Miroğlu'nu taciz eden ulusalcı 'sosyalistler' aslında küçük bir azınlıktır

29 Mart 2012 11:30 / 1496 kez okundu!

 


Orhan Miroğlu’nun 19 Ocak günü başına gelenleri Taraf gazetesinde yayınlanan yazısından okumuştum. Şimdi Rober Koptaş’ı okudum.

Orhan Miroğlu’na hemen yazdığım mektupta söylediklerimi bir kere daha söyleme ihtiyacı duyuyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Orhan Miroğlu’na ve Balçiçek İlter’e yapılanlar kabul edilebilecek şeyler değil. Ancak bunu yapanların "sosyalist sol" olarak tanımlanması kanımca bütünüyle yanlış. Olsa olsa "ulusalcı sosyalist" denebilir.

19 Ocak günü 50 bine yakın insan, 'Hrant’ın Arkadaşları’nın çağırısı ile İstanbul, Taksim Meydanı'ndan Agos Gazetesi'nin önüne kadar yürüdük. Yürüyüş kolunun sol tarafından örgüt bayrakları ile yürüyen belki birkaç yüz, bilemediniz bin kişilik bir "örgütler / partiler topluluğu", bu tacizleri gerçekleştirecek kafa yapısına sahip. Ancak yürüyüşün belirleyici büyük çoğunluğu böyle bir tutum alacak yapıda değildi...

Katili Ergenekon’dan başka yerlerde arama saptırması içeren sloganlar çok cılızdı. Hakim olan iki slogandan birincisi “Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant'ız” idi, diğeri ise “Hrantın katili Ergenekon çetesi” idi.

Orhan Miroğlu yazısında bir dahaki 19 Ocak’a gelmemek istediğini yazmıştı. Bu bence çok yanlıştı. Tam da O'nu taciz eden küçük, gerçekten küçük azınlığın da istediği bu idi zaten. O gelmezse, onun gibi düşünenler gelmezse açık ki Hrant’ın anmaları Hrant'ı siyasi malzeme olarak kullanmak isteyen, "Hrant ticareti" yapmaya çalışan küçük ulusalcı sosyalist gruplara kalır. Tam tersine her yerde, her zaman "Hrant için Adalet için" diyenler olacak. Hrant'ın katilleri kadar "vur diyenlerin de yargılanmasını" isteyenler olacak.

Ama en önemlisi Hrant cinayetinin Ermeni soykırımının bir devamı olduğunu söyleyenler, bu ülkenin Ermeni Soykırımı’nı tanıması gerektiğini söyleyenler 19 Ocak'larda, 24 Nisan'larda sokakta olacak ve “Hepimiz Ermeniyiz, Ermeni soykırımını tanıyın” diye haykıracak!...

Bakalım o günlerde, ulusalcı 'sosyalistler', soykırım olmadığını, Talat Paşa’nın masûm olduğunu söyleyen 'ulusalcı sosyalistler' nerede olacak?

Geçen sene, yani 2011’de, 24 Nisan’da binlerce insan Ermeni Soykırımı’nın anması olarak Taksim’deydik. Aynı gün ulusalcı "sosyalistler" Kadıköy’de “Nükleer enerji” mitingindeydi. Nükleer Enerjiyi kınamak çok olumlu bir tutum elbette ama... Aynı güne denk getirmek, manidardı tabii. Bakalım bu sene neyi kınayacaklar ve nerede olacaklar 24 Nisan’da?..


Doğan TARKAN

28.03.2012


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.