TÜRKÝYE-KATAR TRENÝ; ADALET, BARIÞ VE ÝÞBÝRLÝÐÝ ÝÇÝN YOLA ÇIKTI

28 Kasým 2020 09:34 / 4820 kez okundu!

 

 

"Geleceðin dünyasýnda Türkiye-Katar-Malezya üçgeninin; tüm dünyada, Þimdiye dek Londra merkezli sermayenin ekmeðini yediði Ýslami finans, Ýslami FinTech, Ýslami sigorta alanlarýnda nasýl önemli bir güç oluþturacaðýný; bunun temellerinin Ýstanbul Finans Merkezi ile -her iki anlamýnda- þimdiden nasýl atýldýðýný görmek istemeyenlere zorla bunu anlatamazsýnýz."

 

****

 

 

TÜRKÝYE-KATAR TRENÝ; ADALET, BARIÞ VE ÝÞBÝRLÝÐÝ ÝÇÝN YOLA ÇIKTI

 

Osmanlý’dan ayrýlmamak için epeyi çabaladýktan sonra, en son ayrýlan; Cumhuriyet döneminde de -özellikle son 20 yýlda- Türkiye’ye hep en yakýn duran Arap ülkesidir Katar.

Arap ülkelerini ýrkçý bir anlayýþla suçlayanlar; petrodolarlarýný ABD ve Ýngiltere’de deðerlendirdiklerinde önce bunu doðal karþýladýðý için umursamayan, sonra da “dolarlarýný bize getirmez bu Araplar” diyerek aþaðýlayanlar, Katar’ý ve ülkemize olan yatýrýmlarýný ýsrarla sürdürmesini anlayamaz.

Paralarýný Türkiye’ye yönlendirdikleri zaman “aman yeþil sermaye bizi yutacak” paranoyasýna sarýlanlar; “Bütün Türkiye’yi Katar’a satýyorlar” yalanýný aþaðýlýk biçimde durmadan ýsýtanlar;

Çok geride kalmýþ sosyalizan gözlükle dünyaya baktýðý için kapitalist sermaye akýþýný anlamaktan uzak olanlar; daha da acýklýsý aslýnda liberal yaklaþýmlara sahip olduklarý halde, sadece RTE’ye ya da Ak Parti’ye olan düþmanlýklarý, hýnçlarý nedeniyle gerçeði saptýranlar bu yatýrýmýn deðerini anlamaktan zaten uzaklar.

Geleceðin dünyasýnda Türkiye-Katar-Malezya üçgeninin; tüm dünyada, Þimdiye dek Londra merkezli sermayenin ekmeðini yediði Ýslami finans, Ýslami FinTech, Ýslami sigorta alanlarýnda nasýl önemli bir güç oluþturacaðýný; bunun temellerinin Ýstanbul Finans Merkezi ile -her iki anlamýnda- þimdiden nasýl atýldýðýný görmek istemeyenlere de zorla bunu anlatamazsýnýz.

Onlar için ölçü RTE ve Ak Parti karþýtlýðýdýr. Bu yüzden de RTE ve Ak Parti yararýna olacaðý varsayýlan her giriþim -aslýnda doðru bile olsa, aslýnda Türkiye için çok iyi bile olsa- kabul edilemezdir, eleþtirilmelidir, hatta yerden yere vurulmalýdýr çünkü onlar #KategorikMuhalif tutumun bataklýðýna saplanmýþlardýr, çoðunun çýkmak için çabasý da yoktur. 

Üstelik bu kiþilerin tarih bilinci de zayýf olduðundan onlarca yýldýr olup bitenleri akýlcý bir yorumla tarih süzgecinden de geçiremezler, geçirenlere de ateþ püskürürler. Bu yüzden de hayatýn, zamanýn ruhunun akýþýna ters bir yolda anlamsýz ve umutsuzca debelenirler. 

Onlar zaten uzun zamandýr umutsuzlar. Bu gamlý baykuþluklarýný kaðýttan politik külahlara sarýp bedava daðýtmalarýna raðmen artýk alan da gittikçe azalýyor.

Özetle, kendisini Suudi Arabistan, BAE ve Mýsýr’ýn haksýz, hukuksuz darbe/iþgal giriþiminden, ambargodan kurtaran Türkiye’ye karþý gönül borcunu, kendisi ve Türkiye için akýlcý biçimde ödemesini de iyi anladýðýmýz bir ülkedir Katar.

Anlamayanlar, anlamamak için çabalayanlar, anlamýþ ama baþkasýnýn anlamamasý için sahte algýlar üretenler; gözü RTE ve Ak Parti düþmanlýðýndan baþka bir þey görmeyenler; Avrupa Merkezci, Ýslamofobik, batý hayraný köksüzler; üzülmeye, kahrolmaya devam edecekler.

Türkiye-Katar treni çoktan yola çýktý. Yeni katýlan vagonlarla adalet ve barýþ treni olarak her gün biraz daha güçlenerek ilerliyor. Üstelik bu adalet ve barýþ treni en zor yollarýn en zor duraklarýnda piþti:

1. Suriye'nin bir çok bölgesinde korkunç bir terör altýnda yaþamaya zorlanan insanlar; Türkiye'nin devreye girmesiyle, nispeten adalet ve barýþ içinde yaþama þansýna kavuþtu; 

2. Ýç savaþa zorlanmýþ Libya'yý darbeci bir zorbaya teslim etmek isteyen Fransa, Mýsýr, BAE'nin emellerini kursaklarýnda býrakan Türkiye sayesinde bugün Libya, adalet ve barýþýn ülkesinde kalýcý olmasý için güçlü biçimde görüþmeler yapýyor; 

3. Yirmiyedi yýldýr, 'büyükler'in denetiminde, alçakça bir iþgal altýnda yaþamaya zorlanan Azerbaycan, Türkiye'nin saðlam desteðiyle topraklarýný geri aldý. Adalet ve barýþ treni Nahçývan ile Azerbaycan'ý, Türkiye ile Türk dünyasýný birleþtirmeye hazýrlanýyor; 

4. Kýbrýs'ýn en adaletli garantörü olan Türkiye, faþist Samson darbesini engelleyerek geçmiþ tüm katliamlara son verdi ve 46 yýldýr adada ölümler olmadan, barýþ içinde yanyana yaþanmasýný saðladý; 

5. Katar'ýn, Haziran 2020'de S. Arabistan, BAE ve Mýsýr tarafýndan adil olmayan biçimde iþgal edilmesini amaçlayan darbeci ambargo giriþimi Türkiye tarafýndan boþa çýkarýldý. 

6. Türkiye, dünyanýn kaderine terk ettiði Somali'yi her yönden ayaða kaldýrdý. O dünya ki þimdi "Somali'nin Türkçe konuþan bir ordusu var artýk" diye endiþe içinde.

Türkiye-Katar yakýnlaþmasýna saldýranlarýn asýl derdini Lübnan Medyasý (Aliwaa) güzel dile getirmiþ:

"Türkiye ve Katar, söylem ve iþbirlikleri ile; Batý'nýn dikte etmek istediði düzene ve Ýslamafobik politikalarýna meydan okuyor! Ýslam dünyasý bu yaklaþýmý örnek almalý..."

Türkiye-Katar Adalet ve Barýþ treni iþte bu duraklardan geçerek geliyor. Lübnan'ýn gördüðünü giderek tüm dünya görecek.

Biz yine de "Tren gelir hoþ gelir" diyenlerden olalým çünkü bu kez vagonlarý bir bir doluyor ;-)

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.