Harikalar Diyarý

24 Haziran 2013 17:16 / 2805 kez okundu!

 


Bir ülke düþünün;

Hayvan hastanesi açýlýþýnda kurban kesilsin.

Milletvekillerinden oluþan Meclisspor futbol takýmý, kimsesiz çocuklarla oynadýðý maçý 3-2 kazanýp, kimsesiz çocuklarý aðlatsýn.

Hükümet söylemlerine göre, kelime anlamlarý Dil Kurumu'nca bir gecede deðiþtirilsin.

Ülkenin bir yerlerinde kýz çocuklarý, ailenin namusunu kurtarmak(!) için yine aile kararýyla diri diri topraða gömülsünler.


Bir adalet sistemi düþünün;

Hakime küfredince 17 sene, hakime tecavüz edince 3 sene ceza alýrken, 'O'nun da rýzasý vardý' deyince hakim nikahýna alýnsýn.

Biriken ceza dosyalarý zamanýnda bitirilemediði için, insanlarý domuz baðýyla öldüren fanatikler, yanlýþlýkla(!) bir gecede tahliye edilsin.

26 kiþi tarafýndan tecavüz edilen 13 yaþýndaki kýz çocuðu için 'rýzasý vardýr' kararý verilsin ve sanýklar iyi halden tahliye edilsin.


Bir kolluk kuvveti düþünün;

Vatandaþlarý anayasal protesto hakkýný kullanýrken, onlarý daðýtmak için üzerlerine 'Allah, Allah' nidalarýyla koþsunlar ve savaþta bile yapýlmayacak þekilde revirlere gaz bombasý atsýnlar.

Ülkenin avukatlarý, Avrupa'nýn en büyük adalet sarayýnda dövülerek gözaltýna alýnmalarýna karþý çýkarken, avukatlara 'kanunlarý senden mi öðreneceðim?' desinler.

Meydanda toplanmýþ halký daðýtmak için 'burasý halka açýk bir alan, daðýlýn' anonsu yapsýnlar.

Ýnsanlarý, hiç bir kanuna aykýrý olmadýðý halde sadece ayakta durduklarý için gözaltýna alsýnlar.


Bir politika dünyasý düþünün;

Ülkenin ana muhalefet lideri, protestolar karþýsýnda suskun kalarak, iþleri batýrmamýþ yani hayatýnýn en iyi muhalefetini yapmýþ olsun.

Ülkede seçmenlerin bir kýsmý birbirlerini sadece politik görüþlerinden ötürü 'dinsiz, vatan haini' ya da 'cahil,satýlýk' olarak damgalasýn.

Bazý seçmenler, kendi destekleri partinin yarattýðý þiddet sonucunda sokaklarda insanlar öldürülürken, vicdanlarýný askýya asarak, en büyük dertlerinin yanan otobüsler ya da kýrýlan fýskiyeler olduðunu söylesinler.


Bir medya düþünün,

Ülke tarihinin en büyük protestolarýndan biri yaþanýrken, günlerce sadece belgesel göstersin.

Dünyanýn en hareketli politik gündemlerinden birine sahip ülke televizyonlarýnda artýk neredeyse hiç bir politik tartýþma programý kalmamýþ olsun.

Baþbakan'a soru sorarken, ayan beyan titreyen gazeteciler olsun.

Haber yaptýðý için, medyanýn 65 üyesi cezaevinde tutuklu bulunsun ve dünya rekoru kýrýlsýn. Yine ayný medya buna raðmen 'ileri demokrasi' haberleri yapmaya devam etsin.


Bir hükümet düþünün;

Ulaþtýrma Bakanlýðý, hýzlý tren seferi adý altýnda raylarý ve lokomotifleri deðiþtirmeden sadece makiniste eski treni daha hýzlý kullandýrarak, 41 kiþinin ölümüne sebep olsun. Dava sonunda hiç kimse ceza almasýn ve hatta Bakan ülke tarihinin en baþarýlý Ulaþtýrma Bakaný olarak gösterilsin.

Saðlýk Bakanlýðý'nýn, Hipokrat yemininden haberi olmasýn ve doktorlarýna insanlara yardým ettiði için soruþturma baþlatsýn.

Avrupa Birliði'nden sorumlu bakaný, Avrupa'yla en sorunlu olan adam olsun ve verdiði demeçlerden sonra ülkenin birçok Avrupa ülkesiyle ara bozulsun.

Dýþiþleri Bakaný, 'Stratejik Derinlik' diye bir kitap yazsýn ama öngörülerinin tamamý yanlýþ olsun. Komþularla sýfýr sorun politikasýndan, sorunsuz komþu kalmamasý sadece 2 sene sürsün.


Bir Baþbakan düþünün,

Her olayda vatandaþlarýna lakaplar taksýn.

Ülkeyi yönettiði on bir sene boyunca asla rakipleriyle bir canlý yayýna çýkmasýn ve yandaþlarý bunu sorgulamasýn.

Tek yönetici ve iktidarýn baþý olduðu halde, on bir sene boyunca yaþanýlan her olay sonunda 'maðdur' olsun ama bir þekilde de 'dünya lideri' olarak gösterilsin.

Ülkenin en büyük terör saldýrýsýndan sonra olay yerine gitmek yerine, Amerika'ya gitsin. Olay yerine giden ana muhalefet partisi liderine ise 'senin orada ne iþin var?' desin.


Bir ülke düþünün,

Bütün bu olanlardan sonra hiç kimse görevinden alýnmasýn ya da istifa etmesin. Herþeye raðmen bir kiþi bile þerefiyle istifa etmesin!



Fatih BALTAÞ

24.06.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
25 Haziran 2013 09:27

jsmnizmir

Benim öyle bir ülke düþünmeme gerek yok çünkü ben o ülkenin içinde yaþýyorum.. direnerek de olsa yaþýyorum.. çünkü ben bu ülkeyi çok seviyorum.. Yüreðinize ve kaleminize saðlýk..
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.