BİR DAHA ANLATIYORUM!

22 Şubat 2021 10:16 / 2000 kez okundu!

 

 

Sene 1982 kısa dönem(4 aylık) askerlik için Burdur 58. Tugay'dayız. Bir gün bütün dört aylıkları Burdur kapalı spor salonunda topladılar.

 

****

 

BİR DAHA ANLATIYORUM!

 

Sene 1982 kısa dönem(4 aylık) askerlik için Burdur 58. Tugay'dayız. Bir gün bütün dört aylıkları Burdur kapalı spor salonunda topladılar.

Genelkurmay'dan brifing verilecek dediler. Tribünlere yerleştirildik. Sahada düzen kurulmuştu, Askeri istihbarattan bir Binbaşı çıktı sahneye ve anlatmaya başladı.

Önce sol örgütleri şemalarla anlattı. Soldaki önemli, popüler şair ve yazarları özellikle Nazım Hikmet'i şiirlerini de yansıtarak TKP'liliğini anlattı.

Daha sonra Kürt meselesine geldi.

Hikaye şöyleydi.

Arkadaşlar, aslında Kürt diye bir millet yoktur diye başladı.

Mesele şu dedi.

Biliyorsunuz Güneydoğu'da kışın sert geçer. Aşırı kar yağar, daha erimeden üstüne yenisi yağar, böyle böyle birkaç katman oluşur. Vatandaşlar da bu karların üzerinde yürürken doğal olarak karın üzerine basınca kart kurt diye sesler çıkar. Bu sesleri taklit eden insanlar birbirlerine kart, kurt diye seslenmeye başladılar. Bu giderek yaygınlaştı ve Kürt oluverdi. Aslında Kürt diye bir millet yok, mesele budur dedi.

Hatta bunu anlatırken hepimizde bir öfke ve tepki doğdu. Bir öksürme sesi geldi bir yerden. Sanki bunu bekliyormuşuz gibi hep birden öksürmeye başladık, bu bir tepkiydi. Nitekim bunu fark eden komuta kademesi teğmenleri aramıza sokarak fiili müdahallelere başladılar. Bu böyle bir süre sürdürüldü, amaç hasıl olunca söndü.

Niye anlatıyorum tekrar ve uzun zaman sonra...

Çünkü hala Erdoğan liderliğinin bu alanda katettiği yolu gözlerini kapayıp ezbere devam edenler için.

O yüzden de 7 Şubat operasyonuna kalktılar.

Ve devamı geldi.

NecmiDEMİRCİ

14.02.2021

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.