ForumAþk Doktoru  Yeni Konu 

SEVMEK ,SEVÝLMEK ; SEVMEK ; SEVÝLMEDÝÐÝNÝ DÜÞÜNMEK...

23 Nisan 2010

volkan bayar

''Ölümdür yaþanan tek baþýna;
Aþk iki kiþiliktir...''

Ýki gündür bu mýsralarla yatýp kalkýyorum. Üstad Ataol Behramoðlu o kadar güzel söylemiþ ki, üzerinde oturup uzun uzun düþünmekten zevk alýyor insan ; aþýk olunca daha özel bir anlam kazanýyor.
Saat akþam yedi sularýnda yüzmeye devam ediyor, kalkalý üç saat ya olmuþ yada olmamýþ. Memleketinden uzak bir memlekette okumak ve öðrenci olmak bu saatlerde kalkmaya alýþtýkça baþka bir boyuta taþýyor kendini. Seviyorsan ve arkanda sevgili býrakmýþsan , Ýzmirliysen ve Ýzmir''de ise sevgilin; karýþtýkça Ýzmir ve sevgi kavramlarý ,insanýn gözleri daha bir gerileri gözler oluyor. Ýzmir kýzýný sevmek kolay deðil ,bilindiði gibi Ýzmir kýzý nazlýdýr , narindir, hoyrattýr... Sever ama belli etmez, çok sevdiysen sevgiyi hissedememek bitirir seni. Sevgisini saklayan insan gerçekten seven insandýr; ama sevgi saklandýkça kaybetmeye mahkumdur.
***************

Son dört gündür sýký kavga ediyoruz. Hergün yeni bir problemle sarmaþ dolaþ kalkmak kolay deðil. Bu kavgalarýn geçmiþi de var tabii ki. Tam da vize zamanýna denk geldi. Her sýnav sabahýna ayrý bir moral bozukluðuyla kalkmak kolay birþey deðil. Bazen çok mu kafaya takýyorum diyorum, bazen de mükemmeliyetçi iradenin getirdiði yükümlülüklerin yolundan gidip , karþýmdakinin de benim gibi ince düþünmesini istiyorum. Koruma iç güdüsü giriyor devreye ; çünkü kimse yarinin saçýnýn teline zarar gelmesini istemez. Koruma içgüdüsü sahiplenmeyle karýþýk bende, bu ikisi birlikte oldu mu kýskançlýk evlat edinilmiþ bir çocuk gibi çöküveriyor yüreðine. Ve mesafeler; insan daðýn arkasýný göremedikçe yüreðinde kuþkunun odunlarý toplanmaya baþlýyor ; þeytanýn toplamýþ olduklarý. Ne kadar güven duygusu olsa da iþin içinde , vesvese surlarýn temelinden yavaþ yavaþ vurmaya baþlýyor kazmasýný. Onu ayakta tutmaya çalýþýrken; kalenin içinde ateþ yanmaya baþlýyor; çýk iþin içinden çýkabilirsen.
Ýnsan çok severken , neden yalnýz hisseder kendini? Tüm sevenler , aynanýn karþýsýnda oturup kendini izlemekten zevk alan narsistlerdir.Aynada yansýmalarýný göremeyince beynin içinde duygularýn savaþý baþlar. Savaþ uzayýp gittikçe , savaþanlar dibi görünmez bir çukurun uçurumuna doðru sürüklenmeye baþlar. Yansýman , kalbimin yarýsý dediðin kendini belli etmedikçe içinde çukur derinleþir ve uçurumdan düþüþ birer, ikiþer baþlar. Karanlýkta kaybolurken tüm düþler, ayrýlýk dýþa çýkan son ses olur. Yar dediðin aynanýn karþýsýnda belirir, bu kez seven yoktur. Zamanlama yanlýþtýr, gurur gafletin çoktan dostu olmuþtur. ''Seni seviyorum!'' demek zor geliyorsa insana; sevilmenin verdiði þýmarýklýk boyamýþtýr yüreðini. Sevmeye devam ediyor zanneder seveni; oysaki seven çoktan yalnýzlýðýn kucaðýna düþmüþtür içinde...
Ataol Behramoðlu dizeleri taam bu anda iþlev kazanmaya baþlar ,ama tersine. Çünkü yalnýzlýklar büyükçe ölüm iki kiþilik olur; aþk tek kiþiden öteye geçememiþtir......
***********************

Yazmayalý uzun zaman olmuþtu , ama son iki gündür Serkan Çaðrý''nýn parçalarý dürtüklüyor sürekli. Bilmeyenler için; Serkan Çaðrý klarnette dünya markasý olmuþ klarnet virtüözlerimizden birisidir. Hüsnü Þenlendirici''den tek farký medyatik olmamasý :) Klarnet meraklýlarýna tavsiye ederim, severek dinleyeceksiniz , albüm ayrýmý da yapmayýn, çünkü tüm albümleri mükemmel!
Yazýlarýmý nasýl bitireceðimi hakkýnda hiç bir zaman fikrim olmadý, kurallara baðlý olmayý sevmediðimden dolayý galiba :) Kendinize çok iyi bakýn okuyucular , esenle kalýn.... :)




23 Nisan 2010
Cuma
Volkan Bayar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0