Ya þimdi de yanlýþ yaparsak?

12 Aralýk 2009 12:25 / 2669 kez okundu!

 


Þu medeniyetleri çatýþtýrmak için çalýþmak baþka, yatýþtýrmak için çalýþmak baþka.

Bizim þu andaki en önemli görevimiz; medeniyetleri çatýþtýrmamak için elimizden gelen her þeyi yapmak.

Yýkýcý olmayan sonuçlara doðru ilerlememiz için þimdinin etik manifestosunu doðru hazýrlamamýz ve sahip çýkmamýz gerekiyor. Ýnandýrýcý, sahici ve manevi olarak tamamlayýcý olmak zorundayýz.

DÝD-iniyoruz (Demokratik Ýzmir Dosyasý) hep birlikte! Kimimiz kökten bir yerlere baðlý, kimi uzaktan yakýndan bir fikirin peþinde, kimi de günümüzün özgür ve zihniyet devrimcisi olarak bir "hayal"in izinde. Þiddete karþý didinmenin derdinde.

Ýzmir için DÝD-inmek Türkiye için didinmektir. Türkiye için didinmek dünya için DÝD-inmektir.

Yalnýzca Ýzmir için deðil çýðlýklarýmýz.

DÝD. Dünya insanlarý için Demokrasi nin kýsaltýlmýþ þekli olsun peki. Dünya hepimizin evi, misafirperverliðe en çok þimdi ihtiyacýmýz var.

Biraz tahammüle, biraz þefkat ve merhamete ve kendi görüntümüzün bir bumerang gibi geri döneceðini unutmayacaðýmýz sap sade, pýrýl pýrýl aynalara ihtiyacýmýz var.

Þimdiki zaman, hýzla geçmiþ zaman oluyor çünkü.

”Mikado’nun Çöpleri” deðil, “Kelebek Etkisi” de deðil bu, “taþ etkisi” bu...

Mahkemesi ve muhakemesi ile birbirine karýþmýþ bir durum bu. Her þehrin çöpü vardýr. Pisliði vardýr. Ýnsanýn olduðu yerde haklý haksýz savaþ vardýr. Dünya yastýk altýnda tuttuðumuz þiir gibi deðildir.

Pisliðimizi pompa ile önce yukarý çeker, sonra aþaðý göndeririz. Ve böylece týkanýklýðýn önünü açarýz. Direne edilmiþ iltihap ve ödemler, tekrar canlandýrýr hastalanmýþ canlýlarý. O, dýþarý çýkamadan iyileþemez hastalýk. Bu týpký kötü kokan körfezimizin artýk temizlenmesi gibi... Ýzmir Körfezi’ne akan kanalizasyonlarýn kurutulmasý gibi… Ýzmir huzurdan alýr güzelliði. Asýl terk edemeyeceði duygusu budur bu þehrin insanýnýn. O yüzden farkýnda olmadan tepki verir yeni gelenlerine, alýþkýn olmadýðý insan tiplerine.

Sadece yeni insanlar da deðildir onlarýn derdi, yeni mekânlara da uyum saðlamalarý zordur. Hep birlikte olmayý severler ama sadece kendi birlikte olmayý istedikleri ile. Hepsi ayný mekânda. Artýk mekân deðiþtirilecekse yine hep birlikte göçerler büyük bir çekince ile kabul ettikleri yeni yerlere.

Tatil anlayýþlarý da yine ayný þekilde fazla macerayý içermeyen, Ege sularýndan fazla uzaklarda olmayan yerlere yöneliktir.

Giyimde tek tiptirler. Neredeyse birbirlerinin aynýsý giysiler içinde olmayý severler, saçlarý ayný kuaförden çýkmýþ gibidir. Daha çok sarýþýn olmayý tercih ederler. Ben saçlarýmý kýrmýzýya boyatacak kuaför bulamamýþtým 10 sene önce. Ýzmirlilerin çoðu muhafazakarlýklarýnýn farkýnda olmayan muhafazakarlardýr. Ne faþisttirler ne de taþist ama tutuculuklarýnda taþ gibidirler. Sadece kendi bir iki insanýna “iyi” olabilmiþ insanlara sormak lazým, sýkýysa herkese “iyi” olsunlar. Þiddet yanlýlarýný, teröristleri, katilleri, uyuþturucu tüccarlarýný elbette koynumuzda beslemeyeceðiz. Ama baþýbaðlýlar, Kürtler ya da diðer göçmenler bizim utanýlacak, sýkýlýnacak yanlarýmýz deðil ki! Onlar bizim kendimiz, farklýlýklarýmýz, gerçeðimiz, sahiciliðimiz, renklerimiz, kültürel deðerlerimiz.

Örtünene, örtünmeyene, dindarlara, dinsizlere, gaylere, lezbiyenlere, barýþçýlara, þapka çýkartan bir Ýzmir var geçmiþimizde. “Merhaba”, benden size zarar gelmez diyen… Kemeraltý’mýzý düþünsenize sinagoglarý, camileri ile… Alsancak’taki kiliselerimiz, havralarýmýzla bir bütünüz biz.

Baþýbaðlýlarla, Kürtlerle deðil bizim sorunumuz.

Bizim sorunumuz gereksiz kibrimiz. Yeni öðrendim. Üstün Dökmen’in “Miyase’nin Kuzularý” adlý kitabýndan, “bilgisi az olanýn inadý fazla olurmuþ” diye. Bizimkiler cahildir demiyorum. Hâþâ. Bizim sanýrým biraz iklimsel haylazlýðýmýz mý, kurnazlýðýmýz mý, nazýmýz mý, Kordon Boyu sendromumuz mu ne diyeyim? Ehli-keyf adamlarýz belki de. Ýyi de, keyif insanýyýz diye hayýflanmayý da yanlýþ buluyorum.

Topraklar böyle huzurlu, ellemeyin, elleþmeyin, yazmayýn, çizmeyin, düþünmeyin, konuþmayýn, eleþtirmeyin, sessiz kalýn diyebilir miyiz?

Barýþ topraklarý büyür mü ki bu arada?

Küçümsediðimiz aslýnda hep kendi yalnýzlýðýmýz, yapamadýklarýmýz.

Çekmecelere kaldýrdýðýmýz yeteneklerimizi, resimlerimizi, tarih kitaplarýmýzý, duygularýmýzý açma zamaný.

Kendimizi açma zamaný, kapama deðil.

Açarak kapatma, kapatarak açma hiç fark etmez

Ya þimdi de yanlýþ yaparsak?

