IÞÝD'in vahþet videolarýnýn perde arkasý

27 Aralýk 2016 05:59 / 1579 kez okundu!

 

 

Konuyla ilgili  Ekþi Sözlük’te “22 Aralýk 2016 Iþid’in 2 askerimizi þehit etmesi” baþlýðý altýnda yýllardýr Suriye’deki savaþý ve IÞÝD’in yayýnladýðý görüntüleri takip ettiðini, bunlarla ilgili  yazýlar kaleme aldýðýný hatta TV’lerde stratejik uzman adý altýnda konuþan kiþilerin yazýlarýný alýntýladýðýný belirten Anafor isimli kullanýcýnýn yazdýklarý þöyle:

“Bu video Biz Türkiye için ilk olabilir ama, IÞÝD gibi bir katliam örgütü için gayet sýradan, binlercesi çekilip 3 yýldýr sürekli yayýnlanan insanlýk dýþý katliamlardan herhangi biri. IÞÝD’in katliam videolarýný arayýp izlerseniz (ki internette binlercesi var) hepsinin benzer prodüksiyonlara sahne olduðunu görürsünüz. yani, bu katliam Suriye askerlerinden ýrak askerlerine, uluslararasý gazetecilerden kaçýrýlan diplomatlara kadar binlerce IÞÝD infazýndan sadece biri.

“IÞÝD’in eline düþen bir esir için hayat deðiþir. sadece bir esaret süreci yaþamaz. hakkýnda hemen ayaküstü bir mahkeme kurulup karar verilir. bu karar mahkeme gerçekleþtirmiþ ise, çoðunlukla idamdýr. ancak, bu idamlar hemen uygulanmaz. idam þekli belirli deðildir, ona sonradan karar verilir.

“Esir, hapsedilir. bu hapsi sýrasýnda, kendisine IÞÝD’in hayat tarzý empoze edilmeye baþlanýr. esir, önce zorla ve korkuyla Ýslami bir hayat tarzý sürmeye baþlar. namaz kýlmaya, namazlarý zamanýnda eda etmeye alýþýr. Hatta giderek dindar bir görüntü alarak, nafile namazlar dahi kýlmaya baþlar. Çünkü, ne kadar huþu içinde ibadetlerini yerine getirir, ne kadar samimi mümin olarak görülürse, o kadar iyi davranýþ görmeye baþlar.

Kurtulacaðýna inanýyor

“Bu dönem içinde, kendisine militanlarýn geneli hep çok kötü davranýr. ancak, bazý militanlar mahkuma iyi davranmaya, dostça nasihatler vermeye baþlarlar. Bir süre sonra, bu iyi davranan militanlarla aralarýnda arkadaþlýklar oluþur. Gülerler, sohbet ederler, hal hatýr konuþurlar ederler. Bu militanlar, esire: ‘Eðer iyi bir mümin olursa, iyi halinden dolayý serbest býrakabilirsin. Hatta eðer istersen sen de bizimle birlikte cihat edersin’ demeye baþlarlar. Mahkumda bu sayede bir kurtulma umudu yeþerir. Daha bir þevkle Ýslama ve IÞÝD kanunlarýna sarýlýr.

“Bu dönemde, esir askerin nasýl idam edileceði belirlenmiþtir. iþte; suda boðulma, yakma, havaya uçurma, kafa kesme vs vs…  Ýþte bu idam için provalar baþlar. kameralar kurulur, kýyafetler hazýrlanýr, çekim, kurgu vs hazýrlýklarýna giriþilir.

Esir, bunlarýn prova çekimleri olduðunu ve kendisini “kurgusu çok güzel” idama hazýrladýklarýný bilmez. Her zaman esire; aslýnda idam edilmeyeceði, fakat kendisini öldürmüþ gibi gösterecekleri, nihayetinde esaret hayatýnýn bitip onlarla beraber cihat edeceði anlatýlýr. Bu, kendisine dostça yaklaþan IÞÝD militanlarý da yine ayný dostlukla bu söylenenleri onaylar

“Esir, bu þekilde bazen onlarca prova çekimine gider. tankla ezilecek ise, onlarca kere tank birkaç santimetre yanýna kadar gelir, durur. Yakýlacak ise, ölmesine yaralanmasýna izin verilmeden ateþ söndürülür, kafasý kesilecekse býçak sadece boðaza dayanýr, o bildik infaz metinleri okunur, sonra tekrar hücresine geri gönderilir.

Defalarca prova yapýlýyor

“Bu provalar, bazen birkaç gün, bazen birkaç hafta arayla defalarca devam eder. sonunda, esir ölmeyeceðine ikna olur. Bu provalar hayatýnýn bir rutini haline dönüþür. bu þekilde idam cezasýndan kurtulduðunu söyleyen baþka militanlar gelir, ona sabretmesini söyler. kendisine yakýnlýk gösteren IÞÝD militanlarý ile dostluklar bile kurar. ona göre, yakýnda salýnacaktýr. Ya ülkesine geri dönecek, ya da IÞÝD ile cihada katýlacaktýr.

“Ancak, o provalardan birinin sonunda ateþin sönmeyeceðini, tankýn durmayacaðýný, suya batýrýlan kafesin dýþarý çýkarýlmayacaðýný, boðazýna dayanan býçaðýn kendisini kesmeye baþlayacaðýný düþünmez. Ve bir gün o çekim yarýda kesilmez, esir asker sürekli yaptýðý provalardan birinden yine döneceðini zannederken vahþice katledilir.

“Videolarda ölmek üzere olan askerlerin çok sakin olmasýnýn, bazen ölmek üzereyken kendisini çeken kameramana veya militanlara bakýp durmalarýný söylemesinin nedeni budur. Ama kimse durmaz. Sonra, yapýlan provalarýn da çekimleriyle beraber, bu katliam videosu montajlanýr. Çok profesyonel bir Hollywood yapýmý gibi servis edilir.”

Ýþin özeti þu: Askerlerimiz yakýlarak katledildi. Bu þekilde binlerce esir katledilerek videoya alýndý.

 

Murat AKKUÞ

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Aralýk 2016 19:13

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.