ÞULE ÇET...

17 Temmuz 2018 16:10 / 1403 kez okundu!

 

 

Baþýna gelenleri haberlerde izledim. 
Bir baba olarak çok üzüldüm, içim yandý... 
"Allah böyle ahlaksýz piçlerden çoluðumuzu çocuðumuzu korusun" sözleri döküldü dilimden...
Kuþkusuz her dar için Allah'a sýðýnýrýz, sýðýnmalýyýz. Lakin devlet ve hukuk diye birþey var ve böyle insan artýðý þýmarýk, þerefsiz, ahlaksýz ve aklý uçkurunda fýrlatmalarý hadlerini bildirecek þekilde iþlemeli... 

 

****

 

ÞULE ÇET...

þule-çet.jpg

Baþýna gelenleri haberlerde izledim. 
Bir baba olarak çok üzüldüm, içim yandý... 
"Allah böyle ahlaksýz piçlerden çoluðumuzu çocuðumuzu korusun" sözleri döküldü dilimden...
Kuþkusuz her dar için Allah'a sýðýnýrýz, sýðýnmalýyýz. Lakin devlet ve hukuk diye birþey var ve böyle insan artýðý þýmarýk, þerefsiz, ahlaksýz ve aklý uçkurunda fýrlatmalarý hadlerini bildirecek þekilde iþlemeli... 
Parasý, mevkisi, þaný, þöhreti var diye hiç kimse kimsenin canýný istediði gibi yakma hakkýna sahip deðil. O yüzden yakmalarýna göz yuman her yetkili en az o ahlaksýzlar kadar ahlaksýzlýktan ve de günahtan da pay alýr, kaçarý yok... Ilknur Nasuhbeyoðlu Fatma Önder isimli bir bayandan paylaþmýþ Þule'nin hikayesini ve öldüðü güne dair detaylarý.
Ýnsanýn kaný donuyor...
Allah ailesine yardým etsin. Zor, çok zor bir acý...

 

Baki MURAT

17.07.2018

... ... ... ...

 

"Konuyu hiç bilmeyenler için en baþtan alýyorum.

Þule Çet, 23 yaþýnda gazi üniversitesi sanat tasarým fakültesi tekstil tasarýmý bölümü 2. sýnýf öðrencisi. bir yandan okuyup bir yandan çalýþýrken, yarý zamanlý çalýþtýðý yerden kovuluyor. bunun üzerine çalýþtýðý yerin ortaklarýndan olan Çaðatay Aksu isimli þahýs þule'yi 'gel abicim hallederiz benim yanýmda çalýþýrsýn' diye görüþmeye çaðýrýyor. 28 mayýs akþamý Þule, Çaðatay Aksu ve onlara katýlan 3 kiþi ile önce bir restoranda yemek yiyorlar, sonrasýnda Þule'nin doðum günü olan 29 mayýsa baðlanan gece 23:54'te Çaðatay Aksu ve b.y. ile birlikte Yelken plazanýn 20'nci katýndaki ofise geçiyorlar. O gece saat 01:48te þule ofisten çýkýp ev arkadaþýný ''beni acil bir þey varmýþ gibi eve çaðýr'' diye arýyor. Sonrasýnda saat 02:00'da Þule'nin attýðý ''buradan çýkamýyorum, adam bana takmýþ, býrakmýyor” mesajý var. Saat 04:00 sularýnda Þule 20. kattan aþaðýya düþüp ölüyor. Olay intihar olarak geçiyor.

Ankara Cumhuriyet Savcýlýðý, olaydan sonra kayýplara karýþan, 4 haziran gecesi gözaltýna alýnan Çaðatay Aksu ve b.y., adli kontrol þartýyla serbest býrakýyor. Haftada bir imza atmaya gidiyorlar ve yurt dýþýna çýkmalarý yasak. Çaðatay Aksu, ifadesinde Çet’in camdan atlayarak intihar ettiðini belirterek, “kendisine engel olmaya çalýþtým, atlarken tutmaya çalýþtým ama baþaramadým. Atlamasýn diye tutuðum sýrada parmaklarýmda sýyrýklar oluþtu. Abi kardeþ iliþkimiz vardý. ‘Yaþamak istemiyorum’ diyerek atladý” dedi. Çet’in öldüðü sýrada plazadaki ofiste Çaðatay Aksu'nun beraberinde olan B.Y. ise ifadesinde baþka odada olduðunu, neler yaþandýðýný bilmediðini söylüyor. Saðlýk raporlarýnda Çaðatay Aksu'nun parmaðýndaki yarayla ilgili olaydan 3 gün önce operasyon geçirdiðini beyan ettiði bilgisi var. 

