Neden inandýrýcýlýðýnýz yok? - Güldalý COÞKUN

19 Þubat 2018 18:33 / 1340 kez okundu!

 

 

Solcularýn olaylarý romantize etmeleri, slogan ve söylemleri, oldu bitti bana çocukça gelmiþtir. Ayaklarý yere basmayan, her þeyi bilir havalarýna raðmen gerçeklikten kopmuþ bir yýðýn insanýn salvolarý veya boþa kürek çekmeleri gibi.

Din gibi tartýþmasýz inanmýþlar, kendi yarattýklarý heyulaya! Aðabeyler, “devrim, sýnýf mücadelesi, halklarýn kardeþliði, hak, adalet, eþitlik…” gibi duyunca kimsenin itiraz edemeyeceði sözcükler, kavramlar ve ifadeleri kullanýrken, ýssýz bir adada ufka bakýp bir geminin yanaþmasýný bekliyorlar sanki! Çok fotojeniksiniz Allah için!

E güzel de biz yýllarca CHP’den de hiç kötü ifadeler duymadýk. “Özgürlük, laiklik, çaðdaþlýk, demokrasi…” Nesi var bunlarýn; kötü mü!

Peki, siyasette söylem ve ifadeler önemli bir araçsa, duyunca da “pek güzel” diyorsak, neden halkta somut karþýlýðý yok!

“Emeðin sömürülmesine karþýyýz!” Neden iþçiler bu ifadeden sonra çok harfli sol partilerin yanýnda yer almýyor! Neden, ‘sizi kimse istemiyor” aðabeyler!

Siz hiç bunu düþünmez misiniz? Sorun nerede?

Neden inandýrýcýlýðýnýz yok?

Geçenlerde “Savaþa karþýyýz!” bildirileri dolaþýyordu ortalarda. Bu bile itibar görmedi halkta; neden acaba! Dahasý mý var; savaþ kötüdür ve siz karþýsýnýz! Gel gör ki; kimse týnmadýðý gibi alay konusu oldunuz sosyal medyada!

Bir þey var! Etkinizi çarpan bir sýfýr sanki.. Hop yutuveriyor sizi!

Haþmet Babaoðlu, okuyunca çok güldüðüm bir benzetme yapmýþ sizler için.

Güzellik yarýþmalarýnda "dünya için barýþ" isteyen þapþal kýzlar!

Sahiden aynen böyle göründüðünüzün farkýnda deðil misiniz?

Çýkýn diyor Haþmet Bey, çýkýn artýk þu hipnozdan!

Diyor da kim takar ki; siz her þeyin doðrusunu bilirsiniz!

Artýk, laftan ibaret söylemlerinizin kendi içinizde bile inandýrýcýlýðý yok. Fakat, öyle bir ideolojik körlük içindesiniz ki, ortaya koyacak bir þey de olmayýnca, inadýna bu tutumu sürdürüyorsunuz.

Bak þimdi! “Ýnadýna!” deyince, bu sözcük de sizde çok revaçtadýr. Sol yumruk havada; “Ýnadýna……”

Çoðunuz da okumuþ etmiþ insanlarsýnýz da bir þey var sizde de vallahi ben çözemedim.

Koca koca insanlarsýnýz. Gençleri, bilimsel çalýþmalara yönlendirmek, düþünmeye ve araþtýrmaya sevk etmek çok daha ilkeli bir duruþ deðil mi?Üniversitelerde, çoçuklarýn kafasýný boþ iþlerle meþgul edip, delikanlýlýk dönemlerini istismar ederken, ortaya somut olarak koydunuz ne var; hiç…

Yýllar önce, “Çorba nasýl kaynayacak çorba!” diyen amcaya, mahallenin solcu gençleri, “Hele devrim olsun… Emek, özgürlük, sýnýf… bikbik…” deyince; beðendiðim oðlanýn tüm karizmasý gözümde yerle bir olmuþtu.

Aðzým açýk dinlediðim günlerime acýmýyorum caným!  Yoksa, fasarya olduðunuzu nasýl anlardým. Tabi, baþka nedenler de vardý bana tuhaf gelmenizin.  Bir gruba ait olmak, bireysel özgürlüðümü týrpanlýyorsa ki, öyleydiniz, kaçarým hemen! Siz de bir çeþit dini cemaat gibisiniz aslýnda.

En komiði de parayý çok sever, iyi muhitler, lüks araba ve marka giysilerle komünist takýlmanýz olur. Ha bunlarý sevmeniz deðil mesele, hani düzeni ve dünyayý deðiþtirmek istiyorsunuz ya; iþte fýrsat size, buradan, kendinizden baþlayýnýz.

Ne demiþ AldousHuxley:

Bir insanýn yaþadýðý evrende yapabileceði ve düzeltebileceði tek þey kendini deðiþtirmesidir. Ýnsanýn gücü her þeye yetmez ama kendini deðiþtirmeye her zaman gücü yeter. Kendini deðiþtirebilen bir insan ise her þeyi deðiþtirebilir. Ýnsanýn tüm evrende kesin olarak düzeltebileceði tek bir þey vardýr. Kendisi...”

Hipnozda mýsýnýz bilmem ama uykuda olduðunuz kesin!

 

Güldalý COÞKUN

18.02.2018

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Þubat 2018 22:00

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.