Evet. Dýþ görünüþlerle artýk uðraþmak ”out” içselleþmek moda. Issýz adamlardansa ruhunuza pusula olanlara kulak vermek moda.

Yalnýz kelebek etkisi yok artýk bir taþ attýðýnda dünyanýn her hangi bir çukuruna, kýrk milyon deli çýkarmaya çalýþýr. Bunun adý da “taþ etkisi”. Hiçbir kiþisel, lokal, ulusal yaptýðýn yanýna kalmaz ipliðin anýnda pazara çýkar, küreselleþmenin andýcýnda þýp diye yer alýrsýn. Sen doðarsýn, dünyanýn öbür ucundakinin sofrasýndan bir þeyler daha eksilir. Sen aðlarsýn baþka evlerde gözü yaþarýr insanlarýn, sen þiddet görürsün kendi evinde, ben hiddet, senin karnýn açlýktan guruldar, benim ki yaylý çalgýlar konserine döner, sen tacize uðrarsýn ben tecavüze, sen iþten atýlýrsýn ben iþe alýnýrým, sen gülersin ben kahkaha atarým belki de. Sen tatile gidersin ben cezaevine, sen kitap okursun ben akýllanýrým. Sen aklýný yitirirsin, ben kazanýrým. Sen kediye pist dersin, o köpeðe hoþt der, öbürü öbürüne, diðeri berikine ve sonunda herkesin burnu kaf daðýnda, kaþý dudaðýnda, hepimizin günlükleri deðiþir.

Bütün insanlarýn kaderi deðiþir. Gündemi biz belirliyoruz dünyada artýk. Bireyler, bireysel tutumlar dünyadaki politik, siyasi ve toplumsal tepkileri doðrudan etkiliyor.

Etkiliyoruz yer çekimi gibi;

Birimiz hepimizi…

Bir arkadaþým facebook ta harika bir soru sormuþ. Sanýrým O arkadaþým, kendine güzel üç beþ gün tatil yapmýþ, sonra da vicdan yapmýþ…

Demiþ ki;

“Kimseyi cezalandýrmadan kendini ödüllendirmek mümkün mü?”

Sen tatil yaparsýn bir yerlerde doðru valla bu arada birileri ceza almýþ olur mu?

Olur elbette en azýndan düþmanlarýn kesinlikle cezalanmýþ olur.

Sen bu tarafta kadeh tokuþturursun birileri ile taaa Afrika’da duyulur.

O yüzden;

Yaktýðýn ateþ seni de yakar günün birinde.

AKP’ nin kapatýlmasýný istemek de, DTP’ yi kapatmak da büyük bir talihsizlik.

Hukuk, adaletle uyumlu gitmiyor bence.

Halk düþmanlarýna cevap tektir. Kürtler PKK gibi bir terör örgütünün artýk savaþtan baþka bir þey üretemeyeceðini görmeli ve siyasi mücadelesinde kendi geleceðini demokratik tavýr içerisinde çözümleyebileceðinin altýný çizmeli. Türkler barýþ sürecini kararlýlýk içerisinde götürmeyi ve baþka þehitlerin acýsýný bizlere yaþatmamayý düþünmeli ve hayata geçirmelidir. Apo odasýný geniþleteceðine, ufuklarýný geniþletseydi keþke. Aþýrý milliyetçiliðin ve þiddetin “ayýrýmcýlýðý” hiç yok, ne büyük çeliþki. Kürt, Türk, çoluk, çocuk, genç, yaþlý, asker, sivil demezsin çünkü. Ezer geçersin. Ortada ne mutlu “þuyum” diyen de kalmaz.


Bir dostum ise bana Oruç Aruba’nýn bu þiirini bana göndererek ne iyi yapmýþ.

"ateþ yakan ,yeri ve zamaný gelince,
ateþini söndürme koþullarýný da
düþünmeli ,ve ,bilmelidir.

ateþ yakmayý bilmek,
ateþ söndürmeyi bilmeyi de
gerektirir."


Bence de…

Sevgi ve saygýlarýmla,


Pervin Mýsýrlýoðlu E.
12.12.2009

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
20 Aralýk 2009 18:03

hurkus

SEVGÝLÝ SÝTE ÝZLEYÝCÝLERÝMÝZ;

BENÝM YAZDIÐIM BÝR YAZI ÜZERÝNE KÖPÜREN NACÝ KAPTAN’IN, YAZARIMIZ ERTUÐRUL BARKA’YA YAZISI VE ONA YANITLARIM AÞAÐIDADIR. YAZDIKLARIM DÝÐERÝNDEN AYRILABÝLSÝN DÝYE BÜYÜK HARFLE YAZDIM. SÜRÇÜ LÝSAN ETTÝMSE AFFOLA.
PERVÝN MISIRLIOÐLU
-------------------------------------------

Naci Kaptan’ýn yazýsý ve yanýtým – BÜYÜK HARFLER BANA AÝT. (Pervin Mýsýrlýoðlu)

-------------------------------------------

Deðerli Barka dostum,

sayýn Pervin Mýsýrlýoðlu ,Ýzmirnet web gazetesinin editörlerinden ve sanýrým yetkili de olsa gerek

kendisine,BEN BÝR ENTEL GAFÝLÝM baþlýklý köþe yazýsýna karþýt yazmýþ olduðum yorumumu sayýn Mýsýrlýoðlu'na ve bilgi için de sana göndermiþ ve eleþtirimin de yazýsý altýna iliþtirilerek okuyucuya sunulmasýný talep etmiþ idim

Sanmýþtým ki,bölücü kürt'çülüðü bile böylesine candan savunan editör ayný zamanda demokrattýr.
BÖLÜCÜ-KÜRTÇÜLÜÐÜ SAVUNMUYORUM AMA DEMOKRAT OLMAYA GAYRET EDÝYORUM.
BÝZE GELEN, ÝÞÝMÝZE GELEN, GELMEYEN HER TÜR YORUM OKUYUCULARA AKTARILIR!

Ama düþündüðüm gibi olmadý,eleþtirim yayýmlanmadý !!!
HANGÝ ADRESE TESLÝM ETTÝNÝZ ACABA?
SÝZ ÜYE OLARAK YORUM YAZMA VE EKLEME HAKKINA SAHÝPSÝNÝZ ZATEN. ÜSTELÝK ÝZMÝRÝZMÝR.NET ÝLETÝÞÝM FORMU TÜM MODERATÖRLERE GÝDER. BENDEN KAÇSA DÝÐER ÜÇ KÝÞÝ YAKALAR!

