Forumsitede geçen gün şöyle tur attım, yazıyorum, işinize yarar belki.  Yeni Konu 

Sitede tur için öneri -1

18 Şubat 2007

editor

Sabah işe geldiniz. Bilgisayarınızı açtınız, çayınızı alıp masaya yerleştiniz.

Bir yandan çaylı boyozlu kahvaltınızı yaparken;

Bir yandan da yeni açılış sayfası yaptığınız www.izmirizmir.Net'e göz atmaya başladınız... Bir arkadaşımın deneylerinden, notlarından ve bana aktardıklarından bir derleme yaptım sizler için.

İyi okumalar!

xxx

En tepedeki yeni özlü sözü bu sefer pek beğendim: "Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür".

Sağ üst köşedeki butonuna bastım; gelecek konu başlığı MOĞOLLAR olacaktı... Biraz heyecanla onu bekliyorum. Sitenin Moğollar konusuna nasıl baktığını merak ediyorum da... Bu diziyi özel olarak sonuna kadar izlemek istiyorum ve çok yararlanacağımı hissediyorum. Önsözü ve dizinin ilk bölümü olan "İslamiyetin Altın Çağları: Din ile Felsefede Harman"ı okuyunca bunu anladım. Bu konuya böyle bir bakış açısıyla yaklaşmak inanılmaz çarpıcıydı. Sonraki bölümlerde iyice emin oldum. Bu kadar kısa bir metinle bu kadar yoğunluk iletmek kolay değil! Ara sıra ZAMANDA YOLCULUK için kendinize zaman ayırın derim!

in son durumuna göz attım, 56 kişi olmuştu. Fotoğrafseverlik hala öndeydi.

penceresinin ilk satırına takıldım kaldım: Şehir Planlamacısı Hülagü Bulguç'u yitirdik... Çok yakın bir arkadaşımın yakınıydı ve bir iki kez ortak toplantıda birlikte olmuştuk. Çok üzüldüm ölümüne... Elim telefona gitti, sonra vazgeçtim. Belki cenazesine gider, arkadaşımı ve yakınlarını orada teselli ederim diye düşündüm... İyi ki bu site var ve bu habere burada rastladım... Teşekkürler izmirizmir.Net!

Editör'ümüzün yeni yazısı var. Bayılıyorum şu Pervane yazılarına... Dilindeki matrak tadı ve kekremsi lezzeti seviyorum. İzmir Life'dan beri kaçırmam. Ama yazıyı okumayı sonraya bırakıyorum.

Hemen sağda "" diye hınzır bir başlık var. Her tıklamada size site arşivinden fotoğraflar sunuyor. Birden karşıma mutlu bir aile tablosu çıktı. Her şeyi unutup fotoğrafı tıkladım gittim. Baktım 10 dakikada 10 - 15 fotoğraflık bir galeriyi gezip çıkmışım. Meğer bu Fotoğraf galerilerinde ne dipsiz kuyular varmış. Sağ taraftaki bu tesadüfi seçmeler insana günün sürprizi gibi bir şeyler sunuyor. Dükkanının önünde durup, vitrinin sihrine kapılan size kibarca içeriyi gösterip buyur eden bu ilginçliği sevdim!

Gökhan Bey'in yeni yazısı var. Bu sefer balık takılmış 'nda. İlk iki yemeğinde o kadar güzel anlatmış ve tariflemişti ki, pek balık sevmeyen bende bile bir iştah uyandırmıştı. Yazıyı okumadan fotoğraları tıklamışım bile ama bereket akıllılık edip fotoğrafların içine de bilgiyi ayrıca eklemişler. Mutfakta gerçekten birisi var!

Sola göz attım. "" bölümü var. Açıldığı günlerde bir kaçını tıklamıştım, altları boştu henüz. "Yarın şunların hepsine tek tek tıklayayım bir" diyerek atladım orayı.

diye bir düğme yapmışlar, merakla tıkladım. Anladığım kadarıyla Ekşi Sözlükvari bir hoşluk geliyor. Bir yakınımdan biliyorum ki sözlük tutkulu bir iş! Yapan için de yazan için de! Al bakalım, izlenecek bir yer daha!

"" de güncel haberlere kısacak göz atıp, bir haberin ayrıntısına girip çıktıktan sonra, siteye bir not yazmaya karar verdim: "Buraya mutlaka bir köşesi yapın da bizi sık sık başka sitelere göz atmak zorunda bırakmayın lütfen" gibisinden... Bakalım koyacaklar mı?

'ini geçtim ama küçük kızım var, onu gazlamıştım, girsin diye. Bir sormalıyım, bakalım turladı mı o bölümü? diye en tepede solda bir yazı vardı. İlk günlerde okumuştum. Orada "çocuklarınızı güvenle bizim siteyle tanıştırabilirsiniz..." tarzında bir söz görmüş ve etkilenmiştim. Şimdilik pişman olmadım, bakalım.

Soldaki bölümde görünüyor, sitede şu an 17 kişi on-line ve bunların 6'sı üyeymiş. Fena rakam değil yeni bir site için... Üye olmak ile olmamak arasındaki fark nedir acaba? Biraz dolaştım. beni doyuracak bir açıklama bulamadım. Acaba (SSS) gibi bir yer mi olsa ve orada böylesi sorulara yanıtlar verilse? Önerelim siteye...

Dönüp sol yukarıdan 'ne tıkladım. yeni yazılar var mı diye? Bu bölümü seviyorum; sıcak, içten yazılar geliyor. Bir kişi yazmış yeni olarak... Okudum. İyi önerileri var.

