Zaman yönetimi gurularý sahnede! Acele iþe ‘Oðlak’ karýþýr, ona göre…

28 Aralýk 2010 13:21 / 5582 kez okundu!

 


Yýlýn en uzun gecesinin hemen ardýndan, yýlýn sözde en soðuk (!) sayýlabilecek günlerinde (Gerçi bu hafta sonu yalancý bahar sona erip sýcaklýklar mevsim normallerine dönecekmiþ) ve erken kararan havalar nedeniyle kendimizi çok da iyi hissetmediðimiz kýsacýk günlerin baþlangýcýnda inatçý dað keçileri dünyaya gelmeye baþladý…

Yani Zodyak'taki adý ile söylersek; OÐLAK burcu yaþam sahnesinde yerini aldý.

Sonbaharýn ardýndan doða kýþ uykusuna geçerken, bizim kararlý ve disiplinli keçilerimiz uyanýyor.

Öyleyse… Merhaba sevgili "Sebatkar Keçi!", aramýza Hoþ Geldin!

Seni keçi seniii! Sen var ya sen, bu sebat ve ihtirasla ilerleyebileceðin, ulaþabileceðin, týrmanabileceðin en yüksek tepelerde, yeþil otlarýn olduðunu varsayabildiðin her yerde karþýmýza çýkabilirsin.

Her ne kadar ilk bakýþta dikkatleri üzerine çekmesen de, herhangi bir yarýþý baþkalarýnýn kazanma þansý yüksek gibi görünse de, senin olduðun yerde maalesef herkesin þansý oldukça düþük. Çünkü, sen her zaman kazanýrsýn! Senin gibi azimle o kayadan bu kayaya sýçrayan bir keçiye ne bizler ne de avcýlar yetiþemeyiz. Ýpi hep sen göðüslersin.

Seninle savaþmak yerine, senin planlý, disiplinli ve sabýrlý olmak konusundaki öðretilerine kulak vermek hatta senin yaptýklarýný taklit etmek - maalesef! - daha faideli bir durum anlayacaðýn!

Zodyak'ýn son burçlarýný bir çýrpýda tanýmak, kendilerinden önce gelen burçlarýn özelliklerini ve enerjilerini de taþýdýklarý için oldukça güçleþiyor. Örneðin bir Balýk'ý oldum olasý ilk karþýlaþmada tahmin edememiþimdir, kendinden önceki tüm burçlarýn özelliklerinden bir parça taþýdýðýndan olsa gerek. Aradan biraz zaman geçmesi gerekebilir tanýyabilmem için. Kova, zaman zaman çýlgýnlýðý ve arkadaþ delisi olmasý ile kendini ele verebiliyor. Ama ben seni Sevgili Oðlak, çoðunlukla tanýyýveriyorum. Nasýl mý?

Sen, yüzünde o her dem taþýdýðýn ciddi havayla kendini ele veriyorsun adeta... Hatta bu ciddi havaya biraz melankoli biraz da hýrçýnlýk tozu eklemekte fayda var. Gerçi bu halinle çoðu zaman ilk karþýlaþtýðýn insanlarý rahatsýz edebiliyorsun. Seni kabullenebilmek için, seni ve gezegenin Satürn'ü bir parça tanýmak þart!

ACELE ÝÞE ÞEYTAN, AY PARDON!.. OÐLAK KARIÞIR

Senin Tarot'taki kartýn Þeytan. Kulaða pek sevimli gelmiyor, hatta insaný biraz da ürkütüyor ama bunun mutlaka iyi bir nedeni olmalý.

Öyle ya, Kova'lara çýlgýn, tuhaf, Balýk'lara sulu gözlü, çýkarcý ve deli deyince garip gelmiyor da seni þeytan ile iliþkilendirince mi garip oluyor? Gahl Sasson'a göre,

"Oðlak'ýn þeytan ile olan baðlantýsý korku aracýlýðýyla kurulmuþtur. Korku, Oðlak tarafýndan yönetiliyor çünkü Oðlak hayatta kalmanýn burcu. Korkularýmýzýn kölesi olduðumuz zaman, güçlerimizi kaybedip, potansiyelimizi sonuna kadar kullanamýyoruz. Ancak, hedeflerimize ulaþmak için biraz ihtiyata ve biraz da endiþeye ya da korkuya ihtiyacýmýz var. Ýþte, Oðlak'ýn sorumluluðu ve ihtiyatlý olmasý onun hayatta kalmasýný ve baþarýlý olmasýný saðlýyor.