Ýnsanlarýn büyük çoðunluðu demokrasiden ve özgürlüklerden bahseder ama Çuvaldýzýn ucu kendilerine dokunacaðý zaman aðýzlarýndan ve kalemlerinden düþürmedikleri kavramlarý unutuverirler.
UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK ÝÇÝN BURADAYIZ

Bu gün de aþaðýdaki linkte bulunan yazý bana yönlendirildi.
http://www.izmirizmir.net/bilesenler/haberler/haber.php?haber_no=3438

Sayýn Mýsýrlýoðlu ile Aksiyon dergisi bir röportaj yapmýþ !!!
MERKEZ MEDYADAN ÝTÝBAR ETMEDÝLERSE AKSÝYON’UN BU HABERÝ DEÐERLENDÝRMESÝNE
OLUMLU GÖZLE BAKILMALI. NEZAKET VE ETÝK KURALLAR ÝÇERÝSÝNDE EN ÝYÝSÝNÝ GERÇEKLEÞTÝRDÝLER. SAÐOLSUNLAR. SÝZLERE DE BÝZÝ “TAÞLAMA” ÝMKANI TANIMIÞ OLDULAR. AYRICA EN SON TÝRAJI 40 BÝNLERDE OLAN BU DERGÝDE “PARLAMIÞ”SAK, O DA FENA SAYILMAZ HANÝ.

Ve kocaman bir taþýn kafama vurmasýyla daha Mýsýrlýoðlu ve bu Ýzmir net Web gazetesinin çizgisini açýklýkla anlamak imkaný buldum.
ÇÝZGÝMÝZÝ ANLAMIÞSINIZ AMA HABER PORTALIMIZIN ADI BÝR TÜRLÜ KALMIYOR AKLINIZDA
ÝZMÝR.NET BÝR ARKADAÞLIK SÝTESÝ BÝZÝM ADIMIZ ÝZMÝRÝZMÝR.NET. ÇÝZGÝMÝZ GERÇEK DEMOKRASÝNÝN SINIRLARI


Aksiyon dergisi acaba neden Mýsýrlýoðlu ile röportaj yaparak onu parlatma yoluna gitti ? Bu derginin ardýnda duran ve ucu ABD Utah'a dayanan cemaat ve imam, diðer ayaðý da bölücü ve etnik terörist kürt'çülüðe dayanan bir medya organý ancak kendi çizgisinde olanlarla röportaj yapar ve methü-sena düzer.
BÜYÜK BASINDAN ÇOK SAYIDA YAZARA YOLLAMIÞTIK MANÝFESTOMUZU AMA NEREDEYSE HÝÇBÝRÝ YAYINLAMADI. NERDE KALDI RÖPORTAJ ÝSTEÐÝ. AMA AKSÝYON ARADI BULDU BENÝ.

ÝYÝ KÝ BENÝ BULDULAR YA BÝR DE YANILIP SÝZE GELSELER ATILAN EN KOCA TAÞTAN DAHA AÐIR OLURDU SÝZÝN ATTIKLARINIZ. CUMHURÝYETÝN KURULUÞ DÖNEMÝNDEN BUGÜNE GELMENÝZ BÝRAZ UZUN SÜRERDÝ. KENDÝ SALDIRI CÜMLELERÝNÝZÝ KURARKEN DE GALÝBA UZUN GELDÝ RÖPORTAJ (KÝ BENÝ BÝLE BAYDI KENDÝ CÜMLELERÝM) OKUYAMADINIZ TAMAMINI. ONLARDA BÝR PÝSLÝK GÖREMEDÝÐÝM GÝBÝ OLAKÝ ÇOK TAÞLI BÝR TARLADA KAMP KURMUÞUM. FENA MI ÇÝÇEÐÝ OLMUÞUM O ÇORAK TOPRAÐIN.


Mýsýrlýoðlu'nun röportajýný okuduðumda bu düþüncemi pekiþtiren düþüncelerini de daha açýklýkla öðrenme imkaným oldu.
BENÝ ANLAYANLARIN ÇOÐALDIÐINA SEVÝNÝYORUM.

Sayýn Mýsýrlýoðlu Ulusal kimliðe karþý.
ULUSAL KÝMLÝÐE KARÞI OLDUÐUMU SÖYLEYEMEM. ULUSAL KÝMLÝÐÝN ABARTILI BÝÇÝMDE ÖNE SÜRÜLMESÝNE, BUNUN NEREDEYSE ÝNSANLARIN BOÐAZINA SOKULMASINA, DÝÐER ULUSLARA VE ETNÝK TOPLULUKLARA TEPEDEN BAKILMASINA KARÞIYIM.

O da Türk bayraðýndan rahatsýzlýk duyuyor.
TÜRK BAYRAÐININ TÜRK OLMAYANLARIN SURATLARINA SURATLARINA SALLANMASINDAN, GÖZLERÝNE SOKULMASINDAN RAHATSIZIM. BUNUN TERSÝ DE HERHALDE SÝZÝN HOÞUNUZA GÝTMEZ. NE ZAMAN BAYRAM BÝLEMEZ OLDUK. BÝRÝLERÝ SURATIMIZA BAYRAK DAYIYORSA BUNDAN ÞÜPHELENMENÝZÝ ÖNERÝRÝM. ARKASINDA MUTLAKA BÝR DOLAP ÇEVÝRÝYORDUR, EMÝN OLABÝLÝRSÝN. ULUSLARIN ÇOCUKLUK DÖNEMÝNE AÝTTÝR BU BAYRAK PSÝKOPATLIÐI. ARTIK OLGUNLAÞMA ZAMANI DEÐÝL MÝ SÝZCE DE?

Atatürk ve Kemalizmden de rahatsýz ?
ATATÜRK VE KEMALÝZM’Ý; HER TÜR IRKÇI VE AYIRIMCI DÜÞÜNCELERÝ ULUORTA, SORUMSUZCA, MANTIKSIZCA ORTAYA ATABÝLMENÝN UCUZ KALKANI YAPTIKLARI ÝÇÝN EVET RAHATSIZIM. ÜSTELÝK ATATÜRKÇÜ VE KEMALÝST OLMAK ZORUNDA DA DEÐÝLÝM.

