Nokta

23 Ocak 2015 18:21 / 1769 kez okundu!

 

 

Arþýn sýrrýna erenler, cüz’den geçmiþ Küll’e varmýþlar. Ne azlar, ne de fazlalar. Ýnsan namý altýnda; varanlarda, varmayanlarda ayný kalýptalar.

Renkleri, yaþayýþlarý, mizaçlarý, bilgileri, anlayýþlarý, ahlaklarý birbirinden farklý bir tezahür içinde seyir halindedir. Bu çeþitlilik içerisinde birbirine zýt düþmemek imkansýz, zýt duygularý taþýmamak kaçýnýlmaz.

Her biri, farklý seslere sahip bir harfi temsil ediyor. Ýlahi alfabenin, ucu bucaðý yok. Her birinin dönüþü, farklý yollardan geçmekte. Yollarda, neler gizli bilinmez. Bilinirse, varmanýn önemi de kalmaz.

Hepsi ayný ilahi emaneti taþýmasýna, ayný sýrra ortak olmasýna raðmen, birbirine düþman olmayý seçerler. Çoðunluðu, kýrýlmaktan korkan kalplere sahip olduðu için sevmeyi bilmez. Kalp kýrmayý marifet edinirler.

Cehalet, ne aþýlmaz bir engeldir. Kalp, katýlaþýr. Bu yüzden de, ne kendin ile ne dünya ile barýþýn perdesi aralanmaz. Nefret ve kin ile dolu kalpler, sevginin deðerini hiçbir zaman bilmemiþtir.

Küll’e varanlar, gölgeler diyarýndaki cüz’e seslenemezler. Allah’ýn kelamýný bilirler, büyük bir tevekkül içerisinde sadece Allah’a kulluk için çalýþýrlar. Onlarýn buluþma yeri dualardýr. Din, ýrk, dil, renk, millete bakmazlar. Neticede, varacaklarý yer aynýdýr. Þekil ve suretten arýnanlarýn çýplak gözle gördükleri kâinat, onlara ayný ses tonu ile seslenir. Bu yüzden hiç birisi, hiç kimsenin ayný olmasýný beklemez.

Savaþ kelimesi, ruhlarýnda yoktur. Kan ile elde edilen, zaferleri anlayamazlar. Bu kâinat, bir dönüþtür. Gönül aynasýný kirden, pastan temizlemek ne mühim bir iþtir. Kir isteyenler, daima kötü sözlerin bekçisidir. Nihayetinde üstünde durduðumuz, tek bir noktadýr. Çirkin çirkinliði alýr, güzel güzelliði alýr. Belli de olmaz; sözcüklerin külfetini çeken o çirkin, bir bakmýþsýn bir güzel oluvermiþ.

Düþmanlýk iyi deðildir, düþman etmek iyi deðildir. Bu yeryüzünün, yeni sakinleri, senden sonra gelenler, artýk temiz bir dünya istemektedir. Kendimizi suçladýðýmýz, kendimizi yargýladýðýmýz kadar insanýz. Gerisi, laf-ý güzâf.                                                                                         

 

Nilden ERSOY

23.01.2015

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.