ForumPsiko-drama  Yeni Konu 

Kendimle Tanışma Yolculuğum

27 Aralık 2007

orkide1

Tam üç buçuk yıl önce mesleğimle ilgili her türlü eğitime bodoslama atlarken tanıştım psikodramayla. Komik ısınma oyunlarıyla başlayan ilk günlerde pek bir gülmüştüm ve eğlenmiştim. Bir taraftan da yeni bir şeyler öğrenmenin ve bunları uygulamanın verdiği gururla dolaşıyordum ortalıklarda.
Günün birinde yine lay lay lom gittiğim bir grup oturumunda grup arkadaşlarımdan birinin bir yaşantısını ortaya koymasıyla tetiklendi bir zamanlar es geçtiğim bir yerlerde sıkışıp kalmış olan duygular. Nasıl olduğunu anlamadan attım kendimi ortaya ve başladım kendi başrolümü oynadığım oyunları oynamaya. O oturumun ardından zincirlenme çağrıştı anılar. Sürekli cüce olduğumu gördüğüm tekrarlanan bir rüyam vardı. Ancak rüyayı sahnede oynayınca farkettim aslında o cücenin sekiz yaşındaki ben olduğumu ve rüyanın bana “ o döneme dön, orada birşeyler var” uyarısı yaptığını.
İşte o zaman farketmiştim galiba farkındalığın ve değişimin sözlerde olmadığını. Yaşamak lazımdı; oynamak lazımdı kendini defalarca. Belki de aynı anıyı aynı rüyayı birkaç kez oynamak ve farklı açılardan kendine bakmak.
Psikodramada dördüncü yılıma girdim. Yavaş yavaş biraz daha kendime yaklaşmanın ve ortaya çıkan her yeni beni sorgulayabilmenin daha da ötesi tüm bunları yaparken beni destekleyen bir grubun varlığını bilmenin güvenini hissediyorum.
En hazır olduğunuz dönemde psikodramayla tanışmanız dileğiyle...

Sevgiler
Uzm. Psikolojik Danışman
Orkide AKPINAR
29 Aralık 2007

öykü özü

İki yazini da okuduk. Super olmus tebrikler.

bu arada bir tasla iki kus vurma diye buna derler.

anladin sen onu:)

oyku-ilkin
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0