İzmirizmir.net, Rosemary; Adalet ve Hürriyet

21 Mart 2010 21:16 / 1547 kez okundu!

 


Geniş bir aile oluşturmuşlar İzmirizmir net sitesinin sakinleri ile. 16 Mart 2010'da da Rosemary Brasserie'de 3. yaş gününü kutladılar. Aman efendim, bir an kendimi İtalya’da veya İstanbul’da lüks bir restoranda sandım.

***

Aslında 3 kardeş İzmirizmir.net in temellerini atmış üç yıl önce:

buram buram idealizm kokan ağabey İlhami,

bir aile ve İzmir starı olan yayıncı ve yazar; yetenekli ve güzel Pervin

ve gene güzel ama daha sakin ve çalışkan kontes Hürriyet Mısırlıoğlu.

Geniş bir aile oluşturmuşlar İzmirizmir net sitesinin sakinleri ile. 16 Mart 2010'da da Rosemary Brasserie'de 3. yaş gününü kutladılar. Aman efendim, bir an kendimi İtalya’da veya İstanbul’da lüks bir restoranda sandım.

Lokantanın sahibi Piyale Bey ve restoranın zarif müdürü Aytül hanım, BuyMore muydu Buy Best mi idi bir yeni teknik gereç satan Balçova’daki AVM nin 2. katında kusursuz bir hizmet ile enfes yemekler sundular. Volkan Piyale ile soy ismi benzerliği olan Piyale makarnalarının kurucusu rahmetli Tahsin Piyale'yi andık. Gıda sektöründe Piyale ismi tabi ki iz bırakmış bir marka. İki şikayetim vardı Rosemary Rotisseri brasserie vs hakkında; biri sıcak bir ortamı olmayan bir AVM içinde olması, ikincisi de ismi. Piyale’nin yeri veya basitçe Biberiye diye bir orijinal bir mekan açacak kadar teknik birikimleri de var Piyale ailesinin ve yer olarak ta mesela Urla’da eski bir zeytinyağı fabrikası daha iyi olmaz mı? Neyse bu fikirlere yakınsa kendileri de, ilerde arayış içinde olurlar umalım.

Şimdilik yerli yabancı misafirinizi gönül rahatlığıyla davet edebileceğiniz bir mekan olarak bir kenara not etmekte fayda var, bir AVM içinde de olsa.

Biz gelelim İzmirizmir.net’e. Adalet ve Hürriyet, İlhami Bey’in anlatımına göre ikiz doğmuşlar ve Adalet ölmüş. Hürriyet de Hürkuş adı ile İzmirizmir.net'in zincirkemiği olmuş. Adalet'in ölmesi ve Hürriyet'in yaşaması bugünlerimize de bir simge gibi yakışıyor esasında. Adalette hazır yeni bir arayış içinde iken, uzlaşma kültürü ve tekniklerini de Adaletin içine işlemekte fayda var. Adalet sadece hukukçulara bırakılmayacak kadar önemli- nasıl savunma sadece askerlere veya sağlık sadece hekimlere bırakılmayacak kadar önemli ise. Hürriyet konusunda ise Türkiye tüm çatışma ve çekişmelere rağmen kabuk değiştiriyor ve vatandaşın Hürriyet'i olarak da, gazete olarak da, izmirizmir.net'te Hürkuş olarak da Hürriyet dimdik ayakta.

İzmirizmir.net'ten iki dileğim var: Biri bugüne kadar gösterdiği sebatla başarılı yoluna devam etmesi ve ikincisi de İzmir haberlerine de daha fazla ve yoğun yer vermesi. Örneğin Adnan Menderes Havalimanında çarpık tabelalaşmayı değiştirebilecek gücü var artık ve veya İzmir’e İzmir bisikletliler derneği ile birlikte daha fazla bisiklet yolu yapılmasına baskı grubu oluşturacak kadar. Tekrar tekrar bu ve benzeri yerel konuları gündemde tutar İzmirizmir.net umarım.


Mahmut Tolon
17.03.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.