Seçimlerde ulusalcı blok ve mücadelenin adayları olasılıkları

20 Temmuz 2013 12:26 / 1212 kez okundu!

 


Yerel seçimler yaklaşıyor ve seçimlere ilişkin çeşitli fikirler ortaya atılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi de CHP ile MHP'nin ittifak yapması. Şimdiye kadar bu ittifak önerisini yalanlayan açıklamalar yapılmadı.

Aslında CHP-MHP ittifakı yeni bir şey değil. Geçen yerel seçimlerde ve hatta genel seçimlerde tabanda bu ittifak yapıldı. Bu sayede iki parti de birer ikişer belediye ve milletvekilliği kazandılar. Bu ittifakın yanında üstü kapalı bir başka ittifak daha yapılıyor. Ulusalcı sosyalistler, CHP'ye oy veriyorlar. Üstelik bu ittifak uzun zamandır yaşanıyor.

Böylece aslında tabanda İşçi Partisi'nin önerisi olan "kızıl elma" koalisyonu gerçekleşiyor. Şimdi ki açıklamalara ve yorumlara bakılırsa "kızıl elma" bu kez belki de açıkça, ismi konarak yapılacak. Söylentilere bakılırsa, İzmir ve İstanbul'da CHP adayı, Ankara'da ise MHP adayı desteklenecek. Bu ittifak iktidar partisini, AKP'yi ne kadar hırpalar, 3 büyük kentte kaybetmesine yol açar mı bilemiyoruz. Ancak devrimci sosyalistler şimdiden ilan edebilirler ki bu ittifaka karşı çıkacağız.

En açık ve net biçimde referandumda gerçekleşen CHP, MHP, ulusalcı sosyalistler ittifakının sonuçlarını, gerici karakterini biliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde geniş bir ulusalcı ittifakı açıkça karşımıza alırız.

Peki, bizim önerimiz nedir? Kürdistan'da her zaman olduğu gibi BDP'yi destekleriz. Batı'da ise mümkün olduğunca Gezi Parkı direnişinin, park forumlarının seçimlere katılmasını, adaylarını çıkarmasını destekleriz. Mücadelenin adayları ilk bakışta kazanamayacak gibi görünse de kazanma şansları var. Gezi parkı direnişlerinin katılımı, aldığı destek göz önüne alınırsa bu öneri sosyalistler için en sağlam olasılıktır.

Mücadelenin adayları aynı zamanda ulusalcı sosyalistlerin dışındaki solu, yeni bir mücadele alanında, yeni bir kitle çalışması alanında da bir araya getirir ki bu da başlı başına bir kazanım olur.


Doğan TARKAN

17.07.2013

Son Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013 00:30

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.