Þule 20'nci kattan kafa üstü yere çakýlmýþ. Ýntihar olsa kiþi kendini attýðýnda savrulma yaþar. Burada kafa üstü düþmesi, fýrlatma veya ayaðýndan tutup atma etkisini gösteriyor. Çaðatay Aksu ve beraberindeki B.Y.'nin Þule'nin düþmesiyle ilgili 155'e ya da 112'ye hiçbir aramada bulunmadýklarý hatta plazadan çýkmaya çalýþýrlarken o sýrada plazanýn güvenliðini saðlayan görevlilere, Þule'nin düþmesiyle çýkan gürültüyü "trafo mu patladý, ne oldu böyle?" diyerek, yanýlttýklarý belirleniyor. Bir de Çaðatay Aksu'nun yanýnda çalýþan ve üç hafta önce iþten ayrýlan baþka bir kadýnýn da kendisinin de taciz edildiðini öne sürdüðü bilgisi mevcut.

4 Temmuz tarihinde sonuçlanan ancak içeriðine yeni ulaþýlan otopsi raporuna göre Þule ters iliþkiye zorlanmýþ, anal bölgesinde yýrtýlmalar ve baðýrsak dokusunda bozulmalar mevcut. Vücudunda darp izleri, kanýnda uyku getirici madde, týrnaklarýnýn arasýnda ise Çaðatay Aksu'nun deri kalýntýlarý var. 

Bugün Þule'nin ailesinin avukatý olan Umur Yýldýrým ile görüþtüm. kendisinin, dosyanýn ilerleme süreci ile ilgili anlattýklarýný aynen aktarýyorum.
savcýlýk olaydan sonra inceleme amaçlý þule'nin telefonunu ve bilgisayarýný alýyor, 1 hafta sonra içinde delil olmadýðý gerekçesi ile geri veriyor. ailenin durumu kötü, davanýn ilerlemesi için paraya ihtiyaçlarý var ve þule'nin telefonunu ve bilgisayarýný satmayý düþünüyorlar. O sýrada fark ediliyor ki, 
hiçbirine hiçbir incelemede bulunulmamýþ. Öyle ki Þule'nin telefonu açýlmýyor dahi. avukat, cihazlarý kendi imkanlarý ile incelettiðinde içlerindeki delillere ulaþýyor ve savcýlýða tekrar teslim ediyor. Bir de savcý otopsi raporunun hemen ardýndan izin alýyor ve þu an kendisi görevde deðil. Pazartesi günü görev baþý yapýp, baþsavcý ile görüþmede bulunacaðý bekleniyor. 

Susmak istemiyorsanýz, yardým etmek niyetindeyseniz eðer; bu pislik, kaný, aklý, cinsi, soyu, sopu bozuk mahlukatlarýn parasý var. Yine, genç bir kadýnýn acýsý ve caný bu parayla örtülmek isteniyor. Avukat, daha önce basýn organlarýna ulaþmaya çalýþtýðýný, geri dönüþ alamadýðýný ve elinden geleni yapmasýna raðmen süreç boyunca bir arpa boyu yol kat edemediðinin üzüntüsünü yaþadýðýný söyledi. Olayý sosyal medya üzerinden ulaþabildiðiniz her yere yayarak kamu baskýsý yaratabilirsiniz. twitter'da #intihardegilcinayet#sulecet hashtaglerini kullanarak olayý yaymanýz, bunun dýþýnda yapacaðýnýz herhangi bir platformdaki paylaþým da iþe yarayacak. Kadýn cinayetleri ile ilgili yazýlar yazan her gazeteciye de ayrýca mail atýyorum.

Avukat Umur beye fiziken yapabileceðimiz bir þey var mý diye sorduðumda, salý günü adliye önünde basýn açýklamasý yapmak istediklerini, bunun kesinleþmesi durumunda ise bize ihtiyaç olduðunu söyledi.

Lütfen arkadaþlar, Þule'nin yerine kendinizi, kardeþinizi, sevgilinizi koymanýza gerek yok. Sadece insan olmak dahi, 23 yaþýnda tecavüze uðrayýp katledilen bir kadýnýn utancýný taþýmaya yeter. Yardým edin."

 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.