Beyoğlu'da 4 katlı bina çöktü

24 Temmuz 2018 18:54  

 

Beyoğlu'da 4 katlı bina çöktü

İstanbul Beyoğlu'da 4 katlı bir bina, yanında yapılan inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Toprak kaymasının başlamasıyla birlikte binanın tahliye edilmesi büyük bir faciayı önledi. Çöken binanın kaçak olduğu öğrenildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, çöken bina ile tehdit altında bulunan iki binadaki 29 aileyi çevredeki otellere yerleştirdiklerini söyledi. Çöken binanın yanındaki alanın futbolcu Arda Turan'ın oteli için kazıldığı belirtildi. Turan'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul Beyoğlu Sütlüce'de zemininde toprak kayması oluştuğu için tahliye edilen apartman çöktü.

İmrahor Caddesi Fuadiye Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı. Bina tahliye edilirken, çevredeki apartmanlar da tedbir amacıyla boşaltıldı.

Peki toprak kayması niçin yaşandı? Çöken binanın ön cephesinde futbolcu Arda Turan'a ait otel inşaatı için çalışma yapılıyordu. Temel kazılmış, istinat duvarı yapılmıştı. Sağanak yağışın da etkisiyle zemin çalışması olan alana doğru toprak kayması meydana geldi.

ARDA TURAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan ''Benim bütün ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı. Arda Turan'ın oteli kardeşi için yaptırdığı belirtiliyor.

 

Çevre sakinlerinden Gamzenur Tazegül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ses üzerine dışarı çıktığını belirterek, "Karşıdaki binanın yıkıldığını gördük. Polisler, bizim binanın da çökme riski olduğunu söyledi" dedi.

Yazgülü Cenan ise sesle irkildiklerini kaydederek, "Yan taraftaki binada toprak kayması olduğunu gördük. Şu an gözümüzün önünde bina kayıyor" diye konuştu.

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018 20:23

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0