ForumAþk Doktoru  Yeni Konu 

AÞK TEK KÝÞÝLÝK BÝR MACERADIR - Neslihan Acu (mutlaka okuyun!)

14 Þubat 2010

hurkus

Neslihan Acu'dan geleneksel 14 Þubat sevgililer günü yazýsý. "Sonsuza dek süren bir aþk olmadýðý gibi, sonsuza dek süren bir mutluluk da yok. Mutluluk da, aþk da an’larda saklý."


AÞK TEK KÝÞÝLÝK BÝR MACERADIR


Yine bir 14 Þubat, yine her yer kýpkýrmýzý. Tüketim toplumunun çaresiz insanlarýnda yine bir telaþ, bir telaþ! Sevgiliye en güzel hediyeyi almak, en güzel sözleri söylemek için yarý umutlu yarý umutsuz çýrpýnýþlar…

Aþk üzerine güzel bir þeyler yazmak istiyorum. Ama ben ne zaman güzel bir þeyler yazmak istesem, aslýnda tuhaf bir þeyler yazarým.

Sanýrým yine öyle olacakJ

Ýþte baþlýyoruz…

Aþk, sadece “aþýk olan” için güzel bir þeydir. Ýnsana yaþadýðýný hissettirir, içmeden kafayý buldurur, cesaret verir, canlandýrýr.
Acý da çektirir, o ayrý.

Acýnýn nedeni, duyduðunuz aþkýn karþýlýðýný karþý taraftan, ayný oranda talep etmektir.

Kural 1, böyle bir þey istemeyeceksiniz. Yani, “Ben ona çok aþýðým ama bakalým o da bana çok aþýk mý, hep yanýmda olacak mý?” türünden zýrva sorularla hayatýnýzý karartmayacaksýnýz.

Çünkü aþk sizin beyninizde. Keramet karþýnýzdakinde deðil, sizde.

Aþýk Veysel’in dediði gibi, “Güzelliðin on para etmez þu bendeki aþk olmasa!”

Bunlarý bilerek gireceksiniz aþk oyununa.

Genelde aþk duygusu, karþýlýðýný bulamayan bir þeydir, imkansýzý istemektir. O yüzden “aþk”týr zaten. Yine Veysel’in dediði gibi, “Seversin kavuþamazsýn adý aþk olur”.

En güzel aþk romanlarý, en güzel aþk filmleri hep imkansýz aþklarý anlatýr. Aþýklarýn birbirlerine bir türlü kavuþamadýklarý, engellerle boðuþtuklarý durumlarda vardýr aþk.

Kavuþunca aþk yoktur.

Kavuþunca iliþki yaþanýr. Adý evlilik olsun ya da olmasýn, iliþkide esas, sevgi ve saygýdýr. Hem seveyim hem sayayým hem de çýlgýnlar gibi aþýk olayým, o da aynýsýndan bana olsun derseniz, olmaz o iþ.

Aþk biraz hastalýklý bir durumdur çünkü, bir tür deliliktir. Vücudun kimyasal dengelerinin alt üst olmasý halidir.

Ama yine de insanlar vazgeçemezler aþktan. Karþýlarýna güvenli bir iliþki yaþayabilecekleri uygun biri çýktýðýnda burun kývýrýrlar ve hep en olmayacak kiþilerin peþinden koþarlar. Çünkü asýl dertleri o sarhoþluk duygusunu yaþamaktýr. Biraz da, kendilerini aþmak, sýnýrlarýný zorlamaktýr.

“Aþýðým ve çok acý çekiyorum” diye þikayet eden birine þunu söylerim ben: Acý çekiyorsun çünkü acý çekmeyi SEN istiyorsun. Çünkü içten içe biliyorsun ki, acý çekmek daha fazla insan yapýyor seni, güzelleþtiriyor.

Ama oyunu adam gibi oynayacaksýn. Neyi ne kadar yaþayabileceðini, nerede býrakmak, nerede vazgeçmek gerektiðini bileceksin.

Vazgeçmeyi bilmediðin zaman gerçekten delirirsin. Ve bu hiç de romantik bir þey deðildir.

Ne yapýlacak o halde?

Þu: Karþýnýza kalbinizi çarptýran biri çýktýðýnda, o “birinin” kalbinin de sizin için kýsacýk bir süre de olsa çarpmasý için dua edin. Ve her iki kalbin de çarptýðý o anlarýn, saatlerin, günlerin kýymetini bilin. Ötesini berisini hiç düþünmeden, uzun vadeli planlara giriþmeden yaþayýn o aþký.

Nasýl olsa bitecek.

Taraflardan birinin aþký fazla gelecek günün birinde, karþýdakini boðacak…

Fazla gelen aþk sizinkiyse yandýnýz! Üzülün ama hiç üstelemeyin… Zorla güzellik olmuyor.

Sonsuza dek süren bir aþk olmadýðý gibi, sonsuza dek süren bir mutluluk da yok.

Mutluluk da, aþk da an’larda saklý.

Ne zalimmiþsin, býraktýn gittin beni diye sayýp dökmeyin gidenin arkasýndan… Tam tersine, ne güzel þeyler yaþadýk seninle diye düþünün, minnet duyun. Paylaþtýðýnýz o mutluluk anlarýyla yetinmeyi bilin. Onlar hiç yok olmayacak ki! Sonuna dek size aitler.

Ýþte böyle.

Böyle ahkam kesip durmak kolay tabii!

Aþýk olunca nasýl olsa delireceksiniz, ne kadar saçmalýk varsa hepsini yapacaksýnýzJ

O halde en iyisi vazgeçin aþktan, aklý baþýnda bir sevgiye razý olun. Kalbinizi deli gibi çarptýranla deðil, huzur verenle beraber olun. Ne bileyim, evlenin, çoluk çocuða falan karýþýn…

Aþký sadece filmlerde seyredin, romanlarda okuyun.

Derin derin iç çekebilirsiniz. Ama en azýndan güvenliktesiniz.


NESLÝHAN ACU /MEDYATAVA

neslidost@gmail.com

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0