ARADAN ÇEKÝL!

22 Ocak 2016 13:04 / 1232 kez okundu!

 

 

Bu gün bu terör örgütü nedeni ile öfkenin doruða çýktýðý, acýnýn, dramlarýn her yeri sardýðý ülke içinde barýþtan, özgürlükten, adaletten bile bahsedilemediði  bu dönemde PKK terör örgütünün aradan çekilmesi gerçek demokrasi, adalet, eþitlik, özgürlük isteyenlerle, kandan beslenen ‘’kanla duþ alacaklarýn’’ kimler olduðu açýða kavuþacak, legal, meþru zeminde mücadele yöntemleri ile halkýn kimin yanýnda yer alacaðý görülecek, gerçek insanseverler, demokratlar, barýþ yanlýlarý ile gerçek iþbirlikçiler, çýkarcýlar, ýrkçýlar ortaya çýkacaktýr.

ARADAN ÇEKÝL!

    Bu ülkede ne zaman demokrasi istekleri kýpýrdanmaya, ne zaman adaletten, eþitlikten, özgürlükten söz edilmeye baþlanmasýyla, nasýl oluyorsa (!) hemen akabinde ince ince kaos, karmaþa, giderek ayrýþma, baský þiddet sonunda da terör baþlýyor. Bu durum ta ittihatçý gelenekten baþlýyor, 27 Mayýs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbeleri öncesi, biçimsel olarak farklý ama öz itibari ile ayný kaotik süreç. Günümüzde ise vesayet sistemi geride býrakýlmýþ görünse de bu kaotik durum farklý yöntemlerle sürmekte ve de toplumu daha bir umutsuzluða, belirsizliðe, bunalýma sokmaktadýr. Dolayýsýyla da bu kaos ve karmaþa dönemlerinde halkýn sorunlarýna, taleplerine çözüm getirilmediði gibi eldeki haklarý da elinden alýnmýþtýr. Bu durumlarda ne yapacaðýný kimin yanýnda kime karþý olacaðýný bilemeyen halk, çok zor durumda kalmýþtýr.

    Peki böyle bir ortamýn oluþumunun en büyük müsebbibi kim? Öncelikle þunu açýkça tespit edelim, günümüz dünyasýnda iktidarlar ve muktedirler hangi ülkede olursa olsun iktidarlarýný ve hakimiyetlerini sürdürmek için elinden gelen tüm olanaklarý, tüm güçlerini kullanmasý çok doðaldýr. Bunun karþýsýnda ki güçler de genel olarak legal, meþruluk temelinde, örgütlenmeleri, doðru mücadele yöntemleri ile haklýlýklarý oranýnda iktidarý zorlamalarý ve de bu oranda da haklar elde etmeleri doðaldýr.  Fakat iktidara muhalefet olan kesimler içinde þiddete, teröre bulaþma oldu mu, muhalefet bütün haklýlýðýný, meþruluðunu kaybediyor, iþ deðiþiyor. Hele de insanlýktan, erdemlikten, doðruluktan, dürüstlükten, tarafsýzlýktan nasibini alamamýþ bazý çýkar gruplarý, olaylarý manipüle eder, yanlýþ aktarýr, yanlý yorumlar yapar ise iþin boyutlarý çok farklý mecralara gidiyor demektir.

    Maalesef bu ülke yüz yýldýr defalarca bu iniþli çýkýþlý dönemleri yaþadý, bu dönemlerde durumdan vazife çýkaranlarýn, halk adýna veya daha açýkçasý, ‘’iþçi, köylü, küçük esnaf,  küçük memur adýna’’ þiddet temelinde hareket ederek terör eylemlerine kalkmalarý gericilerin, faþist güçlerin daha da palazlanmasýna iktidarlarýnýn daha da pekiþmesine neden olmuþtur. Halkýn, kendisi adýna mücadele verdiðini iddia eden þiddet ve terör örgütlerinin yanýnda hiçbir zaman yer almayacaðýný bilen iktidarlar da, öfkeyi, kini o kadar yükseltmiþlerdir ki, arada söylenen demokrasi, adalet, hukukun üstünlüðü, özgür düþünce, bilim, özerk üniversite söylemlerini, istemlerini bu arada tamamen kaynatmýþ hatta ‘’üzerine þal örtmüþ’’ lerdir.

    Þu an da ülkede yine böyle bir ortamý çok daha derin ve dramatik olarak yaþýyoruz. PKK’nýn tamamen bir terör niteliðindeki eylemleri ayrým yapmaksýzýn her tarafa silahlý, bombalý saldýrýlarý ülkede ki gerçek demokrasi mücadelesine ket vurduðu gibi kendi halkýna da en büyük zararý vermektedir. Günümüz dünyasýnda terör eylemleri ile hele de bu arada en zayýf en güçsüz, sadece ekmek parasý için görev yapan insanlarýn öldürülmesinin hiçbir kazananý olmayacaðý gibi ülkede gerçek demokrasi, barýþ, adalet isteyenleri de zor durumda býrakmaktadýr. Eðer PKK kendilerini, halklarý için mücadele ettiklerini zannediyor ise; halkýn böyle kendi adýna savaþmalarýný istedikleri bir durumda yok, derhal hiçbir talep öne sürmeden koþulsuz olarak silahlarýný býrakmalarý veya bu terör örgütünü daðýtmalarý en doðru harekettir veya savaþmaya çok istekli iseler yaný baþýnda din adýna insanlarý kýtýr kýtýr kesen insanlýk dýþý örgütle savaþsýnlar. Bu gün bu terör örgütü nedeni ile öfkenin doruða çýktýðý, acýnýn, dramlarýn her yeri sardýðý ülke içinde barýþtan, özgürlükten, adaletten bile bahsedilemediði  bu dönemde PKK terör örgütünün aradan çekilmesi gerçek demokrasi, adalet, eþitlik, özgürlük isteyenlerle, kandan beslenen ‘’kanla duþ alacaklarýn’’ kimler olduðu açýða kavuþacak, legal, meþru zeminde mücadele yöntemleri ile halkýn kimin yanýnda yer alacaðý görülecek, gerçek insanseverler, demokratlar, barýþ yanlýlarý ile gerçek iþbirlikçiler, çýkarcýlar, ýrkçýlar ortaya çýkacaktýr.

Sabahattin Ýzcioðlu

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.