Birbirimizi Yemeğe Devam; Ülkemizi Yutanlara Afiyet Olsun!

23 Aralık 2009 13:22 / 1539 kez okundu!

 


Sevgili Senih ÖZAY ve Özer AKDEMİR’e...

Nelerle uğraştırılıyoruz?
Oysa ülkemiz, hızla sömürgeleştiriliyor.
Asker gereksinimleri olan alanlara bizden istiyorlar askeri.

IMF Reçeteleri, Dünya Bankası'nın memuru Bakan, İngiliz vatandaşı bir Maliye Bakanı, ABD!de hazırlanan ve Ankara'da bürokratlarla görüşülerek uzlaşılan Maden Yasası...

Bütün bunlardan başka, yasalarımızın uygulattırılmaması.

Sömürge yasaları uygulanıyor. Esir almağa çalışıyorlar.

Evrensel Gazetesi'nden Özer AKDEMİR'in cesur kaleminden aşağıdaki haberi yurtseverler okusun.

Okuduktan sonra ne yapabileceğimizi düşünelim.

Birbirimizle uğraşmaya devam mı?

O zaman ülkeyi yutanlara afiyet olsun.

Yok bunlara itirazlarınız varsa; Bergama, Kozak, Kışladağ, Kazdağları, Tunceli Ovacık, Eskişehir Kaymaz, Niğde Ulukışla, Turgutlu Çaldağ, bütün ülke; Türkiye, birlik ve dayanışmaya!!!


Ertuğrul Barka
18.12.2009

------

EVRENSEL GAZETESİ

Siyanürcüde numara çok! - Özer Akdemir


İzmir 1. İdare Mahkemesi, Bergama’da KOZA Altın Şirketi’ne ait Ovacık Altın Madeni’ne İzmir İl Özel İdaresi tarafından verilen “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”nın yürütmesini durdurdu.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Bergama’da KOZA Altın Şirketi’ne ait Ovacık Altın Madeni’ne İzmir İl Özel İdaresi tarafından verilen “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”nın yürütmesini durdurdu.

Hal böyle olunca, 20 yıllık bir geçmişi olan madenin normal şartlar altında 30 gün içerisinde kapanması gerekirdi. Bergama köylülerinden 4 kişi ve kendisi adına davayı açan Avukat Senih Özay da mahkeme kararı ile ilgili yaptığı açıklamada buna dikkat çekerken, ‘Ama’ deyip ilave ediyordu: “Bu kararlar çıkınca ne olur diye bir avukata, hukukçuya, doçente başvurursanız ‘30 gün içinde işletme kapatılır’ der. Ama ilave eder: ‘Ama ne yapar yaparlar, arkaya dolanarak yeni kanun çıkarırlar, yeni göstermelik izin verebilirler ve 31. gün yine madeni açarlar...’.” Özay’ın sözleri bir kez daha haklı çıktı, ama bir farkla. Şirket öyle 31. günü beklemeden işini halletmişti!

Önceki gün KOZA Altın Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt tarafından mahkeme kararı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, kararın 19 No’lu GSM ruhsatı ile ilgili olduğu, kendilerinin ise yeni bir GSM ruhsatı alarak faaliyetlerine devam ettikleri belirtildi. Öğüt, Danıştay’ın Maden Kanunu İzin Yönetmeliği’nin yürütmesini durdurmasının ardından, idari merciinin daha önce verdiği 19 No’lu GSM ruhsatını iptal ettiğini, bunun üzerine kendilerinin de gerekli prosedürü tamamlayarak yeni bir ruhsat aldıklarını ileri sürdü. Öğüt’ün açıklamasında 19 No’lu ruhsatın iptal tarihi ve yeni alınan ruhsatın No’su ile tarihi gibi bilgilerin yer almamış olması dikkat çekti.

HAKİMLER NE YAPSIN?
Bu yeni gelişmenin ardından ulaştığımız Av. Senih Özay, açtıkları davaları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri aktararak, “Biz 2 Numaralı izne dava açmıştık, onu kazandık 10 Numaralı izni aldılar. 10 Numaralı ruhsatın iptali sonrası 19 No’lu ruhsat verildi. Şimdi de 19 Numaralı izni iptal ettirdik ama numarasını, tarihini bile bilmediğimiz yeni bir izin aldıklarını öğrendik. Bu kadar da olmaz!” dedi. Valiliğe başvurarak yeni izinle ilgili bilgi istediğini aktaran Özay, “Bergamalı, avukatları, hakimler ne yapsın? Valilikten yeni izinle ilgili bilgi gelince yeni dava açacağım ama bu dava da sonuçlanınca yeni bir izinle yola devam edecekler. Bu işe barolar, TMMOB, Tabip Odaları; hukuktan yana, yaşamdan yana tüm kurumlar müdahale etmeli artık” diye konuştu.

BERGAMA KLASİĞİ!
Çevre hukuku avukatlarından Arif Ali Cangı, gelinen noktayı “Bergama için klasikleşen bir durum” olarak yorumladı. İptal edilen ruhsatın yerine alınan yenisinin tarihini henüz bilmediklerini söyleyen Cangı, “Eğer hemen karardan sonra aldılarsa, bu açıkça mahkeme kararlarını geçersiz kılmayı amaçlayan bir işlem olur. Bu idari işlemi yapanların da cezai sorumluluğunu gerektirir. Bergama’da bu durum artık klasikleşti. Madene 2005 yılında bir ruhsat verilmişti. Ruhsatın yürütmesinin durdurulmasından sonra 2006 yılında şirkete yeni bir ruhsat verildi. Ruhsatlarla ilgili davanın iptal aşamasında madenci şirket yeni bir ruhsat alarak çalışmaya devam ediyor” dedi. Cangı, EGEÇEP’in cumartesi günü yapacağı Temsilciler Kurulu toplantısında bu son gelişmeyi tartışacaklarını ve neler yapılabileceği konusunda bir arayış içinde olacaklarını söyledi.

HUKUKSAL DAYANAĞI YOK
Senih Özay ve Arif Ali Cangı’nın gelinen noktada üzerinde durdukları bir diğer konu ise Anayasa Mahkemesi’nin Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği’nin yürütmesinin durdurulmasının ardından bu izinlerle ilgili iptal kararının geç kalmış bir karar olduğu yönünde. Buna rağmen İzmir İdare Mahkemesi’nin kararının olumlu olduğunu söyleyen hukukçular, yeni bir yasal düzenleme yapılana kadar verilecek tüm izinlerin hukuksal dayanağı olmadığını söylediler. İzmir İdare Mahkemesi de verdiği son kararda bu duruma dikkat çekerek, Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği’ne dayanılarak verilen ruhsatın hukuksal dayanağı bulunmadığına vurgu yaptı.


18/12/2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.