BUGÜN 7 ÞUBAT 2012

09 Þubat 2021 08:45 / 1521 kez okundu!

 

 

2012 deyip geçmeyin..

"yetmez ama evet"çi eski yol arkadaþlarýmla her münazaramýz kritik bir zamana gelir dayanýr..

Þöyle bir tecrübe yaþadým...

 

****

 

BUGÜN 7 ÞUBAT 2012

 

2012 deyip geçmeyin..

"yetmez ama evet"çi eski yol arkadaþlarýmla her münazaramýz kritik bir zamana gelir dayanýr..

Þöyle bir tecrübe yaþadým...

Ahmet Altan daha baþtan itibaren 2011-12 yýllarýný kýrýlma tarihi olarak gösterirdi. O tarihten itibaren siyasi iktidarýn, daha doðrusu Erdoðan'ýn o tarihlerden itibaren otoriterleþtiðini,demokrasiden uzaklaþmaya baþladýðýný dillendirmeye baþlamýþtý.

Daha sonraki yýllarda, "yoldaþlarýmla" yaptýðým tartýþmalarda benzer bir þekilde ve ayný tarihleri ileri sürerek, benzer eleþtirileri dile getirdiklerini gördüm. Çok sayýda arkadaþýmda gördüm bunu.

Evet bence de o tarihler kritik...

Ve tabii ondan sonrasý...

Mesela bugün! 7 Þubat...

Çok kritik bir günün yýldönümü, eðer o gün planlandýðý gibi yürüseydi iþler, tarih Türkiye'yi baþka türlü yazacaktý.

Ne oldu 7 Þubat'ta...

FETÖ’cü Özel Yetkili Savcý Sadrettin Sarýkaya, 7 Þubat 2012 saat 17.00’de Fidan ve 4 MÝT görevlisini telefonla arayarak ifade vermek üzere beklediðini söyledi. Ýfadeye çaðrýlma aný bile hesaplanmýþtý. Amaç, Fidan ve 4 görevliyi PKK’yla iliþkilendirmekti. Dönemin Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, Fidan’ýn ifadeye gitmesini istedi. Dönemin Baþbakaný Erdoðan’ýn, ameliyat olacak ve o narkozun etkisindeyken Fidan'ýn gözaltýna alýnmasý planlanýyordu. Ancak Fidan, o dakikalarda operasyon olmasý beklenilen Baþbakan Tayyip Erdoðan’a ulaþtý. Erdoðan, ameliyatýný erteletti. Fidan’ýn ifade vermeye asla gitmemesini emretti. Böylece kumpas bozuldu.

Peki Neye dayandýrýldý?

MÝT ile PKK'nýn Oslo'da terörü bitirme amacýyla görüþmesi. Bunun neresi kötü. Tabii ki Türkiye için gayet iyi bir geliþme olacaktý ama emperyal odaklar için kabul edilemezdi. Bu iktidar durdurulmalýydý.

Ve operasyon baþlatýldý.

Olaðanüstü yetkili savcý Sadrettin Sarýkaya vasýtasýyla baþlatýldý operasyon ama Erdoðan'ýn cesur ve kararlý tutumuyla boþa çýkarýldý.

Bu tarihten sonra, vesayet odaklarýyla, seçilmiþ adam ve arkadaþlarý arasýndaki kavga vites büyüterek devam etti. 15 Temmuz 2016'ya kadar. Hani o tiyatroya kadar, zaten bu ara kavgalar da tiyatronun perdeleriydi.

Þimdi söyleyin bana;

Erdoðan 2012'den sonra, otoriterleþmiþ mi yoksa seçilmiþ biri olarak kendisine yönelik, baský, komplo, kumpas ve darbe giriþimlerine mi direnmiþ, saðlam durmuþ.

2012'den sonra Erdoðan'ý desteklemeyi neden býraktýnýz.

Necmi DEMÝRCÝ

07.02.2021

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Þubat 2021 15:21

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.