AKP'nin ülkeyi kardeþ kavgasýna getirmiþ olduðu etnik bölücü politikalarýna destekçi.
AKP’NÝN “KÖTÜ” POLÝTÝKALARINA ALET OLMAMAK ÝÇÝN ” ÝYÝ” POLÝTÝKALARINA DESTEK VERMEK GEREKTÝÐÝNÝ DÜÞÜNÜYORUM. BÖYLE DAVRANDIÐIM ÝÇÝN DE GOCUNMUYORUM.

Ama AKP'nin adýyla ilgilenmekten,
AK PARTÝ DÝYEREK YAPILAN GEREKSÝZ ÝNATLAÞMALARIN ALTINI ÇÝZÝYORUM. KÝM KENDÝNÝ NASIL ADLANDIRIYORSA, ONA ÖYLE SESLENMEK ÝÞÝN DOÐRUSUDUR.

Ýktidar hükümetinin , ülkeyi getirdiði uçurum ve yokluklara,yolsuzluklara,ipotek edilmiþ olan ulusal iradeye hiç bir þekilde karþý deðil.
ÜLKENÝN ÝÇÝNDE BULUNDUÐU HER DURUMU AÇIKLAYACAK RÖPORTAJI KENDÝSÝNÝN (NACÝ KAPTAN’IN) ORGANÝZE EDECEÐÝ BÝR BAÞKA GAZETECÝ ÝLE YAPABÝLÝRÝM. ADINI DA “HER DURUM ÝÇÝN BÝR SÖZÜM VAR” YAPARIZ.
ÜLKENÝN ÝÇÝNDE BULUNDUÐU YOKLUK, YOKSULLUK HER KONUÞMANIN ALTINA ATILACAK BÝR MÜHÜR OLARAK HAZIRLANMALI BELKÝ. KENDÝSÝNDEN RÝCA EDELÝM.
BU RÖPORTAJ AÐIRLIKLI OLARAK ÝZMÝR’DE MEYDANA GELEN ÞÝDDET YANLILARINI ÞEHVETLE SAVUNANLARA BÝR AÇIKLAMA ÝDÝ. DURUN BÝR NEFES ALIN DEMEKTÝ.
BENÝM AÇIKLAMAK ÝSTEDÝÐÝM VE KARÞI DURMAYI ÝNATLA ÝSTEYECEÐÝM VE RAHATSIZLIK DUYDUÐUM DAHA ÇOOOK KONU VAR.


Tüm Türkiye kardeþ kavgasýna sürüklenmiþken, Etnik çatýþmalar dini çatýþmalarla beslenirken Özal liberali olduðunu anladýðým sayýn Mýsýrlýoðlu bunlardan hiç mi hiç rahatsýz deðil.!!!
TÜM TÜRKÝYE KARDEÞ KAVGASINA GÝRMESÝN DÝYE, BU “ÞIK”, “BURJUVA” HALÝMLE, BU KONUYU DERT EDÝNMEM, ETNÝK YA DA DÝÐER KÝMLÝKLER ÜZERÝNDEN, ÖTEKÝLEÞTÝRMELERE KARÞI DURURKEN “ÖTEKÝLEÞTÝRÝLMEK” TRAJÝ KOMÝK GERÇEKTEN. KARDEÞ KAVGASINA NEDEN OLACAK HER TÜR SÖYLEMÝN DURMASI ÝÇÝN YAZIP, ÇÝZÝYORUM.

AKP'nin demokratik açýlýmýný destekliyormuþ ? Bu kavramý 3 kez deðiþtirerek ortaya atan baþbakan dahi ucunu açýk býraktýðý DEMOKRATÝK AÇILIMIN ne olduðunu bilemiyor ?

DEMOKRATÝK AÇILIM UMUDUNUN BÝLE DESTEKLENMESÝNDEN YANAYIM. AÇILIMIN YÜZLERÝNE, GÖZLERÝNE BULAÞTIRILMASINDAN VE BU SÜRECÝN ÝYÝ YÖNETÝLEMEMESÝNDEN RAHATSIZIM. AKP BU ÝÞE KALKIÞTI DÝYE BUNA KARÞI DURACAÐIMA BEN SÝZÝN YERÝNÝZE OLSAM GERÇEKTEN BENDEN DAHA BAÐLI OLDUÐUNUZU DÜÞÜNDÜÐÜNÜZ MEMLEKETÝNÝZÝN YARARINA, OTURUR BU DERSÝ ÇALIÞIRDIM. UNUTMAYIN DERSÝM-ÝZ DEMOKRASÝ.

Amacý bilinmeyen bir söylem nasýl desteklenir ?

AMAÇ, YILLARDIR SÜREN BU SAVAÞI DURDURMAK. BU ACILARA SON VERMEK.

Sayýn Mýsýrlýoðlu, Þýk kýyafet,modern görünümü,albenisiyle Avrupai havalý ama görüntüler yanýltýcý da olabiliyor; Aydýn Türkiye'nin aydýnlýk düþünceli insaný olmak zor........

“AYDIN TÜRKÝYE” DERKEN TOPTANCILIÐINIZI KUTLUYORUM. PSÝKOLOJÝDE “BEN ÖNLEME” METODU HER ZAMAN ÝYÝDÝR. YAKIT OLARAK DA KULLANILABÝLÝR. O AYDIN TÜRKÝYE’DEN VE AYDINLIÐIN ÝÇÝNDEN BÝRDENBÝRE MODERN GÖRÜNTÜLÜ, KARANLIK BÝR MODEL GELÝP SÝZÝN KALELERÝNÝZE KALLEÞÇE SALDIRARAK ÝKTÝDARINIZI SARSTI KANIMCA. RAHATINIZ BOZULDU, TADINIZ KAÇTI. BÜTÜN ENERJÝNÝZÝ KULLANARAK BANA KENDÝMÝ BÝR PÝSLÝK GÝBÝ HÝSSETTMEM ÝÇÝN HARCADINIZ. MESELE, ÞIKLIKTA, KAFADAKÝ VE ÜSTTEKÝ ÖRTÜLERDE DEÐÝL BEYÝN FAALÝYETÝNÝN YETERLÝ ÜRETÝCÝLÝKTE VE TUTARLI OLMASINDADIR. BENÝ BÖYLE DEÐERLENDÝRMENÝZÝ ÝSTERDÝM.