Batý geleneklerinde, Þeytan'ýn þekli, bir toplum olarak bizlerin en korktuðu þekle bürünmüþtür. Þeytan için kullandýðýmýz imge bir keçiden yapýlmýþtýr, bu ilginç bir durumdur, zira keçi Oðlak'ýn sembolüdür. Keçi aslýnda çok iyi bir müzisyen ve gayet iyi bir adam olan Yunan Tanrýsý Pan ile baðlantýlýdýr. Bedenin alt tarafý bir keçi iken (keçi týrnaklarý ve kuyruk) üst tarafý bir insandý. Hýristiyanlaþmýþ Batý medeniyetine karþý iþlediði tek suç aþýrý aktif olan cinsel dürtüleriydi. Batýlýlarýn kolektif cinsellik korkusuna tanrý Pan neden olmuþtur ve bu korku yavaþ yavaþ Þeytan'a dönüþtürülmüþtür. Ýngilizce'de panik kelimesi (panic), panik ataktaki gibi, pan kelimesinden türemiþtir."

Öylesine sabýrlýsýn ki hiç acele etmeden, panik yapmadan yýlýn en uzun gecesinin ardýndan sahne alýyorsun. Adeta doðuþtan "zaman yönetimi gurusu" gibisin. Zamaný bilgece kullanarak baþarýya ulaþýyorsun.

Tamam, sebatkar, hýrslý, iþ odaklý, disiplinli, sorumluluk sahibi, güvenilir ve olgunsun da fýrsatçý, aþýrý faydacý ve amaçlarýna ulaþmak için baþkalarýný çiðnemen de kulaða hoþ gelmiyor "alaycý" çocuk.

Alaycý demiþken... mizahýn Oðlak tarafýndan yönetildiðini kaç kiþi biliyor acaba? Korkunun tek çaresi korkularýmýzla dalga geçebilmek olmasýn sakýn? Bir þeylerden korktuðum zaman, hele bir de o sýrada yalnýzsam, "komik" olma kýzým diyerek dalga geçerim kendi kendimle ve bu bana çok iyi gelir. Gülmek, kahkaha atmak þeytanlarý kaçýrýyor belki de...

Sevgili aþýrý þüpheci ve karamsar Oðlakcým, hayata ve insanlara biraz daha güven duyman ve þu aþýrý endiþeli halinden azýcýk kurtulman gerekiyor. Bu olumsuz duygular senin melankolik melankolik dolaþmana hatta çok sýk olarak depresyona girmene neden oluyor.

Oðlak peþinde koþan varsa baþtan söyleyeyim; sana güven duyabilmesi için, ona karþý öncelikle çok þefkatli olmalýsýn. Bu dað keçisinin diðer burçlara göre daha fazla ve þiddetle duyguya ihtiyacý var çünkü. Yoksa depresyon, ona göre...

Saðlýklý olabilmek için açýk havada, gün ýþýðýnda atlayýp zýplamalýsýn. Sýk sýk maðarandan, karanlýk, kuytu köþelerden çýkmalýsýn. Gölgelerin gücü adýna hemen dýþarýya koþ!!!!!!!!!

Hayat yalnýzca çalýþmak, çalýþmak, çalýþmak ve yine çalýþmak deðil "iþ odaklý" kardeþim! Kasma kendini bu kadar, rahat ol... Bu hýrsýnla baþarýlý olacaksýn sen zaten...

Bu arada merak etme, arka plandaymýþ gibi dursan da "patron" sensin!

Ayaklarýný sýmsýký topraða basýyorsun vallahi.

Doðum günün kutlu olsun!

Sevgilerimle,


Hürkuþ

28.12.2010


***

Günlük doðum günü yorumlarý için týklayýn





 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
29 Aralýk 2010 01:01

s.çelikbilek

güzel ve doðru tanýmlanmiþ oðlak olarak teþekkürler hürküþ diline saðlýk bizi birkez daha farkettirdin kendimize evet biz buyuz...ne yapalým.cývýl cývýl yazýn için bir kere daha teþekkürler.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.