Forumİzmir'de günlük yaşam  Yeni Konu 

İzmir Buluşması Notları - Özden Sevimli

28 Aralık 2009

hurkus

Sevgili dostlar merhaba,

23 mayıs günü, heyecanla beklediğimiz İzmir-Kadifekale buluşmasını sonunda gerçekleştirdik. Saat 13.00' ten itibaren gelmeye başlayacak arkadaşlarımızı karşılamak üzere Mansur kardeşimle sözleşip biraz erken yola çıkmıştık. Çay bahçesine geldiğimizde ilk sürpriz, sevgili Ergün' ü o güzelim deniz manzarası karşısında, çayını içmiş, gazetesini okurken bulmaktı. Böyle hoş başlayan bir günün ilerleyen saatleri de benzer olacaktı belli ki.

Az sonra sevgili kardeşimiz İrfan, ardından zarif dostumuz İffet, sevgili Naciye, daha Karşıyaka vapuruyla gelirken şen seslerini telefonla duyuran ve Kale' ye el sallayan güzel insan Sinem ve İzmir grubumuzun neşe kaynaklarından Hanife, adının hikayesini sonunda tam olarak öğrenebildiğimiz Muhterem (Berfobari) aramıza katıldı.

Bu arada, Ergün gelirken, tahmin ettiğim gibi Sayın Şehmus Güzel' in armağanı olan üç kitabımı getirmiş, sağ olsun. Şehmus Hocam, tekrar teşekkürler. Masamda, ilk okunacakların en üstündeler.

Bundan sonra gelen dostlarımızı sırasıyla saymak olası değil. Sıcak dost gülüşüyle Hatice, Zeynep, güzel kardeşlerimiz Aynur ve Salih, sarma tütünü adeta parmaklarıyla bütünleşmiş Seyda hoca, güleç yüzüyle Sevinç, (aşk olsun ! :))) Ahmet...
Ve en güzel sürprizlerden biri : Bursa' dan Muzaffer Ovalıer, Ahmet Özgenç ve önce Vicdan mı acaba diye düşündüğümüz sevgili Azra...

Taaa Manisa' dan, eli alçılı olmasına rağmen bir dostunun sürücülüğü ile aramıza katılan sevgili Şeyhmus Mete, mamoste Mahmut ve isimlerini öğrenemediğim arkadaşları.

Bitmedi :) Canlarım,Sevgi Alpşen Binbir ve güzel,nazenin kızı Berfin...Zaman zaman Yüksekovahaber' de yazılarını okuduğum İhsan Çölemerikli' nin yeğeni Orhan, o güne dek ancak telefonun ucundan sesine ulaşabildiğim genç meslektaşım (ve artık arkadaşım :) can Vildan.

Daha kimler yoktu ki ! Sevgili Rojin' in babası ve bir grup arkadaşı da bir süre katıldılar bize. Ahmet Özgenç' in otuz yıldır göremediği bir arkadaşıyla ( Suat mıydı?) karşılaşması görülmeye değerdi.

Canımız Yervant' ımızın sesini duyabilmek için dizüstü bilgisayarını getiren ve gün boyu bizimle olan ama ne yazık ki saatlerdir bir türlü adını hatırlayamadığım Mardinli kardeşimiz beni affetsin Mansurcuğum.

Hasılı çoktuk arkadaşlar. Çok mutluyduk.

Yoklamayı Ergün yaptı zaten, epeyi uzadı sanırım, bağışlayın. Biraz seslerden de söz edelim. Buluşmanın ilk saatlerinde Diyarbekir' den ses gelmez mi hiç? Değerli arkadaşım Şeyhmus Diken, Amed' in surlarından Smirna' nın surlarına sesini, bizlere selamlarını yolladı. Zira burada da kent, sırlarını surlarına fısıldar durur tarih boyunca.

Bazalt şehrin bir başka çocuğu da bize daha da uzaklardan ses verdi demek isterdik ya olmadı :))) Biz de cd den dinledik Yervant' ın sesini. Azra arkadaşımız yazmış ama biraz eksik, biraz yanlış. Azracığım, cd ler benimdi, hem de biri (ispirtolu kalemle olsa da) imzalı :))) Hoparlör olmayınca ses de iyi çıkmadı tabii. Azra' ya seslenmişken, ''Kör olasın demiyorum, kör olma da gör beni '' Cancağızım, biz sürpriz yapalım demiştik Yervant' a, yıktın perdeyi, eyledin viran :))) Zarif dostumuz, ince ruhlu insan İffet düşünmüş, alıp getirmişti defteri. Neyse, artık bu haliyle bir gün kendisine ulaştırırız gayrı.

Gün boyu arkadaşlarımızın kulaklarını bol bol çınlattık tabii. Değerli yazar, şair, sanatçı dostlarımızı andık.

Çok yararlı bulduğum, hoş sohbetler, tartışmalar yaşadık . Kadın sorunları başta olmak üzere Kürt sorunu, demokrasi, islam, ergenekon vb. ülke ve bölgeye dair yakıcı gündem maddeleriyle ilgili ilginç düşünceler dile getirildi. Sevgi' nin kadın konusundaki birikimlerini, Sinem ve Hanife' nin kadınların yaşadıkları hak ihlalleriyle ilgili örneklerini dinlemek hepimizi zenginleştirmiştir mutlaka. Ergün arkadaşımızın Irak Kürdistanı ile ilgili gözlemleri de öyle. Genç kardeşlerimizin bilgi birikimleri, gözlerindeki ışıltıdan farkediliyordu. Kendi adıma, anlatılanlardan, tartışılanlardan çok şey öğrendim. Farklı düşüncelerin böylesine özgürce ve saygı sınırları içinde dile getirilmesi, konuşulanıların dinlenmesi, birbirimizi anlama çabası nasıl da önemli.

Gün batarken her birimiz dağarcığımıza yüklediğimiz yeni bilgiler, sevgiler, anılar ve kazandığımız yeni dostluklarla daha da zenginleşmiş halde, yavaş yavaş ayrılmaya başladık. İnanıyorum ki, hepimizin yüreğinde bir sıcaklık, aklımızda yeniden görüşme, bu sahici dostlukları derinleştirerek sürdürme arzusu oluştu.

Katılan tüm arkadaşlarımıza çok çok çok teşekkür ederiz. Katılamayıp selamlarını iletenleri bir dahaki sefere bekleriz.

Yeni yeni buluşmalara...

Selam ve sevgilerimle
Özden Sevimli
25.05.2009

31 Ocak 2017

SONER YAYLA

www.yaylafirst.com.tr #izmirkırdüğünü #kırdüğünü #kaynaklar #bucakırdüğünü #kırdüğünsalonu #buca #bornova #karşıyaka #narlıdere #bornovakırdüğünü #balçovakırdüğünü #düğünorganizasyon #düğün #karşıyakakırdüğünü #yaylafirst #düğünsalonları #garden #wedding #event #sünnet #sünnetorganizasyonu #kına #kınaorganizasyonu #nişan #retro #doğalkonsept #konseptdüğün
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0