Küstürdüðünüz Sevgiliniz Ýle Barýþmanýn Yöntemleri

01 Mayýs 2020 21:41 / 1480 kez okundu!

 

 

Eski sevgiliyi tekrar kazanmanýn yollarý olarak iþe yarayan ve iþe yaramayan yollarý tecrübelerle sabit olarak sizin için alýntýlayýp derledim. Hangi yöntem iþe yarýyor diye soruyor olabilirsiniz iþte size etkili on adým yöntemi on adýmda küstüðünüz sevgilinizi geri kazanmak mümkün. Tabi sevgili dediðim aklý baþýnda olacak. Bu yöntemler normal insanlar içindir. Rahatsýz tipler için deðil. 

 

****

 

Küstürdüðünüz Sevgiliniz Ýle Barýþmanýn Yöntemleri

 

Eski sevgiliyi tekrar kazanmanýn yollarý olarak iþe yarayan ve iþe yaramayan yollarý tecrübelerle sabit olarak sizin için alýntýlayýp derledim. Hangi yöntem iþe yarýyor diye soruyor olabilirsiniz iþte size etkili on adým yöntemi on adýmda küstüðünüz sevgilinizi geri kazanmak mümkün. Tabi sevgili dediðim aklý baþýnda olacak. Bu yöntemler normal insanlar içindir. Rahatsýz tipler için deðil. 

Geçmiþ geçmiþte kaldý anlayýþýna katýlmýyor, “ben onu çok seviyorum”“ onu mutlaka geri kazanmalýyým” “onu kendime mutlaka geri döndürmeliyim” diyorsanýz eski sevgiliyi geri kazanmanýn en etkili yolu nedir ne yapmam lazým kafanýz karýþýk ise size en etkili formüller aþaðýda…

Ayrýlýk sonrasý her þey bitmedi çünkü siz hala acý çekiyorsunuz, onu hala çok seviyor ve özlüyorsunuz, aþkýnýzdan ölüyorsunuz ve aslýnda onun için bittiyse de sizin için bu iliþki bitmedi mi diyorsunuz…

Öncelikle bu soruyu samimiyetle cevaplamanýz lazým. Ayrýlýðýnýzýn ardýndan çok uzun zaman geçti mi? “Hayýr aslýnda çok uzun zaman olmadý” diyorsanýz iþiniz kolay fakat çok uzun zaman geçti diyorsanýz maalesef bu yazacaklarým size çok fayda vermeyebilir. Aklýnýzdan geçen aslýnda senin için doðru olup gerçekten iþe yaramayan  “Hastayým ölüyorum senin için intihar ediyorum yetiþ!” gibi düþünceler varsa yine bildiðinizi okuyacaksan devam etmemelisiniz. Çünkü bu numaralar artýk bayatladý ve ayrýlan sevgililer için bunlar zaten bilinen yöntemler dizilerde uygulanýyor ve hiçbir iþe yaramýyor.

Kendiniz olun samimi bir yaklaþýmla bu iþin üstesinden gelebilirsiniz. Kabullenmek oturup beklemek deðildir. Kabullenmek bir geçiþ sürecidir. Bu süre zarfýnda neden niçin sorularýný ayný gün içerisinde deðil 1 hafta içerisine yayarak düþünmeniz gerekli.

Atacaðýnýz Adýmlarý sýralamaya geçmeden önce asla kapýsýna gidip yalvarmayýn. Takip etmeyin. Bulunduðu ortamlardan uzak durun hatta gözüne gözükmeyin biraz zamana býrakýn. Sizi görmeyi özlesin. Arkadaþ kalmayýn ve intikam almaya kalkýþmayýn. Eðer seviyor isen guru yapma. On adýmda eski sevgiliyi nasýl geri kazanabilirsiniz sýra ile ilerlemelisiniz:   

1- Önce bir düþün

Sevgiliniz sizden niçin ayrýldý? Buna sebep olarak neler söyledi? ayrýlma kararý öncesinde neler yaþadýnýz ve buna gerekçe olarak senin neler yapmýþ olduðun yani senden soðumasý mý? Senin ona nasýl davrandýðýn? Seni terk etmesinin sebebi bir baþkasý mý? Yoksa tek insan ile yetinmeyen cinsellik baðýmlýsý biri mi? En önemli sorular bunlar fakat biraz daha ince düþünürsen anlýk bir sinir mi sebep oldu ayrýlmanýza? Yoksa sevgisizlik mi?

