ForumMavi Avlu  Yeni Konu 

AB'den MP3 çalarlarda sağlık uyarısı

29 Eylül 2009

hurkus

MP3 çalarda müzik dinleme sıklığı ve ses yüksekliği konusunda cihazlara uyarı yazısı konması istendi.

BRÜKSEL - AB, Avrupa'da 10 milyon insanı sağırlık riski altında bıraktığı gerekçesiyle MP3 müzik çalarların sigara paketlerinde olduğu gibi sağlık uyarısıyla satılmasını istedi.

Tüketicinin sağlığından sorumlu AB Komisyonu üyesi Meglena Kuneva, söz konusu müzik çalarların üzerinde, insanların ne kadar yüksek sesle ve ne kadar süreyle müzik dinleyebileceği konusunda bilgi bulunması gerektiğini söyledi.

AB'nin geçen yıl yaptığı bir araştırmada, taşınabilir müzik çalarlarda günde bir saatten fazla yüksek sesle müzik dinleyen 10 milyona yakın Avrupalı'nın sağırlık riski altında bulunduğu belirlendi.

Bunun üzerine üreticilerden "riski sınırlayacak" öneriler isteyen AB Komisyonu, ses düzeyinin sınırlandırılması ve sağlık uyarılarına yer verilmesi seçenekleri üzerinde duruyor.

Üreticileri bir araya getiren Digital Europe platformu ise yasal zemini aşan her türlü baskıya direneceğini bildirerek, yüksek sesle müzik dinleyip dinlememenin insanların tercihine bırakılmasını istedi.

ntvmsnbc.com
21 Mart 2020

yilkooi

Paylaştığınız için teşekkür ederim, müziği çok seviyorum ve öğrenebileceğiniz zil sesleri oluşturmak için Mp3'yi kullanıyorum: https://telefonzilsesleri.net/

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0