Emperyalist siyaset borsasý ve ülkem

13 Eylül 2011 17:14 / 2006 kez okundu!

 


Karman-çorman olmuþ bir coðrafya da, hýzlý büyüme ile þartlanmýþ bir milletin evladý ve eziklik psikolojisine inat, kabuðunu yýrtan bir ulusun ahfadý olarak ne çok saldýrý ve eleþtiri aldýðýmýz bir yana, bunun iki misli kadar iç eleþtiri ile karþý karþýyayýz. Yapýlan her þey veya atýlan her adým bir iki yüzlülük psikolojisi ile siyaset malzemesi yapýlýyor.

Bir taraftan da iç eleþtiri odaklarý güçlü bir devletin maðrur olmasý gereken vatandaþlarýný maðdur ederken, gerçekten maðdur olan ORTA DOÐU halklarý TÜRK halklarýna gözünü dikmiþ bakýyor. Bakýn ilginç bir mesele olarak yazarçizer takýmýna… bir ironi bir alegori meselesi olarak sýnýrlarýn içine devamlý küçük devlet-aciz millet pompasý yapýlmakta ve böylece bir zamanlar fiilen önemsiz olduðu halde bir haltmýþ gibi yutturulan düþüncelerinin çürümesi önlenmektedir. Hâlbuki devir ve söylem açýsýndan artýk BÝR BÝLEN kavramý iflas etmiþ, yerine ise bilen kavramýnýn iflasýndan dolayý BÝLÝNEN kavramýnýn yerleþtiði bir yüzyýl yerleþmeye baþlamýþtýr. Toplum mühendisliðinin ve formülasyon tekniðinin sosyoloji ilmi yerini yeniden muhakeme ve kýyasa býrakmaya baþlamýþtýr ki, en azýndan DOÐU alemi BATI karþýsýnda bu sistematiði kurgulamaya baþlamýþtýr.

Þimdi hadi bir muhakeme yapalým ve sonuçlarý deðerlendirelim. Bir TÜRK MÝLLÝYETÇÝSÝ olarak yapacaðým muhakemede güçlü devlet imajý ve bunun için harcanacak her çabada kalemimi sevinçle oynatmak benim için elzemdir. Çünkü bilirim ki, güçlü bir devletin iç meseleleri yýkýcý ve acý verici olamaz, bilirim ki, dýþ dünya da çekinilen bir güç isen seninle iç dinamiklerde ayrým yerine birlik tercih edilecektir. Þimdi hal böyle iken bir bakýyoruz hala daha siyaset arenamýz, ‘’Edirne’den Van’a kadar benim güzel bir yurdum var, vermem bir karýþ-almam bir karýþ’’ ideolojistlerinin tahakkümünde seyrediyor. Diðer yandan fütursuzlaþan ve milli sýnýrlarý hallaç pamuðu gibi yýrtýp atan, emperyalist ve federatif güçler bizimde sýnýrlarýmýza çeþitli vesileler ile ulaþýyor. Fakat bizim buz daðýnýn görünen yüzü üzerine siyaset üreten ve bilmeden kompradorumsu görüntü veren siyasetçilerimiz ise, bu emperyalistlerin bizim baþýmýza bela ettiði vesileler ile uðraþmanýn gerekliliðini haykýrýrken, büyük devlet olma yolunda atýlan adýmlarý ve baþýmýza vesile bela edenlerin uluslararasý politikalarýný yerle bir eden dýþiþleri eksenini eleþtiriyor.

Arkadaþ bugün saðýr sultan bile bilir ki, emperyal piyasanýn borsasý Ýsrail, iþvereni Amerika, yatýrýmcýsý da Avrupa’dýr. Kendileri dýþýnda oluþan yeni bir emperyal borsa giriþiminin sonucu ise ‘’Casus Belli’’ yani savaþ nedenidir. Þimdi þurasý da bir hakikattir, böyle bir emperyal borsa kapýsýnda tahvilleri deðersizleþen Türkiye Cumhuriyeti, açýk bir kooperasyon sistemine yönelmiþtir. Bu kooperasyonun giriþ kapýsýný ise ORTADOÐU üzerine inþa etmeye baþlamýþtýr. Gerçi bu kooperasyon giriþiminin bir baþka türlüsünü ise ÜLKÜCÜLER defalarca dile getirmeye çalýþmýþ fakat BAÞBUÐ’larýnýn vefatý ile birlikte yaþadýklarý, kimliksizleþme sonucu TURAN ideali konusunda yaþadýklarý gamsýzlýk sonucu bu temel ORTA ASYA üzerinde deðil ORTA DOÐU üzerinde yükselmeye baþlamýþtýr.

Pekala, bu mesele de tespit ettiðim, Hükümetin attýðý adým, yanlýþ bir adým mýdýr? Hayýr deðildir… Fakat unutulmamasý gereken de bir hadise olduðu mutlaktýr. Bu hadise ise emperyal borsaya karþý yapýlan baþkaldýrý ve onunla mücadele envanteri sadece, ekonomik ve siyasal bir hadise deðildir. Temelini ANTROPOLOJÝDEN ve KÜLTÜRDEN alan bir hadise olmalýdýr ve bunun için TARÝH haritalarýný tekrar gözden geçirenler bu uðurda sonuca ulaþacaklardýr. Yani sadece Orta Doðu üzerinde inþa edilmiþ bir ayak yerine, Orta Asya ve Balkanlar'a da yerleþtirilen kooperasyon ayaklarý, güçlü devletimizin merkezi bedenini güçlendirecek ve böylece yukarýda tahlil ettiðim borsanýn karþýsýnda, sebebini ve gayesini tarihten alan yeni bir kültürel birlik yükselecektir. Yukarýda da ifade ettiðim gibi HALKLARI birleþtiren bir devletin, iç dinamiklerde ayrýlýðý arzulayan terör faaliyetlerine de maruz kalmayacaðý veya etkisinin azalacaðý da aþikardýr. Bu sebep ile güçlü devlet yolunda atýlan her adýma milli birlik ve adalet adýna her zaman daha fazla ihtiyaç duyulmaktadýr. Ama bu mesele sadece ideolojikleþen manada bir Ortadoðu parantezi olarak kalýrsa, Orta Asya ve Balkanlar'a yönelik uygulamalar gerçekleþmez ise, biliniz ki, hükümetin þu anda baþarýsý olarak gerçekleþen hadise, gelecekte baþarýsýzlýðý olacak ve bunun faturasýný ise aziz TÜRK milleti ödeyecektir.


Mehmet Fatih DOÐRUCAN

13.09.2011

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.