Eðer ayrýlýk sebebi senin düzeltebileceðin bir durum ise ve senin gerçekten bir farkýndalýk oluþturup onu tekrar kazanman gerekecek bir durumsa okumaya devam et bu yazý senin içindir.

2- Hata sende ise hataný kabul et!

Ayrýlýk sonrasý sen mi barýþmak istiyorsun yoksa sevgilin mi barýþmak istiyor. Elbette ayrýlan kiþi sen isen ve sen bu ayrýlýktan piþman olup geri dönmek istiyorsan ayrýlýðýn nedeni sensin. Haklý olsan da haksýz olsan da sebebin ne olursa olsun hata olmasa bile hatalý olduðunu kabul et. Konuyla ilgili haklý olmadýðýný varsay ve haklý deðilsin çünkü sen terk ettin haklý olduðunu kanýtlamaya çalýþma. Þimdi bu durumda isen ona haksýzlýk ettiðini ve bu durumda sana ayrýldýðýndan dolayý veya ayrýlýk sonrasý senin söylediðin sözlerden dolayý kýrýldýðýný iyi anla ki ona yapacaðýn özür konuþmasýný bu konu çerçevesinde gerçekleþtirmen kolay olsun. Hatamý kabul ediyorum ben terk ettim onu seviyorum onu tekrar kazanmak istiyorum demek sadece hataný kabul etmek iþe yaramaz onu ikna edecek gerçek bir senaryo hazýrlaman gerekli. Bu senaryo gerçekçi olup sen samimi bir davranýþla tekrar ayrýlmayacaðýný ve onu tekrar üzmeyecek bu durumun tekrarlamayacaðýný da eski sevgiline inandýrman gerekli.

3- Kendini savunup, onu suçlama

Suçlanma psikolojisi her zaman karþýsýndakini suçlama eðilimi ile sonuçlanýr. Senin ondan ayrýlman onun suçlu olduðunu göstermez bu yüzden onu suçlama!

Barýþma seanslarý oluþtur ve bu seanslarda onunla iletiþim kurarken “Ama sen de…” “Senin yüzünden ….” “Senin bu … “ile baþlayan cümleler kurma. Neden çünkü bu durumda sen haklý olsan bile bu onun savunmaya geçmesine neden olmakla birlikte senin suçlanman ile sonuçlanacaktýr. Ne yaparsan yap kendini ön planda tut kendin hata yapmýþ gibi konuþ ve kendi olan veya olmayan olumsuz durum ve hatalarýn sanki seninmiþ gibi kendine odaklan. Onun bir hata olumsuz davranýþ varsa bile sen yapmýþ gibi seninmiþ gibi kendine al ve öyle konuþ onun kesinlikle sütten çýkmýþ ak kaþýk olarak düþün. Hâlbuki ayrýlýk durumlarýnda hatalar çift tarafta da bulunur. Ama sen kendini günah keçisi say. Kýzgýn ateþe su ile git kendini savunmaya ve haklý çýkartmaya çalýþan sevgilin her zaman öyle kalacaktýr bu yüzden onun savunma mekanizmalarýný hareke geçirme o savunmasýn sen kendini de savunma sadece kendini suçla kendin hata yaptýðýný kabullen. Eðer onun sana olan olumsuz bir davranýþý nedeniyle yanlýþ bir þey yaptýysan konuyu ve sende olan bir his ile yaptýðýn ayrýlýk kararýný “Sen böyle yaptýn da… ben de …” diyerek deðil “Ben böyle hissettiðim için …” diyerek anlatým üslubunu kullan.

4- Deðiþimin onda deðil kendinde olduðunu ona göster ve hissettir ona deðiþtiðini, deðiþebileceðini göster!