Baþörtüsüne destek verirken, Yobaz ve karanlýk sivil darbeye uðratýlan…
BAÞÖRTÜSÜNE DESTEK VERMÝYORUM. BAÞÖRTÜSÜNE YASAK GETÝREREK, BUNUN SUNÝ BÝR MESELE HALÝNE GETÝRÝLMESÝNE, KEMÝKLEÞTÝRÝLMESÝNE VE HATTA ZORLA ÖZENDÝRÝLMESÝNE HAYRETLE BAKIYOR TEPKÝ GÖSTERÝYORUM. (YASAK MEYVENÝN TADI BAÞKADIR) BAÞKALARINA BASKI YAPILMASINI ONAYLAMIYORUM, O KADAR.
BAÞINI ÖRTEN ÖRTSÜN, AÇAN AÇSIN.


Laik demokratik Cumhuriyet rejimi ve hapis edilmiþ olan ülke aydýnlarý umurunda bile deðil.!!!
ERGENEKON GERÇEÐÝNÝ BÝLDÝÐÝMÝZ HALDE, GÖRMEZDEN GELMEYÝ BÝR ERDEM SAYMIYORUM.
NACÝ KAPTAN, KENDÝSÝ ÝLE YAPILACAK BÝR RÖPORTAJIN KONUSUNU BELÝRLEMÝÞ VE SÖYLEYECEÐÝ SÖZLERÝ ONA GÖRE HESAPLAMIÞ SANIRIM. O ÞABLONU BENDE DENÝYOR. UYMAZ. BENÝMKÝ ONA, ONUNKÝ BANA UYMAZ. UYMAMASINDA DA YARAR VAR.

Dönüþtürülen ve yüzünü doðuya çevirmiþ dinci yapýlanmanýn güçle dayatýldýðý.. Ülkemizde yaþananlar sayýn Mýsýrlýoðlu için bir anlam da ifade etmiyor.
SÝZ KENDÝ YÜZÜNÜZÜN BATIYA DÖNÜK OLDUÐUNU MU SANIYORSUNUZ?
AB YOLUNU, SIRF AKP ÝSTÝYOR DÝYE KAPATANLARA SORUN BU SORULARI. HEM DOÐUYA DÖNÜK DURMANIN DA BÝR SAKINCASI YOK. NELERÝ AYIKLAYIP, NELERÝ SEÇTÝÐÝN ÖNEMLÝ.


Benimle paylaþmýþ olduðun,AKP hükümetinin yaratmýþ olduðu dinci terörü ile kafasý , gözü yarýlmýþ müzisyenin olayýný lütfen Mýsýrlýoðlu ile de paylaþ. Bu olay okyanusta damladýr.
Bu olaylarý 8 senedir ibretle ve yakýndan izliyorum.

DÝNCÝ TERÖRÜ ÝLE KAFASI, GÖZÜ YARILMIÞ MÜZÝSYENÝN ACIKLI DURUMUNU GÖSTERÝP, BANA BU ÝÞTEN SORUMLU KÝÞÝYÝMMÝÞCESÝNE HESAP SORMASI DA AYRI BÝR TALÝHSÝZLÝK.
EVET. BU OLAY “OKYANUSTA BÝR DAMLADIR” BU OLAYLARI 8 YILDIR ÝBRETLE ÝZLÝYORSUNUZ DA FATURAYI BANA MI KESÝYORSUNUZ? YOKSA RACON MU?


Deðerli Barka arkadaþým;

Liberal olmak neden bu kadar kötü ? Liberaller neden vatanlarýný,bölücü olmayan halkýný, bayrak ve ulusal kahramanlarýný, kültür deðerlerini sevmezler? Birçok örneðini görerek yaþadýðýmýz gibi Neden Ulusal tüm deðerlerini, Ülke baðýmsýzlýðýný emperyalizme devretmeyi severler ? Neden yabancý hayraný olurlar ?
Neden ülkelerinin ulusal sorunlarýna ve baðýmsýzlýðýna duyarsýz davranýrler ?
ÖZAL LÝBERALÝ OLDUÐUMU ANLAMIÞ BULUNUYORSUNUZ YA! YANILIYORSUNUZ.
SIFATLARA BAYILIYORSUNUZ. BENDEN SÖZEDERKEN SADECE PM DÝYELÝM LÜTFEN.
ÞÝMDÝ DE TERSTEN YAKLAÞALIM MI, BU LÝBERALLERÝ SAYIN BARKA’YA ÞÝKAYET ETME TARZINIZA?
LÝBERAL OLANLARA NEDEN BU KADAR KÖTÜ GÖZLE BAKILIR?
NEDEN HERKESÝN VATANLARINDA RAHAT ETME HAKKINI SAVUNURLAR?
NEDEN ONLAR ÝÇÝN ÝNSAN BU KADAR KUTSALDIR?
HÝÇ SORDUNUZ MU BU KADÝM SORULARI KENDÝNÝZE?
ELBETTE TARÝH FAÞÝZMÝN YOLUNU DÖÞEYEN LÝBERALLER DE TANIMIÞTIR. GELÝN ONLARI BÝRLÝKTE ENGELLEYELÝM.

Ben 40 sene kimsenin gitmediði kadar yabancý ülkeleri dolaþtým.

KÝMSENÝN GÝTMEDÝÐÝ KADAR YABANCI ÜLKE DOLAÞTIÐINIZI SÖYLÜYORSUNUZ YA (KÝ O LAFINIZ DA FAZLACA SUBJEKTÝF) EN GÜZEL YÝNE DE BENÝM MEMLEKETÝM DÝYORSUNUZ YA
HAH ÝÞTE BU ÜLKENÝN TÜM ÝNSANLARI AYNI HÝS ÝÇÝNDE. ONLAR DA EÞÝT HAKLARA SAHÝP, AÞAÐILANMADAN, HORLANMADAN YAÞAMAK ÝSTÝYORLAR.

Onlarý çok iyi biliyorum.
DEMEK KÝ SADECE BÝLMEK YETMÝYORMUÞ. BÝLGÝYÝ KULLANMAK DA GEREK.

Barka dostum ,
Aksiyon Mýsýrlýoðlu'na þöyle sormuþ ve yanýtý ;

* Peki, siz nasýl girdiniz bu iþe, umursamayabilirdiniz de?