Sol altta ve Galeriler var. Köşe yazarlarını tam atlarken Şevki abi'nin eklenmiş olduğunu gördüm, sevindim. İzlenecek bir isim çünkü...

in altı hala boş gibi. Bir kısmı aynı yerlere çıkıyor. Bir kısmı ise çıkmaz sokak sanki. Sanırım yavaş yavaş oturacak bu bölümler.

Bu günkü turumu tamamladım sayılır. Öğlen bir daha girerim, bir de akşam üstü çıkmadan.

Beni ve İzmir'i zenginleştirecek bir site. Nasıl katkım olur diye de düşünmeliyim. Post-İtledim konuyu ve panoya taktım.



Umarım gelecek turlarımı da yazabilirim. Herkes kendi turunu ve izlenimlerini yazsa buraya, başkaları için de ilginç bir deneyim olmaz mı? gibi (bak burayı anlatamadım, harika bir foto-galeriydi, gelecek sefere artık) ama bu epeyi sanaldan sanaldan!

Hoşçakalın, sevgiyle kalın.
18 Şubat 2007

Av. Hatice İşlekel

Merhabalar;

siteyi arkadaşımın tavsiyesi üzerine gördüğüm gün üye oldum.

bende başlıkları, alt başlıkları, forumu izlemeye çalıştım.

aslında bir internet "dergi"si gibi düşünülmeye çalışılmış. Ama izleyici/katılımcı açısından eleştirilerim olacak.

forum bölümü özellikle kategorilere ayrılırken okunamayacak kadar dağılmış bana göre.
aslında temel bir kaç kategori altında görülmesi kolaylıkla sayfalara ulaşımı sağlayacaktır. Birde uzun uzun bölüm açıklamalarını kaldırıp kısa ve net bir cümlelik açıklamalar yol gösterici nitelikte kalırsa,
0 bölüme girildiğinde bölümün amacı sabit bir mesajda gösterilebilir.
Mesela Mutfak bölümünün açıklaması adına o kadar uzun uzun şeyler yazılmış ki ve o kadar çok alt başlık konmuş ki, bu yöntem ile katılımcıyı yazmaya teşvik etmek hayli zorlaşır.

Forum ana sayfasına dönmek için "mesaj panosu" başlığına basmak gerektiğini çaba sarfederek bulabildim.

Önerim öncelikle FORUM bölümünün son derece sade bir hale getirilmesi.

İzmirli olmak gerçekten farklıdır:)

emekleriniz için sizi kutlarım.
19 Şubat 2007

editor

Sevgili Ege, içten yazınız için sağolun. Forum'umuz yavaş yavaş canlanıyor. İlerde çok keyifli tartışmaların, bilgilenme, bilgilendirme ve farkındalık yaratmaların mekanı olmaya aday diye düşünüyorum. Sitemizde eminim kimileri Foto-Galerilerin tutkunu olacak, kimileri Forum'un kimileri, köşe yazılarının, kimileri çocuk sayfalarının... Hele Sözlük devreye girdiğinde neler olacağını ben bile kestiremiyorum.

Forum konusuna gelince, bir arkadaş doğrudan iç mesaj yollayarak şöyle demiş:
Aslında sevgili üyemiz tam da bizim yapmak istediğimizi eleştirmiş. En ciddi konuları bile hafif ironiyle anlatmaya çalışmak bizim bu sitedeki genel tarzımız. Aşırı ciddiyetten çatlamaktansa, ironiden musdarib olmayı tercih edeceğiz. Sevgili üyemizin tersine biz tam da bu dilimizin bizi iyi yansıttığını düşünüyoruz. Dilimiz böyle ama merak etmesin içerikte çok ciddiyiz.

Sayın EGE, siz ise içerikten çok biçimsel duruma işaret etmişsiniz. Özellikle mutfak gibi konularda işin uzun ve ciddi tutulması gördüğünüz gibi üstte sözünü ettiğim genel çizgimize biraz ters. Bu da, bu alanı başka bir dosta bırakmışlığımızdan kaynaklandı. Onun bir suçu yok, o yazılarını, tariflerini güzel güzel gönderiyor. Ancak bizim hiç olmazsa bu konuda biraz tembellik isteğimiz ağır basmış gibi. Onun kimi yazılarından alıntılar yapıp bölümlerin başına yerleştirince kurtulduğumuzu sandık ama belli ki kurtulamamışız. İzmir'in, Ege'nin sitesiyiz demiştik, elbette EGE'nin gözünden kaçmamış... Söylediklerinizi dikkate alacağımızdan, siteye, Forum'a bir de sizin gözünüzden bakmaya çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.

Forum'un genel çizgisine gelince; burayı bu genişlikte tutmayı düşünüyoruz.

Bu tür durumlarda iki yaklaşım olabiliyor; ya sizin yukarıda dediğiniz gibi ya da tersine ilk elde karışık gibi görünse de dallanıp budaklanma; ikisi de duruma göre doğru olabiliyor. Birini seçip, o doğrultuda tutarlı davrandıkça sorun olmayacaktır. Biz ikinci yolu seçtik. Söyledikleriniz aklımızda ama bir süre kararlı davranmak istiyoruz. Üyelerimiz, Forum yazarları arttıkça umarım herkes kendi yolunu, yerini daha kolay bulacaktır. Tıpkı bir akarsuyun binlerce yılda kendi yatağını bulması ve yaratması gibi... Bizim yanlışlarımızın ilacı zaman olsun, sizin eleştirileriniz de kulağımıza küpe!

Her konudaki eleştiri ve önerilerinizi bekliyoruz. Katkınıza ve ilginize teşekkürler. Sevgiler.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0