ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

YUFKADAN ISPANAKLI TART

09 Ağustos 2011

ALEV YILMAZ

Bugün sahur için böreğe ne dersiniz?


YUFKADAN ISPANAKLI TART


MALZEMELER:

> 2 Adet yufka
> 500 gr ıspanak
> 1 Adet orta boy kuru soğan
> 2 Adet yumurta (biri sos, diğeri üzeri için)
> 4 Çorba kaşığı sıvıyağ (2 kaşık sos, 2 kaşık ıspanak için)
> 1 çay bardağı süt
> 4 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


BEŞAMEL SOS İÇİN:

> 1,5 Su bardağı süt
> Yarım su bardağı un
> 3 yemek kaşığı sıvı yağ
> Tuz


HAZIRLANIŞI:

1) Ispanak yaprakları iyice temizlendikten sonra ufak parçalar halinde doğranır ve susuz olarak kısa süre haşlanır. Bir tencereye kuru soğan yemeklik doğranır. 2 kaşık sıvı yağ ilavesiyle pembeleşinceye kadar kavrulur ve daha sonra ıspanaklar eklenir. Biraz daha kavrulduktan sonra tuz, karabiber eklenir ve ocaktan alınır.

2) Beşamel sos için öncelikle un, sıvıyağ ilavesiyle bir süre kavrulur ve topaklanmasına fırsat vermeyecek şekilde azar azar süt eklenerek koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir ve bir tarafta bir süre ılımaya bırakılır .

3) Yumurtalardan bir tanesi çırpılır, süt ve sıvıyağın kalan yarısı da da ilave edilip börek için kullanılacak sos hazırlanır. 24 cm çapındaki tart kalıbı yağlanır ve yufkalardan bir tanesi, kenarları dışarı doğru sarkacak şekilde kalıba yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sostan düzgünce her tarafına yayılır. İkinci yufka ortadan ikiye bölünür ve tepsiye dağınık olacak şekilde yerleştirilir. Üzerine sos ve yufkanın diğer yarısı yerleştrirlir.

4) Hazırlanmış olan ıspanaklı karışım, ılık olan beşamel sosla karıştırılır . Tart kalıbındaki yufkanın üstüne düzgüne yayılır ve üzerine kaşar rendesi serpilir. Dışa sarkan yufkanın kenarları içe doğru ve hafifçe büzdürülerek kıvrılır. Bu kısımlara yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam ya da çörek otu serpildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında kızarıp peynirler eriyinceye kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN :))


Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0