"-Özellikle Kürt meselesinde olay damardan, o kadar aðýr ve o kadar kötüye gidiyor ki, bu iþe baþ koymak zorunda kaldým. Kart kurt, üç beþ bilmem ne.' Nasýl söylenir böyle þeyler. Nasýl insanlarý bu þekilde ezebilir ve yok sayabilirsiniz? En kötüsü ne biliyor musunuz Niye öldürme fikri sana yabancý?' diyorlar. Ýnanamýyorum. Ben sorumluyum; insanýmdan, þehrimden, havasýndan, suyundan hepsinden sorumluyum. Yazýp çizerken dincilikle dindarlýk arasýndaki farký vurgulamak zorundayým. Eskiden bayram olduðunu anlardýk çünkü bayrak o zaman asýlýrdý. Bu bayrak benim de bayraðým, beni soðutmayýn kýrmýzý beyazdan, ne olur. Ýnsanlara her gün, sen Kürt'sün, denir mi? Üstelik bir zamanlar da Kürt deðilsin' deniyordu… Eðer hukuk, demokrasi varsa, ötekileþtirme olmazsa Türkiye o zaman bölünmeyecektir zaten. "

Yanýtýn içinde KART KURT var ama,Tüm Türkiye'de Ýzmir dahil baþlamýþ olan bölücü ve etnik kürt'çülüðün ayaklanmasý ve yakýlan evler,maðazalar,insanlar ,arabalar yok !!! Ayrýca ötekileþtiren ise Türk kimlikliler deðil,
Onlar Türk'leri ötekileþtiriyor,bölüyor. Yüzlerce yýldýr parçamýz ve bizi bütünleyen bir etnisite. Sayýn Mýsýrlýoðlu için, hiç temenni etmem ama ateþ bir gün kaza ile O'na dokunduðunda ayaklarý yere erecektir.

24 KASIM “BEN BÝR ENTEL GAFÝLÝM” YAZIM VE RÖPORTAJIN YAPILDIÐI TARÝHLERE BÝLE BAKMADAN YENÝ OLAYLARIN SORUMLULUÐUNU VE KONUÞULMAMASINI BÝLE BANA SUÇ OLARAK YAZAN BÝR ANLAYIÞ BENCE CÝDDÝ BÝR TEHLÝKE. ÜSTELÝK DOLAPDERE’DE ATEÞ EDENLERÝN BÝRÝLERÝ TARAFINDAN BÝR GÜN ÖNCEDEN PARAYLA TUTULMUÞ OLDUÐUNU; MUÞ BULANIK’DA KALAÞNÝKOF ÝLE ÝKÝ KÝÞÝYÝ VURANIN DA GÖNÜLLÜ KORUCULARDAN OLDUÐUNU VE SÝLAHININ DA DEVLET TARAFINDAN ONA VERÝLMÝÞ BULUNDUÐU GERÇEÐÝNÝ BÝR KALEMDE ES GEÇMÝÞSÝNÝZ YA, BRAVO.
AYRICA GALÝBA “HÝÇ TEMENNÝ ETMEMENÝZ DE” AYRI BÝR TEHDÝT VE YILDIRMA VE GÖZDAÐI KOKAN “ATEÞ BÝR GÜN KAZA ÝLE BANA DOKUNDUÐUNDA AYAKLARIM YERE ERECEKTÝR” YA YANÝ NALLARI DÝKECEÐÝM VE ÖLDÜÐÜM HALDE FARKINDALIÐIM ARTACAKTIR, ÖYLE DEÐÝL MÝ?
BOÞUNA DEMEMÝÞLER; AKIL HAZIR DEÐÝLSE GÖZ GÖRMEZ VE HATTA KULAK DUYMAZ DÝYE. VE HATTA HATTA DÝL DE UYDURUR
.

Ýzmir'li Gülsev Ýrhan Eyüboðlu var . Bir ana, Ýþ yerleri basýlarak oðlu PKK tarafýndan katledildi. Senelerdir haber gruplarýnda içi yanarak yazýlar yazýyor !!!

Sayýn Mýsýrlýoðlu tüm röportajý içinde hayatýn neresinde duruyor olduðunu, Ulus bilinci ve sevgisinin çizgisini ortaya açýk ve seçik koymuþtur. Sadece Cumhuriyet'in ilanýndan buyana 17 Kürt kalkýþma ve isyaný olmuþtur.
Bunlarý yok sayan,PKK'nýn katlettiði 40 bine yakýn insaný görmezden gelenler ancak onlarla ayný düþünceyi taþýyanlardýr. sayýn Mýsýrlýoðlu eteklerindeki taþý dökmüþtür.
BENÝM DÝNCÝ TERÖRÝSTLERLE YA DA KÜRTÇÜ, TÜRKÇÜ TERÖRÝSTLERE NASIL BAKMIÞ OLABÝLECEÐÝM ORTADA. DEMOGOJÝLERLE BULANIKLIÐI ARTIRMANIN ANLAMI DA, KÝMSEYE FAYDASI DA YOK. AMAN NEYSEKÝ ETEÐÝMDEKÝ TAÞLAR DÜÞMÜÞ. BÝRÝLERÝNÝN KAFASINI DA YARMIÞ GALÝBA. EVET. 40 BÝN ÝNSANDAN FAZLASININ ÖLÜMÜ KÝMSEYE BARIÞ YOLUNU AÇMIYORSA DAHA ÇOK UZUN SÜRE BEKLEYECEÐÝZ BARIÞ ÇUBUÐU YAKMAK ÝÇÝN BU ÜLKEDE.

Ýzmirnet Ýzmir'e yakýþmayan bir yayýn haline gelmiþtir.
BELKÝ SÝZLERE LAYIK (laik) DEÐÝLÝZDÝR. SÝZ DAHA ÝYÝLERÝNE LAYIKSINIZDIR.

Sevgili Barka,

Bu mektubum , beni bu gazeteyle tanýþtýrdýðýn için seninle bir dertleþme ve senin üzerinden de sayýn Mýsýrlýoðlu'na bir mesaj göndermek amaçlý idi. Ayrýca emekçi haberci deðerli dostum Ümit Bora'nýn da bu durumdan bilgi sahibi olmasýný önemsiyorum.

CC bölümüne Mýsýrlýoðlu veya Editör'e ait olan adresi yazarak göndereceðim.
Ellerine geçer mi,geçmez mi bilmiyorum.?
HÝÇ ULAÞILMAZ OLMADIK.

Gazete ilgililerinin sende adresleri vardýr.
Bana lütfen geçersen , onlara da bu mektubumu göndermek istiyorum.