Ona direkt onun deðiþtiðini söyleme, kendin deðiþtiðini göster bunu öyle bir yap ki sadece bir anlýk deðil gerçek anlamda ve sonsuza kadar deðiþtiðini hissettir.

5- Zaman taný ve aðýrdan al

Þimdi kýrýlan kalbi tamir ediyorsun bu yüzden bir lamba gibi anýnda sana açýlýp seni aydýnlatmayacak. Bu yüzden bir anda her þey eskisi gibi olsun istiyorsan bunu unut. Hiçbir þey eskisi gibi olmaz ve sen bunu bekliyorsan bunun bu iliþkinin eskisi olmasýný bekleme ona biraz zaman ver bu ayrýlýðý fýrsata çevirmen sana yarar saðlayacaktýr. Bu yüzden yavaþtan ve aðýrdan eski sevgilinle tekrar flört etme giriþiminde bulun týpký ilk günlerde olduðu gibi ve aklýnda bulunsun seni hemen affetmesini bekleme. Yaptýklarýn gerekli tüm davranýþlardan sonra eðer seni affeder veya sana bir þans verir ise ona kesinlikle “Sen deðiþtin, eskiden böyle deðildin” gibi sözler sarf etme ve bu cümleler onu olumsuz bir psikoloji durumuna sokar sana þans verdi bu durumda senin davranýþýn eskiyi karýþtýrmak deðil yeni sayfa açarak bu þansý iyi deðerlendirmektir.

6- Destek al, onun yakýnlarý senin en önemli kaynaðýndýr onun arkadaþlarýndan destek al!

Onu yani eski sevgiliyi geri kazanmak için gerekli tüm destek senin onun yakýnlarýndan aldýðýn bilgilere baðlýdýr sevgilinin arkadaþlarý her koþulda senin onun hakkýnda alabileceðin en büyük bilgi kaynaklarýndýrlar. Neden çünkü sevgilin sana her þeyi anlatmaz sana anlatmadýðý duygularýný, isteklerini ve sorunlarýný yakýnlarýna anlatýr bu yüzden onun arkadaþlarý ile yakýnlýk kurman ve onlarla iyi vakitler geçirmen senin avantajýna olacaktýr onlarýn sana iyi demesi sana artý puan kazandýracaktýr. Bu arada onlarýn dilinden sevgilin hakkýnda her þeyi öðrenmiþ olacaksýn ve bu sayede eski sevgiliyi geri kazanmak içinde sevgilin hakkýnda gerekli adýmlarý onun arkadaþlarýndan aldýðýn bilgiler þekillendirecektir. Bu sana avantaj saðlayacaðý gibi eski sevgilini geri kazanmanýn da o kadar kolaylaþtýrmýþ olursun ve büyük bir ihtimal olarak onu yeniden elde etmen seni sevindirecektir.

Onun arkadaþlarý ile neler konuþmalýsýn? Öncelikle onlara ona ne kadar aþýk olduðunu ve o kadar çok piþman olduðunu canlý canlý anlatmalýsýn neden çünkü onarla bir güven vermen sana olumlu yönde yansýyacaktýr sen ikna edemezsin belki ama sevgilini en iyi ikna edebilecek kiþiler yakýnlarý ve arkadaþlarýdýr. Bu sayede hem gerekli bilgileri, sevgilinin senden tam olarak ne beklediðini onlardan öðrenebilir hem de sen ortalarda yokken senin hakkýnda iyi þeyler söylenmesini bu þekilde saðlayabilirsin. Harekete geç arkadaþlarý ile iliþkilerini güçlü tut ve onlara iyi bir intiba býrak. Eski sevgiliyi geri kazanmak adýna sevgili ile ilgili yazýlan romanlar oku kitaplar iliþkileri güçlendirmek adýna sana yardýmcý birer kaynaklardýr.

7- Ýyi bir görünüme sahip ol!

