Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

Altın Ayılı BAL

15 Nisan 2010

Serap Güneri


İzmirli değerli yönetmen, yapımcı, senarist Semih Kaplanoğlu'nun Üçlemesinin son filmi BAL Berlin film festivalinde Altın Ayı ödülünü aldı. Juri başkanı ödülü verirken tartışmasız oy birliğiyle ve kolay karar verdiklerini söyledi. Başroldeki 7 yaşındaki Bora festival başkanının kucağında duvardaki fotoğrafını imzaladı. Film dünya premiyerini yaptı. Basın fotoğraf çekmeye doyamadı. Film gösterimi bitince salonda tam bir sessizlikten sonra müthiş bir alkış kopmuş. Film vizyona ancak 9 Nisanda girebildi. Bilin bakalım İzmir'de ne oldu. Agora sinemalarında ve Forumda oynaması beklenirken Agora'nın tam10 adet salonunda yer yokmuş. Bir hafta kala sadece Forum' da oynayacağı kesinleşti. Canım İzmirliler Sinemacılara sitem ve baskı yaparak İzmir sineması ve Passtel sinemalarında oynamasını sağlamışlar. 16 Nisan cuma gününden itibaren BAL beğeninize sunulacak. Dilerim bu mesaj zamanında yerine ulaşır ve bu muhteşem gösteriden mahrum kalmazsınız....
15 Nisan 2010

sultan

Sevgili Serap Güneri, Öncelikle izmirizmir.net'e hoşgeldiniz. öyle bir konuda yazma nezaketi ve sorumluluğu gösterdiniz ki inanamazsınız. Haber md.Hürriyet Hanım ve eşim le birlikte önce "Anadolu'nun Kayıp Şarkıları" Nezih Ünen filmi için sonra BAL için izmir sinemalarını tarayıp bulamamak ve daha sonra sinematekvari Agora'daki 9.sinema da çok az bir süreliğine oynatılan "AKŞ" yi izleyebildik. bir daha seyretmek istediğimizde ise çoktan silinmişti izi salondan. Arkasından "BAL" için çıldırdık. Derken hadi bari... "serseri mayınlar" ferzan Özpetek filmini yine 9.sinema da bulup seyredebildik. Şu BAL lı İstanbullulara bakıp içimiz cızzz etti. Ne çok yerde oynuyor bizim burada hiç bulamadığımız filmler. Forum da oynamasını da bu filmi galiba sadece öğrenciler seyrederler diye oraya ve sınırlı bir şekilde koymuşlar dedik. (cümleler için bağışlayın) konuya duyarlılığınıza gerçekten teşekkürler. Sevgiler, Pervin Mısırlıoğlı E.
18 Nisan 2010

hurkus

Cumartesi günü Forum Bornova'ya BAL'ı izlemek için gittik ama film oradan kalkmış, yalnızca Pastel sinemasında 2 seans oynuyormuş, 12.00 ve 14.30 sanırım. Pastel o kadar kötü bir sinema ki, sanki bu filmi izlememizi istemiyorlar. İzmir'liyiz diye övünenler dönüp bir de bu konularla ilgilensinler.

Güzel bir BAL yerine, kahve ve kilo aldıran bir tatlı ile yetinmek zorunda kaldık.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0