Not: Ýzmirnet ile olan üyeliðimin de kaldýrýlmasý için lütfen yardýmcý olur musun ?
Ýçten selam ve sevgilerimle

Naci Kaptan
---------------------------------
SÖZÜNÜ ETTÝÐÝ TARÝHTE ELÝMÝZE GEÇMEDÝÐÝ ÝÇÝN BÝZE OLMADIK SUÇLAMALAR GETÝREN NACÝ KAPTAN’IN O SIRADA GÖNDERÝLDÝÐÝNÝ BELÝRTTÝÐÝ MEKTUBU DA AÞAÐIDADIR. SAYIN BARKA’YA YOLLADIÐI MEKTUPTAN ALDIK.
-----------------------------------------
Sayýn Pervin Mýsýrlýoðlu,

Zaman zaman ,Ýzmir net'e yazdýðýnýz yazýlarý benimle de paylaþmak nezaketini gösteriyorsunuz.Teþekkür ederim.

BEN BÝR ENTEL GAFÝLÝM baþlýklý yazýnýzý okudum ve üzüldüm.
Sanki damýtýlmýþ bir burjuva kaleminden satýrlara düþmüþ bir yazý !

Yazý baþlýðý her ne kadar Entel gafilliði kendisine reva görmüþ olsa da ,
bu baþlýðý esprili bir gönderme olarak algýlamýþtým.,
MEÐER HEM ENTEL HEM KADIN MIÞIM…

Deðerli Mýsýrlýoðlu,
Ben kaba güce,kavgaya,küfürleþmeye karþý olan bir insaným.
En küçük kýrgýnlýklara,yanlýþ anlaþýlmalara üzüntü duyan.
Haklý olduðum konularda bile , tatsýzlýklarý sürdürmekten kaçýnmak için
ilk adýmý ataným.
KÜFÜR HER ZAMAN AÇIK-SAÇIK YA DA “AHLAK”SIZ SÖZCÜKLERDEN OLUÞMAZ.

Yukarýdaki naifliðim sadece tek bir konuda hükmünü yitiriyor .
Söz konusu ülkem , laik demokratik Cumhuriyet'im,Mustafa Kemal'im,
ülkemin baðýmsýz bütünlüðü olduðunda ben farklý bir insaným.
SÝZÝN ÜLKENÝZÝN BENÝMKÝ ÝLE AYNI OLDUÐUNU DÜÞÜNDÜÐÜMDEN, BAÐIMSIZ FÝKÝRLERÝMDEN SÖZETMEYÝ ÖNEMSÝYORUM.

Yazýnýzýn bütününden , Türkiye'nin içine sürüklenmiþ olduðu
tehlikelerin ve dozu gittikçe artarak derinleþen tehditlerin,
sizin için bir öncelik taþýmadýðý düþüncesi yansýyor.
ÖNCELÝKLERÝM YÜZÜNDEN SÝZÝNLE TANIÞMAK NASÝP OLDU.

Deðerli Mýsýrlýoðlu,
Ýsimlerini anmadan "malüm arkadaþlar " olarak nitelediðiniz DTP ve
PKK'cý yandaþlarýn PKK bayraklarý,Apo posterleri ve BÝJÝ apo
çýðlýklarýyla Ýzmir'de gövde gösterisi yapmalarý her nedense sizi rahatsýz etmemiþ.
Ama taþ atanlardan , meydaný bölücü kürt'çülüðe býrakmayanlardan
rahatsýz olmuþsunuz !!!
ÞÝDDET KARÞITI ÇALIÞMA YAPARKEN ANTÝ-TERÖR ÞÝDDETÝNÝ GÖKLERE ÇIKARMANIN SONUÇLARINI HERKES GÖRMEKTE ÞU ANDA ÜLKEMÝZDE.

O bölücü-PKK'cý kürt'ler ki
Kadife kalede Türk bayraðýný durmadan indirenlerdir.

Ýzmir,Kürt halkýnýn deniz kentlerine yayýlmasý programý çerçevesinde seçilmiþ
kentlerden birisidir.
Kent halkýnýn toplum yapýsý etnik olarak kürt iþgali altýndadýr.
Bu olay ile DTP, PKK'nýn bölücü kürt askeri gücünü,sivil giysileriyle
bayraklarýyla Ýzmir içinde dolaþtýrmaya kalkýþmýþtýr.
Bu bir yoklamadýr.
EÐER BÝZLER GÜNLÜK POLÝTÝKALARLA, GELECEÐÝMÝZÝ PLANLARSAK VAY HALÝMÝZE.
BÜTÜN PROVAKASYONLARA RAÐMEN TEMEL OLAN DEMOKRASÝYÝ HERKES ÝÇÝN ÝSTEMEK VE ÝÇSELLEÞTÝRMEKTÝR.

Sizin aðýr bir þekilde eleþtirdiðiniz,
Taþist olarak niteledikleriniz,
Bence Ýzmir kentinin gerçek sahipleridirler.
Olmasý gerekeni yapmýþlar,
"Bana dokunmayan yýlan bin yaþasýn"
"Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr"
Dememiþler.
O “MALUM” ARKADAÞLARA SEVGÝ VE HOÞGÖRÜNÜN DE BÝR “SAVUNMA” BÝÇÝMÝ OLDUÐUNU ANLATMANIZI BEKLEYEMEZDÝM ELBETTE.

Ýzmir'i bu kez posterler ve Kürt bayraklarýyla iþgal eden bölücü kürt'lere karþý,
olmasý gereken milli tavrý göstermiþlerdir.
“MÝLLÝ TAVIR” GÖSTERENLERÝ ÖVDÜÐÜNÜZ KADAR KEÞKE BÝRAZ DA BANA YAPTIÐINIZ GÝBÝ
“UYARILARDA” DA BULUNSAYDINIZ.

Türkiye,demokrasi söylemini kullanarak
Demokrasi adýna iþgal ediliyor
dönüþtürülüyor.
ÝNANCIM O KÝ; BÝZ NE KADAR DÝRENSEK DE “DEMOKRASÝ” KAZANACAKTIR GELECEKTE.

Ve siz Bayrakkk - Vatannn - Atatürkkk diye yazarak,
bu yüce kavramlarý küçültüyor,
ardýna da parra ve Rant tanýmlarýný ekleyerek
büyük haksýzlýk ediyorsunuz.
ÝZMÝR NE OLURSA OLSUN YETER KÝ “KEMALÝST” KALSIN MI DESEYDÝM?

Ülke aydýnlarýna düþen ilk görev,
Gizli emperyalist oyunlarýn ve iþgalin farkýna varmalarýdýr.