Ýyi ama çok iyi görün sevgilinin karþýsýna çýktýðýnda mutlaka çok iyi bir görünüme sahip olman gerekli! O sana baktýðýnda daðýlmýþ, bunalmýþ kendinde olmayan pespaye bir kiþi gibi görmesin. Her ne kadar sevgilinin sana acýyarak seninle tekrar olmasýný istiyor olsan da ona acýnacak bir dýþ görünüþ seni onun gözünde bitirir. seni gördüðünde eskisinden daha bakýmlý daha alýmlý biri görsün seni en güzel halinle görsün ki sana baktýðýnda eski aþkýný, eski sevgini hatýrlasýn eski sevgiliyi geri kazanmak için bu tavsiyelere mutlaka uyun.

8- Ona onu sevdiðini ve sevdiði kiþi olduðunu anýmsat!

Senin neyini seviyorsa ki sen daha iyi biliyorsun sende olup onun sevdiði o noktalara yoðunlaþ. O sizi seviyor ise sizde onu mutlaka seviyorsunuz. Seven kiþi sevdiði kiþideki özelliklere daha fazla özen gösterir beraber olmanýz gerektiði zamanlarda buna özen göster.

 9- Ara sýra onu hala sevdiðini ve özlediðini belirt!

Sanal iletiþimden çok sevgilinle mümkünse yüz yüze gelerek iletiþim kur. Bu iletiþimde ara sýra sýk olamamak sureti ile ona hala onu sevdiðini söyle önce ortamý yumuþat, hayatýnda neler olduðunu hayatýný nasýl devam ettiðini sor ve ardýndan onu hala ne kadar çok sevdiðini ve onu geri istediðini dile getir. Söylerken bunu tüm samimiyetinle ve kalbinle yap ondan sonra da sevgilinin yüzündeki ifadeye bak. Eðer yumuþama ve az da olsa minik bir gülümseme var ise yüzündeki ifadesinde bil ki bir ümit bir ýþýk var. Bu durumda hemen temasa gir elini tut ve onun gözlerinin içine göz bebeðine bakarak onun özelliklerinden neleri özledi isen onlarý özlediðini söyle ve sýrala.

10- Ona nasýl hissettiðini anlat!

Ona tam olarak neler hissettiðini anlatman sýrasýnda eðer senin konuþmalarýnda onu sevdiðini söylediðinde beklediðin tepki gelmedi ise konuþmayý biraz daha koyulaþtýr. Ama sakýn onu suçlama tamamen kendi duygularýn adýna kendine yoðunlaþ bu durumda seni dinlemiyor gibi gelse de söylediklerini daha sonra düþünecektir. Hiçbir zaman umudunu kaybetme.

Hediyenin zamaný var hemen hediye alayým deme!

Sorunun çözümü için hediye almak çözüm deðil. Ama sorunu çözdükten sonraki adýmda mutlaka gerekli bir pekiþtirici bir adýmdýr. Hediye almak hediye almak çözüm deðil nasýl ki aþk parayla satýn alýnmaz yüzükle veya evlilik teklifiyle de onu tekrar geri kazanamazsýn.

Son Olarak;

Yukarda anlatýlan tüm yollarý doðru uygulaman karþýlýðýnda eski sevgilin inatçý ve hiçbir koþulda geri adým atmadýysa son iki seçeneðin kalmýþtýr. Birincisi Onu unutmak, ikincisi ise kendini geri çekip onun sana gelmesini beklemek. Adýmlarý düzgün yaptýðýndan emin ol ki “Þunu yapsaydým belki birlikte olur muyduk” þüphesi içinde kalmayasýn. Ýçin rahat etsin ondan sonraki zaman zarfýnda zaten gerçekten beraber olmanýz gerekiyorsa iki taraf için birlikte olursunuz, eðer ikiniz içinde geçerli bir olumsuzluk badiresi halen devam ediyorsa artýk tam anlamýyla ayrýlmanýz ikinizin de yararýna olur.

Kesin bir ayrýlýk söz konusu deðilse, iþiniz kolaylaþýr. Bir özür dileme, romantik bir akþam yemeði düzenleme, en sevdiði þeyleri hazýrlayýp sunma, hediye alma, bir öpücük, bir gülüþ veya sýcak bir kucaklaþma sorunlarý çözmeye yeter. Siz siz olun sevgilinizi kýrmadan önce bir kez daha düþünün…

 

Murat AKKUÞ

28.04.2020, Iðdýr

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Mayýs 2020 22:08

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.