Forumİsyanım Var, Şikayetim Var  Yeni Konu 

TACİZİ PROTESTO EDEN ÜNİVERSİTELİ KADINLARA POLİSTEN DE TACİZ

08 Haziran 2010

Tacizi Protesto Eden Üniversiteli Kadınlara Polisten de Taciz

Urfa'da üniversite yurdunda kalan genç kadınlara, fiziksel ve sözlü tacize uğradıkları için gerçekleştirdikleri eylemde polis de hakaret ve küfür etti. Emniyet, "Burası Urfa, burası erkek yeri bilmiyor musunuz? Siz de ona göre gezin..." diyen polisler hakkında harekete geçmek için yazılı şikayet bekliyor!

Berivan TAPAN berivan@bianet.org şanlıurfa - BİA Haber Merkezi08 Haziran 2010, Salı

Şanlıurfa'da Korukent oto alım satım bölgesinin arkasında kalan Kredi ve Yurtlar kurumuna bağlı kız yurdunda kalan genç kadınlar, neredeyse her gün fiziksel ve sözlü tacize uğradıklarını söylediler. Tacize karşı gerçekleştirdikleri eylemde polisin de kendilerine hakaret ve küfrettiğini iddia eden üniversiteliler, Emniyet'in polisler hakkında harekete geçmesini ve güvenliğin artırılmasını istiyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise bianet'e harekete geçmek için yazılı şikayet beklediğini söyledi.

Tacize uğrayan üniversiteli genç kadınlardan biri bianet'e şu bilgileri verdi:

"Birinci sınıfta okuyorum. Birinci sınıf öğrencilerinin büyük çoğunluğu Korukent oto alım satım arkasındaki bu yurtta kalıyor. Sanayi bölgesinin içinde olduğu için yurt çok sapada kalıyor. Yurttan dışarı çıkmamızla tacize uğramamız bir oluyor. Hemen her gün laf atıyor, elle tacizde bulunuyorlar. Bir arkadaşımızı dört kere kaçırmaya çalıştılar. İkinci öğretimde okuduğumuz için derslerimiz geç bitiyor. O saatte otobüsten indiğimiz yerden yurda yürümek zorunda kalıyoruz. Bizi korumak için erkek arkadaşlarımız yurda bırakmaya başladı."

"Burası erkek yeri..."
"Geçtiğimiz günlerde yine bir kız arkadaşımızı taciz ettiler, bir arkadaşımızı da kaçırmaya çalıştılar. Bazen de yurda gelip camlarımızı taşlıyorlar. Arabalarla bizi takip ediyorlar. Biz de yeter artık deyip geçen pazar günü (30 Mayıs) yurdun önünde eylem yaptık. Bunun üzerine polisler gelip kimliklerimizi istediler. Onlara şikayetlerimizi anlattığımızda 'Siz kuyruk sallamazsanız, gece vakti sürtmezseniz böyle şeyler olmaz. Burası Urfa, burası erkek yeri bilmiyor musunuz?' dediler. Biz sesimizi yükseltince tartışma çıktı. Polislerden biri küfredip 'Siz de ona göre giyinin, ona göre gezin' diye bağırdı."

"Tacize uğrayan kızlar anlatmaya utanıyorlar"
"O gün yurt müdürü Remzi Kaya da yanımıza geldi. Bizi Osmanbey'deki yurda transfer etmeye çalıştığını söyledi. Final haftası olduğu için başımız belaya girsin istemiyoruz. Dördüncü sınıftakiler de bu yüzden susuyorlar zaten. Birçok kız zar zor okumaya geldiği için ailelerine söyleyemiyor, içine atıyor, bunları konuşmaktan utanıyor."

Emniyet, polisler hakkında işlem yapmak için yazılı talep bekliyor!
bianet'in yurttaki kaynaklardan edindiği bilgiler ise şöyle:

"Her yıl aynı sorun yaşanıyor. Diğer yurtlardaki öğrenciler mezun olmadan birinci sınıflar başka bir yurda geçemiyor. Şanlıurfa Emniyeti, 'personel yetersizliğinden' ötürü yurt çevresinde güvenliği artıramıyor. Yurt yönetimi ise yurdun yer aldığı bölgeye kamera takılması için talepte bulundu."

Emniyet Müdürü yazı bekliyor
bianet'in görüştüğü Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da konudan haberdar olduğunu söyledi; "Bazı polislerin kızlara hakaret ettiğini biliyorum. Bu sözleri söyleyen polisler ile ilgili işlem yapılabilmesi için ilgili makamlara yazılı bir talep gerekiyor. Geçenlerde yurt müdürleri de bu durumdan şikayetlerini dile getirdi. Devriye sayısını artırmaya çalışıyoruz" dedi. (BT/BB/TK)


Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0