Örneðin Gazi Mustafa Kemal Paþa da,
Ýzmir'i iþgal etmiþ olan Yunan askerine karþý,
"bana ne " dememiþ.
Çarpýþa çarpýþa,
Ýzmir'e gelerek,
Yunan askerini sürmüþtü.
Acaba Mustafa Kemal Paþa da yanlýþ mý yaptý ?
Üstelik , Türk askeri taþ deðil,kurþun attý !
PARDON “TAÞÝST”LERE, TAÞ DEÐÝL KURÞUN ATMALARINI MI ÖÐÜTLÜYORSUNUZ?
KURTULUÞ SAVAÞINI BUGÜNKÜ AHVAL VE ÞERAÝT ÝÇÝNDE DEÐERLENDÝRMENÝZ TEÞBÝH HATASIZLIÐI MI ACABA?

Burada bir parantez açmak isterim.
Mahmur'dan bu yana ülkemizde güç gösterisi yapmakta olan
DTP+PKK gittikçe daha da militanlaþmaktadýr,
Bunun önünü almasý gereken ise kolluk güçleridir.
Hukuktur,yargýdýr ...
HUKUK HUKUKSUZLUÐU ENGELLEDÝÐÝ SÜRECE ÖNEMLÝDÝR BENCE DE.

Türkiye örtülü bir iþgal yaþýyor.
"Taþlar baðlý,köpekler ise salýnmýþ" durumdadýr.
Ýzmir kentinin gerçek halký,
kolluk güçlerinin ve Cumhuriyet savcýlarýnýn yapmamýþ olduklarý önlemeyi yapmýþlardýr.
LÝNÇ VE VURUN KAHPEYE MANTIÐINI SAVUNUYOR OLMANIZI FAZLACA AJÝTE OLMANIZA YORUYORUM. MAFYATÝK YARGILAMA NE ZAMANDAN BERÝ HUKUK ÝÇERÝSÝNDE YER ALIR ANLAMIYORUM? KARAGÖMLEKLÝLERÝN, NAZÝ ALMANYA’SINDA OLDUÐU GÝBÝ SA KITALARININ HUKUKDIÞILIK YOLLARINI DÖÞEDÝÐÝNÝZÝN FARKINDA MI DEÐÝLSÝNÝZ YOKSA BU KADAR ÝLERÝ GÝTMEYÝ GERÇEKTEN MÝ GÖZE ALDINIZ?

Klakson sesleri ve PKK bayraklarýyla Ýzmir'de güç gösteris yapan bu
ayrýlýkçý ve bölücü kitle , halen daðlarda askerimizle çarpýþan,
kurþun sýkan,ardýnda 40 binden fazla cinayet iþlemiþ ve þehit verdirenlerdir,yandaþlarýdýr..
BARIÞ DÜÞMANLA YAPILIR. SAVAÞ BARIÞ ÝÇÝNDE YAÞAMAK UÐRUNA GÖZE ALINIR.
ARTIK BARIÞ ZAMANI. DÜÞMANLIK BÝTMELÝ. KÝN BÝTMELÝ. NEFRET BÝTMELÝ. SÜKUNET VE HUZUR DÖNEMÝ BAÞLAMALI. YENÝ ÞEHÝTLER, YENÝ HASIMLAR ÜRETMEMELÝ.


Yunan askeri tarafýndan iþgal edilmiþ olan Ýzmir'de
Yunan'a ilk kurþunu sýkan Hasan Tahsin'in torunlarý
þimdi de bu örtülü ve gizli emperyalist iþgale karþý direnenlerdir.
KAHRAMANLIK DESTANI YAZDINIZ ADETA. AYIPTIR, GEÇMÝÞ TARÝHSEL HÝKAYELERÝMÝZE BARÝ KIYMAYIN EFENDÝM.

Saygýn Mýsýrlýoðlu,
Yaþamýn küresel boyutta gerçek yüzü ,
iþin içine küresel dünya komprodorlarýnýn oyunlarý girdiðinde
çok acýmasýz ve yok edici.
ACIMASIZLIK VE YOK EDÝCÝLÝK DOÐRUSU HEPÝMÝZÝN DÜÞTÜÐÜ BÝR TUZAK


Ben de sizin gibi,
içinde farklý kültürlerin insanca kaynaþtýðý,
mutlu insanlarýn keyifle dolaþtýklarý,
farklý renk ve görüntüleri barýndýran,
sahil boylarý-kordon-kahkahalar ,gazinolar ve þarkýlarla bezenmiþ
kentleri ve yaþamý istiyorum.
BEN DE SÝZÝN GÝBÝ
ÝÇÝNDE FARKLI KÜLTÜRLERÝN ÝNSANCA KAYNAÞTIÐI
MUTLU ÝNSANLARIN KEYÝFLE DOLAÞTIKLARI
FARKLI RENK VE GÖRÜNTÜLERÝ BARINDIRAN
SAHÝL BOYLARINDA, KORDON’DA, KAHKAHALARLA VE ÞARKILARLA
BEZENMÝÞ KENTLERÝ VE YAÞAMLARI ÝSTÝYORUM
TÜM YAÞAYANLARI ÝLE BÝRLÝKTE…


Ama , meydaný bölücülere býrakmadan.
Ýnsanca ve hakça yaþayarak...
AMA, MEYDANI BÖLÜCÜLERE BIRAKMADAN,
ÝNSANCA VE HAKÇA YAÞAYARAK


saygýlarýmla

Not :
Bu yazýmý, ilgi yazýnýza yorum bölümüne eklemlemenizi diliyorum.

Naci Kaptan

SAYIN NACÝ KAPTAN,
BU YAZINIZI ÝLGÝLÝ YAZIMIN YORUM BÖLÜMÜNE EKLEMEKTE BÝR SAKINCA GÖRMÜYORUM. UMARIM SÝZÝN ÝÇÝN DE ÖYLE OLUR.

SEVGÝ VE SAYGILARIMIZLA,
PERVÝN MISIRLIOÐLU E. / WWW.ÝZMÝRÝZMÝR.NET

15 Aralýk 2009 01:40

ozzyy13

Platformunuzda bulunan hiçte paylaþmadýðým ayný fikirde olmadýðým düþüncelerinizden haberdar olmak istemiyor.Açýlým adýyla yapýlan yüzyýllarýn en büyük ýrkçýlýðýný kabul edip benim bu siteye üye olmaktan rahatsýz olup yaptýðým yorumlara karþýlýk beni sosyal paylaþým sitesinden silmek ilginç ve yoruma açýk.Bu kez açýkça rica ediyorum.Bu sitede ÜYElik istemiyorum...
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.