam ne yapacaksýnýz’’ sözlerine, arkasýndan da çocuk azarlar gibi ‘’çalýþacaksýnýz, çalýþmak zorundasýnýz’’ gibi ifadeler kullanarak, seviyesiz maymun örneðini verip, muhalefet edenin tasfiye olacaðýný ifade eden sözler sarf etmesi üzerine, Vefa Ülgür’ün kendisinin on üç buçuk yýl çalýþmadýðý halde partililere böyle emirler veremeyeceðini belirten yazýma karþýlýk Ýsmail Payamcý arkadaþýmýz cevabý bir yazý yayýnladý.

Fütursuzca verip veriþtirdiðimi iddia eden Ýsmail Payamcý, yazýsýnýn bir satýrýnda dahi fütursuzluðumu ispat edemiyor. Sayýn Payamcý, bu tür olaylar sonucu yazýlarýmý yazmadan önce ya Ýlçe parti yetkililerine, ya Belediye yetkililerine yazacaðým konularda görüþme isteðimi belirtmeme karþýn bir cevap alamadýðým gibi daha önce yapýlan bir parti toplantýsýnda Vefa Ülgür’ün yüzüne karþý, tavýrlarýnýn yanlýþ olduðunu uygun bir dille söyledim. Ayrýca yazýlarýmý Parti Genel Merkezine, milletvekillerine de gönderiyorum. Maalesef Vefa Ülgür’ün tavrýnda bir þey deðiþmiyor. Ýlçe kongresinde, Belediye Meclis toplantýlarýnda, parti binasýnda yapýlan toplantýlarda, meslek ve kitle örgütleri toplantýlarýnda basýn önünde, ne dost ne düþman, ne genç, ne yaþlý, ne misafir dinlemeden koltuðun verdiði güçle, aðzýna geleni söylüyor. Asýl fütursuzluðu Vefa Ülgür yapýyor. Siz hiç bu yapýlanlarý duymadýnýz mý? Bu bir, iki günlük olay deðil ki devamlý huy edinmiþ.

Dostum, kardeþim dediðiniz Vefa Ülgür’e sahip çýkmak istiyorsanýz önce ona gidip dostça kardeþçe uyarmanýz gerekirdi. Neden insanlarý yalnýzlaþtýrmaya ötelemeye, itibarsýzlaþtýrmaya çalýþtýðýný öðrenip, genç olarak büyüklerine yapmasý gerekenin bu olmadýðýný anlatabilirdiniz. ‘’Korku imparatorlunun’’ kendisine de partiye de zarar verdiðini söylemeliydiniz. Aslýnda mesele kiþisel deðil, benim Vefa beyi sevip sevmeme meselesi hiç deðil, bu deðiþim, yenilenme, demokrasi, halkýn sorunlarýna sahip çýkma, sorunlarýný çözme meselesi. Ama en azýndan bana da gelip neler olduðunu da sorabilirdiniz.

