​Kýlýçdaroðlu kumpas konusunda rahat ama hesaba katamadýðý bir tehlike onu bekliyor- Fuat UÐUR

01 Ocak 2022 11:07  

 

​Kýlýçdaroðlu kumpas konusunda rahat ama hesaba katamadýðý bir tehlike onu bekliyor- Fuat UÐUR

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu hakkýnda konuþan AK Partililerin sýk sýk dillendirdiði bir laf var:

“Kasetle geldi, kasetle gidecek!..”

Bunun neden söylendiði malum. CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’a kaset kumpasýný FETÖ’nün yaptýðý ve ardýndan da Kemal Kýlýçdaroðlu’nun genel baþkanlýk yolunun açýldýðý biliniyor. Zaten onun evvelinde kendisi bol bol parlatýlmýþ, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý yapýlarak sahada denenmiþti. Pentagon’a baðlý think tank kuruluþlarý uzun süredir adýný CHP Genel Baþkanlýðý için zikrediyordu... Kýlýçdaroðlu “görünen köy”dü anlayacaðýnýz.

Dolayýsýyla da kendisini kasetle getirenlerin ellerinde zamaný geldiðinde onu yine kasetle gönderecek imkânlarý olduðu varsayýmý alýp yürümüþtü. FETÖ de bu algýyý beslemekteydi. Ancak benim FETÖ konusundaki kaynaðým Ümit Akdemir bana geçtiðimiz aylarda “Abi, FETÖ’nün elinde Kýlýçdaroðlu ile ilgili öyle köpürttükleri gibi kaset maset yok. Hiçbir þey yok” demiþti. Nedenini sorduðumda da kendisinin geçmiþte yaþadýðý bir diyalogdan söz etti. FETÖ’nün önde gelen mahrem imamlarýndan Mustafa Yeþil, Erzurum’a gelip Korucuk köyünde Fetullah Gülen’in doðduðu evin “kültür merkezi”ne dönüþtürülmesi projelerini denetlerken, laf açýlýnca yanýndaki kiþilere “Adamýn hakkýnda öyle belge filan yok elimizde” demiþti. Ümit kimden bahsettiklerini o vakit çözememiþti ama onunla birlikte olanlardan birine ilerleyen zamanlarda sorduðunda bu kiþinin Kemal Kýlýçdaroðlu olduðunu öðrenmiþti.

Evet, bugün Kemal Kýlýçdaroðlu adaylýðýný açýklama noktasýna her geçen gün biraz daha yaklaþýr ve Ekrem Ýmamoðlu’nun adaylýðýnda ýsrar eden Ýyi Parti Genel Baþkaný Meral Akþener ile çatýþmayý bile göze alýrken yurt dýþýndaki FETÖ’cülerin çýldýrmýþçasýna saldýrmalarýnýn ve hiç de laflarýný esirgemeden “Bu adamý gönderecek bir þey yok mu yahu” diye yazmalarýnýn ardýndaki çaresizlik anlaþýlýyor.

Hakikaten hiçbir þey yok ve iþin ilginç tarafý Kemal Kýlýçdaroðlu da bunu biliyor. Ýnsan kendini bilmez mi?

Açýk söyleyeyim Kemal Kýlýçdaroðlu’nun partideki Ulusalcý-Atatürkçüleri tasfiye etmeye baþlamasýndan itibaren taktiklerini ve kurduðu stratejiyi ilgiyle izledim. Gerçek þu ki bir satranç ustasý gibi ilerliyor hedefine doðru.

Ancak hesaba katmadýðý bir þey var.

Cumhurbaþkaný adaylýðýnda ýsrar eden ve “devlet tecrübesi” olan birini aday göstermekte kararlý olan Kemal Kýlýçdaroðlu’nu bekleyen tehlike CHP’nin 38. kongresi.

ÞÝMDÝ AÇIKLAYACAÐIM BÝLGÝ normalde önümüzdeki yýlýn yaz aylarýnda yapýlmasý beklenen 38. Kongrede Kemal Kýlýçdaroðlu’nun gidiþ biletini kesmeye yönelik bir hazýrlýða dair.

Gerçi parti yönetiminin muhtemel erken seçim ya da 2023 Haziran’ýnda yapýlacak seçimler nedeniyle enerjisinin tüketilmemesi için kongreyi seçim sonrasýna erteleyeceði basýna yansýdý. Ama týpký MHP’de olduðu gibi CHP de delege çoðunluðu sayesinde OLAÐANÜSTÜ KONGREYE sürüklenebilir.

Ümit’in bana aktardýðý bilgiye göre Pensilvanya’dan bu iþ için 250-300 milyon dolar seviyesinde, büyük bir kaynak ayrýlmýþ durumda. Büyük para ama deðer onlar için. Çünkü sonuçta Türkiye’yi ele geçirmenin yolunun CHP’yi kontrol altýna almaktan geçtiðini en iyi onlar biliyor. Ýyi Parti zaten cepte.

Hatýrlarsanýz 36. Kongre’de Kýlýçdaroðlu 790 oy alarak yeniden seçilmiþti ama rakibi Muharrem Ýnce 447 oy almayý baþarmýþtý her türlü olumsuz þartlara raðmen. Hesap þu: Kýlýçdaroðlu’nu göndermek için 400-500 delege yetecek...

Geriye bu delegelere nasýl ulaþýlacaðý ve nasýl “ikna” edileceði meselesi kalýyor.

Bu ikna yöntemini en iyi Kýlýçdaroðlu bilir. Sürekli seçim kaybeden bir lider olmasýna raðmen 6. kez Genel Baþkan olacak kadar yetenekli bir siyasetçi.

MHP’de de ayný entrikalar dönmüþtü zira.

15 Temmuz darbe giriþiminin hemen öncesinde Meral Akþener ve ekibi MHP’yi ele geçirmek istediðinde olup bitenleri unutmadýk. Ünlü bir otel ve inþaat þirketinin sahibinin ofisinin nasýl mesken tutulduðunu, o karargâha gelen bazý delegelere “Meral Haným sizi ziyarete gelecek ama masraf sizin cebinizden çýkacak diye çok üzülüyor, onun için þu miktarý alýn ve bunu aðýrlama giderleri için kullanýrsýnýz” denilerek yüklü miktarlarda paralar akýtýldýðýný herkes iþitmiþti.

Anlatýlan bir anekdot var. Meral Akþener’in parti oluþumuna bir iki ay gecikmeyle katýlan Ümit Özdað parti kurmanýn ciddi bir iþ olduðunu bilen bir isim. Doðal olarak Akþener ile görüþmesinde ona bir bütçe sunmuþ ve “Þu kadar paraya ihtiyacýmýz var” demiþti. Olaya tanýk olan birinin aktardýðýna göre Akþener kâðýdý buruþturup atarak “Sen ne diyorsun Ümit kardeþim, bu para, bizim fonumuzdaki miktarýn yanýnda devede kulak, düþünme sen böyle iþleri” demiþti.

Ne demek istediðimi Kemal Kýlýçdaroðlu gayet iyi biliyor. Dediðim gibi usta bir satranç oyuncusu gibi hamleleri baþarýyla savuþturan ve hep üstün gelen Kemal Kýlýçdaroðlu bakalým bu kez kündeye gelecek mi? Yoksa yine entrikada efsane olmaya devam edebilecek mi?

Ýletiþim danýþmaný aðzýyla bitireyim.

Ýzliyor olacaðým...

Fuat UÐUR

m.turkiyegazetesi.com.tr

30.12.2021

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0