ForumGeçmişte politika nasıl yapılırdı?  Yeni Konu 

geçerken uğradım/notlar

04 Haziran 2010

özeren

mavimarmara gazileri...

dünden beri başbakanın israilden dönen yaralıları ziyareti ile ilgili haberleyim..nasıl desem, oldukça canımı acıttı bu hal..yok, hayır; eylemi anlamlı ve her şeye rağmen şimdilik hedeflemiş olduğu sonuca ulaşmış olduğunu düşünüyorum..

nasıl desem, uzun zamandır ülkenin başbakanı tarafından bir çatışma sonrası falan örneğin hiç değilse yaralı askerleri vb. hemen ertesinde ziyaret ettiğine dair bir haberle falan karşılaştığımı anımsamıyorum..yok, bu yazdıklarımdan milliyetçi vaveyla kopartacaklar fazla heveslenmesin, yani, elbet, bu tür yorumları yapacak olan birileri de bulunabilir pekala da benim derdim ve meramım başka..

devlet, ülke vatan falan benim için nasıl desem sanki sanal ya da daha doğrusu sembol değer ve kavramlar oldu çok uzun zamandan beri..bu açıdan da bir ülkenin başbakanının da ülkenin bir numaralı sorumlu yöneticisi olarak sembolik ve simgesel anlamı oldukça büyüktür..bu açıdan baktığımda coğrafyanın içerisinde yaklaşık 30 yıldan fazladır süren ve adına ister "iç savaş" diyelim; ister "düşük yoğunluklu savaş" diyelim; isterse de "terörle mücadele" diyelim; sonuçta bu kadar yıl süren savaşın ve çatışmanın, işte ülkenin başbakanı tarafından da artık 'KANIKSANMIŞ' olduğunu da satır arasında gösteren bir şey karşı karşıyayız diye düşünüyorum..

ve bu hal açıkçası benim için hayli can yakıcı, iç acıtıcı bir durum..

evet, mavimarmara şehitleri ve gazileri için yükseltilen coşkuyu anlıyor, önemsiyor ve onaylıyorum ama; bizzat üzerinde yaşamakta olduğumuz coğrafyadaki kanamanın da bu denli acıtıcı biçimde karşıma çıkmasına sırtımı dönemiyorum..

kayıt düşülsün istedim...

özeren
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0