Vefa Ülgür’ün On üç buçuk yýl yaptýklarýný anlatýrken de on üç satýrý dolduramýyorsunuz sayýn Payamcý. Gazete daðýtýldýktan sonra insanlarýmýz kahvehanelerde cevabi yazýnýzý okurken, gülerek ‘’vay anasýna, haþaratla da baþarýlý mücadele etmiþ’’ söylemlerini iþittiðimde sizin adýnýza üzülerek keþke böyle bir cevap yazýsý yazmasaydýnýz diye düþünmeden kendimi alamadým. Hele hele kapýsýnda kilit vurulan Belediye Restoraný ve Carpouza’nýn Selçuk’a ÇÝVÝ ÇAKMAYA örnek göstermenize denilecek yok doðrusu. Bir kere bunlarý Vefa Ülgür yapmadý, sadece aylar süren makyaj yapýldý. Belediye Restoran’ý duyumumuza göre 300 bin lira zarar etmiþ þu an kapýsýna kilit vurulmuþ bir yer, Carpouzada sadece geçen yýl 172 000 t.l (yüz yetmiþ iki milyar) zarar etti. Halkçýlýk esasýna göre kurulmuþ partiden seçilen bir baþkana emanet edilen halkýn yerlerinde, yenilip içilecek, hele Carpouza’da sadece elitler gelebilsin diye az masa kurulup fiyatlar yüksek tutularak iþletilecek bu kuruluþ, bir yýlda eski para birimi ile yüz yetmiþ iki milyar zarar edecek, bunu da Selçuk’ta yapýlanlar olarak listenize alacaksýnýz. Siz býrakýn Denizlerin, Yusuflarýn, Hüseyinlerin kemiklerinin sýzlandýrýlmasýný, onlarý askeri vesayetçiler, darbeciler ölüme göndererek yeterince kullandýlar. Asýl siz, halkçýlýk esasýna göre partiyi kuran Mustafa Kemal’in kemiklerini sýzlatýyorsunuz beyler. Ayaklarýn uzatýla uzatýla yenildiði içildiði sonrada kapýsýna kilit vurulduðu bu yerlerin zararlarýný cebinizden ödemediðinize göre, tüyü bitmemiþ yetimin hakký olan halktan topladýðýnýz paralarý elit bir grubun yedikleri içtikleri için zararlarý nasýl halkýn parasýyla karþýlarsýnýz? Ýnsan utanýr. Vefa Ülgür, seçim meydanlarýnda Kamil Subaþý’nýn misafirleri ile içtiði çayýn, yemeklerin adisyonlarýný dakikalarca okuyordu, hala da ne olur olmaz deyip bu adisyonlarý saklýyor. Þimdide Belediye restoranýnda, Carpouzada yenilenlerin içilenlerin hesabýný birileri soracak tabii. Þimdi bunlarý yazmak burjuva aðzý ile yazmak mý? Halkýn hak ve hukukunu savunmak mý? Sayýn Payamcý. Yapamýyorsanýz býrakýn. Hatta býrakmak bir yana faili meçhul zararlarýn sebebi bulunamýyorsa zararlarý ya cebinden öder ya da biraz onurlu gururlu insan buralarý terk eder.

Yazdýklarýmdan dolayý yüzümün kýzaracaðýný söylüyorsunuz sayýn Payamcý. Ben sadece gerçekleri yazýyorum, bir kelimesi dahi abartýlmýþ deðil hatta, bunlar bildiklerimin, duyduklarýmýn, gördüklerimin yüzde biri dahi deðil. Aklýma geldi siz Vefa beyin danýþmaný mýsýnýz? Hizmet alým sistemine göre mi Selçuk Belediyesine hizmet veriyorsunuz? Yoksa makbuz karþýlýðý mý hizmet veriyorsunuz? Kaç yýldýr hangi sisteme göre çalýþýyorsunuz? Buna açýklýk getiremediðiniz için maliyeden usulsüz vergilendirmeden yirmi iki bin lira ceza aldýðýnýz doðru mu? Vefa bey ‘’ben aday olmazsam ne yapacaksýnýz, haliniz ne olur’’ diye boþa sormuyor galiba, gerçekten bazýlarýnýn hali ne olur, umarým siz o hali ne olacak grupta deðilsinizdir. Biraz kýzarýr gibi oldunuz da. Siz istediniz, biraz defterleri karýþtýracaðýz galiba.

Benim yazdýklarýmý halk biliyor bilinmeyen hiçbir þey yok, içten içten yayýlýyor dalga dalga muhalefet oluþuyor zaten. Ben sadece dile getiriyorum. Asýl dile getirmeyip de aslansýnýz, kaplansýnýz deyip arkadan vuranlardan korkun. Gerçek dost acý söyler, gerçeði söyler.

Sayýn Selçuklular elinizi vicdanýnýza koyarak kararý siz verin, benim yazdýklarým mý? Muhalefete yarýyor, Vefa Ülgür ve onun gibi düþünenlerin yaptýklarý mý? söz verdikleri halde yapmadýklarý mý? Muhalefete yarýyor.



Sabahattin ÝZCÝOÐLU

12.09.2012


Son Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2012 14:53

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.